Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Lomasäästövalmisteluja

Täällä pienessä lomaa odottavassa maailmassani ei tapahtu hirveän jännittäviä asioita, mutta olisinko silti hiljaa? Never!

Edelleen pelottaa, että toistan viime vuoden kesis-katastrofin ja pistän kolmessa viikossa haisemaan 1700 euroa.

Joten yritän nyt tehdä mahdollisimman paljon valmisteluja, jotta siihen ei tulla menemään.

Meinasin jo laiskistua ja olin kesäkuun superpalkkapäivän jälkeen vähän holtiton rahankäytön kanssa. Lähinnä valmisruuat ovat ryöstäneet liikaa rahaa tililtä.

Joten tänään kävin jälleen kiltisti aamulenkillä tutun kauppakierroksen, jonka aikana kerätään hintavertailujen pohjalta kaikkein halvimmat ruoka-ainekset, joilla valmistetaan sitten itse energiaa puhkuen terveelliset eväät töihin.

Ja hei arvaatkas mitä tein?
Muistatteko kun kerroin käyttäneeni kaverin kauppakeskuksen henkilökuntakorttia hyväkseni saadakseni erään K-marketin ananaspurkeista hurjat 5 prossan alet?

No olen tänään illalla menossa hakemaan kaverin töistä ja pummin niin paljon niitä halpoja purkkeja kuin jaksan kantaa kesävarastoon. Voisin ostaa pari K-menu-kahvipakettia samalla, koska kanelilla höystetty kurakahvi taisi sittenkin viedä sydämeni!

Lisäksi hintavertailujen tuloksena Citymarketin pakastemansikat voittivat (500g/1,65€), joten niitä haen huomenissa varastoon 10 pussia.

Kysymys:
No mitä näillä "suunnattomilla" ruokavarastoilla sitten on tarkoitus tehdä?

Vastaus:
Vedellä nassuun kevyitä ja kesäisen raikkaita välipaloja jugun, rahkan tai puuron kanssa.

Pointti:
Ensinnäkin en halua sortua laiskana pikaruokiin ja sanomattakin selvää, että tarkoitus on säästää selvää rahaa.

Siitä työvuorosta en ole vielä päässyt eroon, joten voi olla etten menetä heinäkuun palkasta nettona sitä 85 euroa. Vielä kyllä mieli tekisi. Koska heinäkuun palkasta on tulossa muutenkin jo ihan kiva ja tällä säädöllä loma olisi alkanut ensi viikolla kahta päivää aiemmin, olisin mennyt vaikka uimaan...

Maksoin Tallinnan-risteilyn.
Koko B-luokan hytti kustansi 55 euroa, joista osallistujat maksavat sitten osuutensa.
Kartan viimeiseen asti Buffettia, koska ensinnäkään en koe, että se safkameri on 33 euron arvoinen ja syön siellä aina itseni kirjaimellisesti kipeäksi. Joten josko sittenkin vaikka halpa salaatti laivan kahvilassa? Tax freestä hamstrataan toki tuliaisia, niin ettei kesälomalla Alko kuormitu.

Niin. Olen edelleen hieman vainoharhaisen varovainen tuon alkoholin kulutukseni kanssa, mutta ei se ihan kokonaan sittenkään loppunut, koska aloin käydä keväisen tipattomuuteni aikana niin apaattiseksi, että lähipiiri oli jo huolissaan...

On välillä vähän rankkaa olla "kaikki-tai-mitään"-ihminen...

Ja hei!

Katselin eilen jälleen asuntoja. Lähistöllä oli kiva, vaikkakin hiton pieni yksiö, mutta jälleen kerran parikin seikkaa siinä tökki ja hintapyyntö oli epäilyttävän pieni.
Joten jätin suosiolla kohteen omaan arvoonsa.
En osta ostamisen ilosta, vaan sitten kun kämppä huutaa nimeäni. Eikös me niin sovittu?

6 kommenttia:

  1. Hei

    jatkossa kysy minulta olisiko alennuskuponkeja risteilylle tarjolla, minulla nimittäin olisi ollut B luokan hyttiin n. 25e kuponki. Niitä saa kun tarpeeksi paljon ostaa tax freesta kertaostoksena :)

    Otan itse risteilylle omat eväät mukaan, ja käyn seuraavana päivänä syömässä joko Tallinnassa edullisemmin. Laivan aamupalakin on jo alkanut siinä määrin tökkimään että ostan vain kahvin ja syön kotoa ottamia riisikakkuja tms mikä säilyy yön yli.

    Tee vielä pakkaseen jotain ruokia rasioihin, kuten makaroonilaatikkoa, perunalaatikkoa... niin käy nopsasti mikrossa sulatus ja lämmitys jos on kiire rannalle tms.

    1700e kk yhdeltä hengeltä kuulostaa hurjalta... liian hurjalta. Älä anna toistua, yritä pysyä tiukkana!

    VastaaPoista
  2. Vautsi hei, kohta pääset lomalle! Siistiä! :) Oon ihan samaa mieltä buffasta, että 33e on todellakin paljon, koska vaikka siellä onkin ruokaa jos minkämoista, niin ei sitä jaksa silti syödä mitenkään enempää mitä normaalisti. Niin sen hintanen aamupala on kyllä tosi kallis.

    VastaaPoista
  3. Mihin saa kulutettua 1700e kuussa? Kävitkö kasinolla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisinki käyny ni ois joku järkevä selitys. Ei sillä kyl mä vähän pokeria pelasin poikien kanssa ja hävisin 10 euroo... :D

      Poista
  4. Hyvältä ja tiukalta suunnitelmalta kuulostaa. Kiva, että on jotain suunnitelmia lomalle, mutta toisaalta ei liian tiukkaa aikataulua. Mullakin alkoi "terveyselämä" lomalta, siitä lisää oman blogin puolella pikapuoliin :)

    VastaaPoista
  5. Kaikki-tai-mitään -ihminen täälläkin. Tipatonta syyskuulta saakka. TSemppiä ja ihanaa kesää! Vielä viikko lomaan...tai siis enää viikko. :D

    VastaaPoista