Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Kesäkuulumiset

Hellurei!

Ihan ekaks:
Tämä uudistunut Blogger-ulkoasu on niin moderni tällaiselle vastarinnankiiskille, että meni hetki kun etsiskelin, että mistähän hitosta täällä saa tehtyä uuden tekstin...?
Vastaus: Näköjään siitä alareunan oranssista plussapallosta...

Toiseksi:
Olipas henkisesti rankka kuukausi.

Kesäkuun kuulumiset

Sain viimein viime kirjoitelman jälkeen työttömyyskassan ansiopäivärahat neljän viikon lomautusjaksoiltani: ensin 824€ ja sitten vielä 217€. Ei haitannut.
Tuntui oikeastaan ihan huikealta ja helpottuneelta, sillä toukokuussa sain palkkapäivänä lomautusten takia peräti 711 euroa....

Toukokuun palkkapäivän jälkeen käytin luonnollisesti niin hurjasti puskuria, että meinasi alkaa itkettää.

Olin niin pettynyt itseeni, koska ihan totta jotenkin että me eletään pyhällä hengellä siihen asti kun työttömyyskassan korvaukset (tai seuraava palkka) saapuuu.
No ei tietenkään eletty.

Ja hei haloo... jos tienaa yleensä vähintään 1700€, yleensä melkein 2000€). Niin. Ja sitten saakin vain 700 euroa. Niin silloin on aika luonnollista että kassavajetta on semmosen tonnin verran ja sehän sieltä puskurista sitten häippäsikin.
Jäljellä melkein 1200 eurosta oli kesäkuun alussa noin 300 euroa.
Siirsin heti vuokratuloista, työttömyyskassan korvauksista ja kesäkuun 2140 euron palkasta takaisin puskuriin yli yhteensä 800 euroa, mutta sitten tein myös jotain muuta.....

Sijoittaminen

Kun alkoi selvitä, ettei työpaikkani ole menossa koronan takia alta ja palkkakin alkaa syksyllä taas palailla normaaliksi, niin...
Työnsin Nordnetiin yhteensä 920 euroa (!) ja aloin opetella osakesijoittamista ihan todenteolla....
Yritän hyötyä koronakriisistä ja samalla oppia. Ymmärrän, että saatan tehdä pahojakin hutilyöntejä, mutta olen hajauttanut salkkuani (mielestäni) tyystin erilaisiin kohteisiin ja seuraan innolla mutta myös maltilla mitä tapahtuu.

Mentorini/Idolini "Puolimilli" alias Puolimiljoonaapääomaa-bloggari teki podcastiinsa toisenkin haastattelun meitsistä ja tämän aiheena oli säästämisen ja sijoittamisen vaikeus.

Haastattelu löytyy täältä:

Puhun haastattelussa sijoittamisesta jatkaen edelleen tätä ujostelulinjaa, enkä koe sen olevan tähtihetkiäni, mutta siitä sisuuntuneena siitä aloinkin yhtäkkiä oikein keskittyä tähän salkkuuni.

Olen siis tunkenut rahaa Nordnetiin jo monta vuotta, mutta olen myös blogissani huomattavan näkyvästi ujostellut kertoa, mitä niille rahoille siellä sitten tapahtuu.
Syy: Ujostelen kertoa mitä touhuan, koska en kärsin sijoittajana erittäin huonosta itsetunnosta.
Ajattelin nyt ryhdistäytyä.

Referoituna:

Arvo-osuustilillä oli jo valmiiksi Indeksirahasto Suomea, saksalaista ETF-rahastoa ja viime vuonna ostettua Nokiaa.

Osakesäästötilillä oli jo valmiiksi myöskin Nokiaa (halvemmalla hankittua kuin tuo AOT.n salkussa oleva).

Lisäksi ostin tässä kuukauden aikana Osakesäästötilille Tallinkia, Fellow Financea, Digitalist Groupin senttiosaketta ja suuria myllerryksiä kokenutta ja splitattua Finnairia.

Ostoissa puhutaan tosiaan ihan vain satasista ja jokaisesta ostosta meni se 9 euron välityspalkkio ja jos/kun osakkeiden arvo nousee ja jos/kun myyn ne, menee siitäkin vielä 30 prossaa veroa.
Paitsi jos pellottelen rahoja osakesäästötilin sisällä, enkä siirrä niitä ulos. Ainakin näin olen ymmärtänyt.
Tiedostan, että näin "pienillä summilla" kikkailu on riskialtista eikä varmaankaan edes järkevää, mutta minä opettelen. Ja minähän perkele opin. Tavalla tai toisella. 
 
Kattoo kui käy.

Tapaus Instagram

Femmiksellä siis on nyt oma Instagram-tili nimimerkillä femmadonna.
En aloittaessani tiennyt juurikaan mihin tämä vie, mutta nyt tili näyttää vakiintuneen kertomaan femmiksen kaikkeen rahaan ja talouteen liittyvästä arjen elämästä, tämän blogin kirjoitusten lisäksi siis
Ja se on sikakivaa! :D

Tuu seuraamaan jos uskallat! <3

2 kommenttia:

  1. Haluaisin kuulla lisää siitä mitä kuuluu putkirempalle ja mökkihaaveille?

    VastaaPoista
  2. Femmis, kiitos maininnasta! Pikkusisko ❤️. Ja instaa minäkin harjoittelen. Jatkan harjoituksia!

    VastaaPoista