Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Huh hellettä

Ensinnäkin tiedän, että kaikki valittavat tästä samasta asiasta.
Toiseksi tiedän, että itse natisen, masennun ja saan hermoromahduksia talven pimeydestä ja kylmyydestä...
Kolmanneksi kukaan tuskin jaksaa tätä lukea ja meinasin jo poistaa koko tekstin, mutta sittenkin täältä pesee:

Tämä helle on jo sairasta!
Tämä on hengenvaarallista!
Buu!Joten keräsin tähän omat halvat/ilmaiset helteestä henkiinjäämiskonstini:

* Juon taukoamatta vettä. Jos vesipullo ei ole lähettyvillä alkaa oksettaa.
Tarkoittaa myös sitä, että vessassa pitää rampata koko ajan. Onneksi hamstrasin vessapaperia viime kuussa Lidlin tarjouksesta :D

* Kuvan mukainen vanha tuulettimeni pyörii täysillä koko kotona oloaikani. Näkyy varmasti seuraavassa sähkölaskussa.

* Kuvassa näkyvä suihkepullo on niinikään uusi paras kaverini. Suihkuttelen päälleni kylmää vettä parin minuutin välein, koska vesi kuivuu noin 10 sekunnissa.

* Pidän pyyhkeitä pussissa pakastimessa ja istun sitten kylmän pyyhkeen päällä sohvalla.
Huono puoli on se, että pyyhe lämpenee pepan alla muutamassa minuutissa, joten lohtu on lyhyt, vaikkakin ihana.

* Liikun mahdollisimman hitaasti. :D

* Pakastimessa on koko ajan jääpaloja valmistumassa, koska ne sulavat vesilasissani minuutissa...

* Illalla avaan sekä ikkunan, että parvekkeen oven, jotta tulee illuusio läpivedosta. Sijaitsevat samalla seinällä, joten tämäkin teho on aika vähäinen.

* Pidän verhot kiinni, ettei aurinko pääse lämmittämään lisää tätä pätsiä.

* Tukka on pidettävä koko ajan tiukalla nutturalla, koska se lähestulkoon polttelee iholla.
(Eikä ollutkin dramaattinen ilmaisu...) :D

* Lillun lähes joka päivä kylmässä kylvyssä ammeessani ja saan hetkellisen muistikuvan jopa palelusta! Tosin tunne on poissa puolessa tunnissa ja hiki on palannut.
Märkä pitkä tukka sentään jeesii edes vähän melkein tunnin ajan.

* Meidän S-marketista saa 6 jäätelotuutin paketin hintaan 0,83€ (Xtra), mutta ainakaan vielä en ole raaskinut ostaa EDES sitä, koska koskemattomuushaasteen takia menen niin pihipihibudjetilla, kuin pystyn! Ehkä keskiviikkona vapaapäivän kunniaksi sitten...

Tsemiä helteisiin! Yöllä pitäisi olla jo viileämpää!

10 kommenttia:

 1. No ton jäätelöpaketin vois jo melkein ostaakin! :D Helteen hyvä puoli on myös se ettei ruoka maistu ollenkaan (ainakaan mulla) ja ei tule syötyä ylimääräistä = rahaa säästyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama mulla. Ja kun vettä vetää kuuppaan koko ajan, ni josko vaikka onnistuis hoikistumaan. Päätin, että ostan tuon jädepaketin ens kerralla, kun menen äijäni luo, niin ei tule itse vedettyä tuota kuutta jätskiä.

   Poista
 2. Sitten kun budjetti kestää, niin kokeile mun pelastusta hellesäällä: jäisiä viinirypäleitä. Viilentää kivasti ja hurjan hyviä :)
  Sängyn jalkopäähän nilkkojen alle jemmaan iltaisin pyyhkeeseen käärityn jäädytetyn 1,5l vesipullon, joka toimii hiton isona kylmäkallena. Ihmisestähän haihtuu tehokkaasti lämpöä just nilkkojen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pullopyyhe kokeiluun samantien!!!! Onneksi kesikseltä jäi yksi 1,5 litran limupullo, jota en ole vielä muistanut kiikuttaa kauppaan.
   Viinirypäleet saavat odottaa hintansa takia ens palkkakautta, mutta banaanit asuu helteen aikana jääkaapissa! :)

   Poista
  2. Hyvä niksi! Tässä myös vaihtoehto B pullopyyhe-systeemille: Märkä pyyhe jalkojen päälle yöksi! Viilentää tehokkaasti kroppaa, tosin hiukan voi kostuttaa lakanoita mutta äkkiä ne kuivuu. Tää konsti on pelastanut mut parina hotelliyönä kun ilmastointia (eikä pakastinta) ole ollut.

   Poista
 3. Ota riski ja osta ihan koko jäätelöpaketti omaksi. Joskus on hyvä vähän elää riskillä... heheh. Me otettiin riski ja lähdettiin uimaan ukkospilvien välissä (helteellä ollaan oltu 3 kertaa päivässä uimassa). Uitiin pari tuntia ainoina kuumalla rannalla ja sitten taivas repesi (ajoin 40 km tunnissa satasen alueella, kun en nähnyt mitään eteen, taivas välähteli ja jyrisi. Yksi itki. Muutin lennosta suunnitelmaa ja kierrettiin drive-in kaistan kautta. Kaikkia nauratti kotona.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huiii!!!! Täällä ei ole ukkostanut ollenkaan, vaikka foreca koko ajan niin väitti. Oikein kyttäsin, milloin se alkaa. Olisin mennyt ulos rankkasateeseen seisomaan...

   Poista
 4. Niin hullua kuin se onkin, ota KUUMA suihku. oma termostaatti säätää jäähdytyksen päälle, ja tuntuukin viileältä, toisin kuin jäissä lillumisen jälkeen, jolloin kroppa vääntää lämmitystä päälle...

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa kovalta taistelulta! Mulla ollut onneksi vasta 1 tuskainen päivä, se oli semmoinen tosi painostava eikä sadetta tullut lainkaan. Kuumat päivät on sen sijaan jees :)

  VastaaPoista
 6. Jotkut väittävät, että teen juominen auttaa. Tai varmaan minkä vaan kuuman (paitsi kahvin, kun se poistaa nesteitä). Kuuma juoma saa kropan tekemään vastareaktion eli viilentää itseään. Testasin kerran, enkä huomannut mitään, mutta jos jollakin muulla toimisi ;)
  Itse en siedä helteitä yhtään, joten olen lukittautunut kotiin ilmalämpöpumpun alle. Satunnaisesti täytyy poistua kotoa syömään jäätelöä tai juomaan virvokkeita. (varjoon tai ilmastoituihin sisätiloihin, tietty)

  VastaaPoista