Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

torstai 13. syyskuuta 2018

Projekti Ryysyranta

Ei täällä nyt ihan niin kurjuudessa eletä, eikä kaikki ole kuin pahinta painajaisunta, mutta nimi oli niin riffaava tälle syyskuun säästöprojektille, että se on nyt virallisesti vihitty käyttöön.

Rahaa on kulunut ma-ke-akselilla yhteensä 12,46 euroa.

Lidlistä:
3 jugurttia
Jauhelihapaketti
Makaronipussi
Sipulipussi
3 tomaattia
Kurkku
Hoitoaine
Balkan-leikkele
Margariini
Sinappi

Tokmannilta:
Nivea-tuubi (-40%)

Olen mänttipää ja heitin kuitit roskiin, joten yksittäisiä hintoja ei nyt listaan pääse, mutta kirjoitin loppusummat kuitenkin onneksi ylös.

Onnenkantamoisia

Olen yksi onnenmyyrä ja olen saanut ilmaiseksi kaiken näköistä tässä lähiaikoina kaappeihini.
Elokuussa Puudeli työnsi kahvihetkemme jälkeen mukaani kaapeistaan kootun SOS-kassin, joka sisälsi kaikenlaista pitkään säilyvistä ruokatarvikkeista, muffinivuokien kautta hiustenhoitotuotteisiin.
SOS-paketista on Ryysyrannassa nyt käytetty hiuslakkaa, puuropusseja, Lämmin kuppi-keittopusseja, ja nuudelia.

Käly saa jostain erittäin halvalla suklaanmakuisia proteiínijuomia, joita työnsi viime viikolla mukaani kolme pulloa. Yhdestä pullosta saa siis kaksi välipala-ateriaa.

Sunnuntaina appiukkolassa sain kassillisen omenoita, joista oli tarkoitus tehdä hilloa, mutta kaupoista on ylläripylläri kaikki hillopurkit loppu, joten luovuin ajatuksesta ja päätin mussuttaa omput ihan tuollaisenaan. Pelkästään tänään olen syönyt jo viisi... :)
Tämän viikon budjetista säästyi siis ne p*rkeleen lasipurkit JA hillosokeri.

Ryysyrannan ruokalista

Miten täällä Ryysyrannassa on sitten kolme päivää napaa ruokittu?
Kaapista löytyi pussi kuivattuja herneitä, joten löin ne sunnuntai-iltana kattilaan likoomaan ja keittelin sitten maanantaina pari litraa hernesoppaa.
Itsetehty on muuten ihan sikahyvää, kun sen voi maustaa iiiiihan miten haluaa. Meiramiakin oli luojan kiitos maustekaapissa valmiina.

Aamupalaksi kahvia sekä puuroa, jugurttia tai omenaa.

Töissä eväänä ovat toimineet kolmen päivän ajan nuudelipussi, Lämmin kuppi-pussit, protskujuomat ja noin miljoona omenaa.

Päivälliseksi hernaria sinapilla. Syön sitä vielä tänään ja pakastimeen riitti kaksi annosrasiaa.

Iltapalaksi on uponnut viime viikolla leipomani ja pakastamani sämpylät balkanilla ja kurkulla ja kun niistä aika jätti, löytyi pakastimesta eilen tilalle ruisleipää samoilla päällisillä.
Ja tietty pari omppua.

Arvioin, että "tällä viikolla" (eli perjantaihin mennessä) tarvitsee ostaa enää toinen jauheliha, ketsuppi, vessapaperia ja lisää balkan-makkaraa. Olin yhtenä päivänä ahne ja holtiton pikku pirulainen ja vetelin makkaroita suoraan paketista rotkoon, joten kävivät nopeasti vähiin. Mutta ihan järjettömän hyviä olivat. Lidlistä siis muistaakseni 70 sentin paketti.

Aion tänään kokkailla mielipiteitä jakavaa rahvaanruokaa nimeltä makaronimössö.
Itse satun olemaan kyseisen ruokalajin fani, sen hinnan, helppouden ja maun vuoksi. makuhan on paljolti kiinni miten sen itse maustat.
En ole ikinä ollut turhan nirso ruuan suhteen.
"Jos siinä on valkosipulia, se on hyvää."

Lauantainahan alkaa luksusmuijan luksusviikonloppu, jolloin on käytössä eri budjetti, joten jos tosiaan tuolla yllämainitulla selviän, niin tässähän on otettu ihan huima alkuspurtti!
Takana kolme päivää, joten ei nyt vielä juhlita, mutta yleensä palkkapäivän jälkeen tässä vaiheessa on tuhlattu jo parisataa, joten muutos on lievästi ilmaistuna mieluisa.

P.S. Mutsi oli kova Irwin-fani, joten osasin mm. Rentun ruusun ja Ryysyrannan sanat ulkoa jo ennen kuin osasin lukea...

2 kommenttia:

  1. Meilläkin parhaillaan menossa parin päivän makaronimössö-setti :D
    Itsekin osasin Irwiniä ja Pelle Miljoonaa ulkoa ihan taaperoikäisenä - ja mitä niitä c-kasetteja aikuiset aina autossa kuuntelikaan. Kuulemma muutamaan otteeseen saanut äiti hävetä lastaan kun tykkäsin kauheasti laulaa, ja päällimmäisenä mielessä soi aina juurikin Rentun ruusut tai Tahdon rakastella sinua...

    VastaaPoista
  2. Mulla tais olla oikeen upgreidattu makaroonimössö kun söin sitä pizzapäivästä jääneen aurajuuston ja peston kera :D. Ihanaa antaumuksellista pihistelyä!

    VastaaPoista