Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Kaikki on päin pe*settä, mutta ei kauaa!

Hola hola!

Repsahtanut, hetkellisesti välinpitämätön raajarikko, jouluhörhö laskusuhdanneluuseri täällä taas!

Tulin puhumaan suuni ja pöydän puhtaaksi, jotta päästään korjaamaan vahinkoja tai ainakin miettimään, että mistä korjaaminen aloitetaan.

Kaikki on siis ihan päin pyllyä. Näin ei pitänyt milloinkaan käydä, mutta kävi silti.
Kuka on syyllinen?
Vastaus: Minä. Minäminäminäminä.

Suuret elämänmullistukset, takuuvuokra, auto, omistuskämppä tyhjillään-periodi, olkapäämurtuma, pitkä sairasloma, sairasloman alentava vaikutus palkkaan, yltiömäinen ja sairastuminen vakavaan jouluhörhöilyyn, asioiden salailu blogiyhteisöltä ja näistä poikkeusolosuhteista seurannut stressiä torjuva TÄYSI välinpitämättömyys mahdollistivat sen, että tilanne on katastrofaalinen!

Avaan näitä kohtia joskus jos kykenen, mutta siis menetin sunnuntailisät saikuttelun takia ja se tarkoitti käytännössä melkein kolmensadan egen lovea tässä palkassa ja herraties kuinka paljon tammikuun palkassakin, koska en vieläkään tiedä milloin kykenen takaisin töihin.

Lisäksi olen tuhlannut tähän jouluun enemmän kuin koskaan. Puhutaan oikeasti tonneista...
Ensin tilailin särkypilleripäissäni alennusmyynneistä monella sadalla eurolla leluja ja sen jälkeen piti luonnollisesti hankkia vielä ne mitä lapset oikeasti toivoivat. Ja koska tätä raajarikkoa on hoidettu ja suorastaan palveltu himassa niin hyvin, niin halusin ehdottomasti järjestää perheelleni kaikkien aikojen joulun aitoine kuusineen ja pukkeineen.

Yksi jouluyllätyspäähänpistoni oli kaiken kukkuraksi vielä järjestää maaliskuuksi koko poppoolle synttäriristeily (nuoremmalla minimimmillä ja isillä on päivän ero synttäreissä) eikä hytti maksanut kuin 70 euroa.
"No ei paha!" ajattelin.
Naputeltiin sitten aamupalat ja buffa siihen mukaan ja summa olikin kivasti sitten jo 242 euroa.

Että terveisiä vaan täältä pers...

Ja sitten viimein alkoivat kellot soida

Aloitetaan vahinkojen tarkastelu tekemällä inventaari heti kättelyssä, niin päästään nopeammin pohtimaan mistä lähdetään korjaamaan tilannetta ja Femmis toivottavasti löytää oman kadonneen itsekurinsa.

Omaisuus:
Asunto 110 000
Nordnet 1482
Puskuri 0

Yht 111 482 euroa

Lisäksi itsetuntoni kannalta on elintärkeää mainita, että asuntomme omistajalla on motissa takuuvuokraa 2510 euron edestä.
JA omistan auton, jonka jälleenmyyntiarvo on tällä hetkellä vähintään 4500 euroa ehkä jopa 5000 euroa. Arvo laskee tietysti koko ajan, mutta niinkuin sanoin, tarvitsen tätä tietoa juuri nyt.

Toki ymmärrän, ettei näitä voi omaisuudeksi sillai laskea, mutta kyllähän auton voi hätätapauksessa realisoida hyvinkin nopeasti.

Ja nyt sitten pyörrytte...

Velat
Asuntolaina 84 666
Täsmäluotto 3284 (autosta)
Visa 2472

Yht 90 422 euroa

Kyllä... Olen käyttänyt visaa kesästä lähtien, enkä kertonut teille ja nyt se on viittä vaille tapissa ja saatan joutua joulun takia vielä nostamaan rajaa parilla satasella.
Näin alas on Femmis vajonnut...

Nettovarallisuus siis 21 060 euroa...

Ihan täysi pohjanoteeraus!

"BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!"

Mutta mitäs sanoisitte jos vetäisin jälleen kerran Feeniksit?
Tarvitsen toki hitonpaljon selkärankaa, kikkailua, kituuttelua, palavereja Puudelin kanssa, suunnitelmia. laskelmia, järkeä, tukea, tsemppiä ja motivaatioksi selkeät ja kunnianhimoiset maaliviivat.
Sekä lyhyen, että pitkän tähtäimen maalit.

Ajattelin tälläisia:

Vuoden 2020 kokonaistavoite on nostaa nettovarallisuus takaisin yli 30 000 euroon.

Eli rahaa pitäisi kerätä 8940 euroa.
Asuntolainani lyhenee (korot huomioiden) 333€/kk, joten vuodessa se tekee "jo" 4000 euroa.
Autolaina eli täsmäluotto lyhenee (korot huomioiden) 60 €/kk miinus huhtikuu joka on lyhennysvapaa eli vuodessa se velka vähenee 660€.
Visa lyhentyisi 33€/kk jos en sähläisi sen kanssa eli 396€/vuosi.
Jää siis vielä 3884€ kerättävää eli 323€/kk, joka laskujeni mukaan pitäisi juurikin jäädä viimeistään saamastani vuokratulosta yli.

Eli tämä olkoon uudenvuodenlupaukseni!

Muita manittavia etappeja:

1. Tarvitsen elokuun loppuun mennessä konkreettisesti säästöön putkiremonttia varten 1500 euroa, koska olen silloin 3 kuukautta ilman vuokratuloja. Olkoon se sitten osa puskuria tai ei, mutta s e on oltava olemassa tai olen kusessa.

2. Täsmäluotto on maksettava poispoispois. Tällöin vapautuu 80 euroa kuussa muihin kohteisiin.
Haluaisin uhota, että täsmis olisi vuodessa maksettu, mutta ei se ole, koska tarvitsen kipeästi uuden puskurin taloudellisen turvallisuuden takaamiseksi.
Joten otettaiskos tavoitteeksi vuoden 2021 loppu.

3. Puskuriin 3000 euroa. Kolme tonttua tilillä tuo kummasti rauhaa ja niiden puuttuminen sitten taas ei tuo. Puhun kokemuksesta.
Toteutukoon tämä mieluiten vuoden 2020 lokakuuhun mennessä, koska nyt on oltava sen verran ennakoiva, että ensi vuoden marraskuu ja joulukuu menevät kuitenkin enemmän tai vähemmän jouluostoksilla. Rankasti pienemmällä budjetilla kuin tänä vuonna tosin.

Nyt ujosti vinkkaan, että saan heti uuden vuoden jälkeen 5.1. mennessä vuokratuloa 630 euroa, mutta se kuuluu vielä tähän joulun katastrofitilikauteen, enkä uskalla luvata, että siitä jää mitään säästöön, mutta motivaatiolla on tehty ennenkin ihmeitä, joten katsotaan nyt.

Mutta tästä se taas lähtee!
Tekipä hyvää!
(O_O)

10 kommenttia:

 1. Kun pysyt suunnitelmassa niin hyvä tulee.

  VastaaPoista
 2. Rehellisyys ja asioiden myöntö itselle ovat ensimmäinen etappi asioiden eteen viemisessä. Askel kerrallaan!

  VastaaPoista
 3. Ryhtiliike Feeniksi! Me pystytään tähän jos ollaan hirveän rehellisiä!!!All in all out!

  VastaaPoista
 4. Risteilyt on kuin sähköhammasharjat ja printterit. "Ensikulu" näyttää uskomattoman halvalta, mutta hinta onkin sitten siirretty niihin oheishärpäkkeisiint, mitä ilman homma ei toimi.

  VastaaPoista
 5. Itse pohtisin myös sitä, että tuoko se kaikki kuluttaminen ja mahdollinen tilpehööri sitä huomiota ja välittämistä, mitä nämä minimimmit tai oma kulta on vailla. Myöhemmin lapset voi muistella yllättävän yksinkertaisia yhdessäolon hetkiä merkittävinä juttuna. Ne eivät välttämättä oo maksaneet mitään. Toisaalta kun jälkikasvun on "opettanut tavarakeskeisyyteen", voi myöhemmin olla vaikea tehdä korjausliikettä. Vaatimukset vain kasvaa iän myötä...
  Voimia ja tsemppiä ja toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäkommenttina vielä, olethan huomioinut jotenkin verokarhun tulevan kiinnostuksen vuokratuloasi kohtaan? Itse otan verorahat jo syrjään vuokratulosta enkä laske sitä käyttövaraksi, ettei käy huonosti siinä kohtaa kun lasku tulee..

   Poista
 6. Hitsin pimpula sinun kanssa. Nyt ei enää yhtään joululahjaa, joulu tulee kyllä hyvällä ruoalla, rauhallisuudella ja joulumusiikilla. Entäs jos peruisit ne buffat laivalta, nekään ei ole mielestäni sen rahan arvoiset... itse ei koskaan syödä buffassa. Toivottavasti paranet pian, voitko tehdä vaikka jotain korvaavaa työtä niin palkka alkaisi juoksemaan taas?

  VastaaPoista
 7. Miten on mennyt nyt kun joulu ja vuoden vaihtuminen on jo takana?

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kun jollakin muullakin on lähtenyt lapasesta!

  Mulla on kaikkea muuta kuin hyvä tilanne rahallisesti. Blogiinkin olen kirjoittanut vain raskausjuttuja, ja niihin jos mihin menee rahaa. Saas nähdä jos minäkin vielä saan blogin takaisin talouspohjaiseksi ainakin osittain. Tulin vähän fiilistelemään ja kerämään motivaatiota tänne teidän blogeihin :D

  VastaaPoista
 9. Aijai, kuinka se nyt noin? :D Mutta epäonnistumiset on tehty ylitettäväksi ja suunta on aina ylöspäin, luotan siihen että onnistut tässäkin haasteessa kun vaan niin päätät!

  VastaaPoista