Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 31. heinäkuuta 2020

Kesälomasta selvitty

"Tässäkö tää oli...?"

No ei vaan. Oli pitkä ja erilainen kesäloma.
Ihan kiva palata maanantaina töihin ja tienaamaan.
Myönnettäköön, ettei ollut tämä loma ihan sieltä rentouttavimmasta päästä uuden ystävämme koronapaskakriisin vuoksi.

Koko ajan piti stressata ja miettiä, millä saadaan rahat riittämään ja silti lapsille normaalilta tuntuva kesäloma.

Tälleen me sen enemmän tai vähemmän sniidusti vietimme

* Reissailtiin paljon leikkipuistoissa ja esim. kirjastossa.

* Grillattiin parvekkeella. Paljon.
(Pakastin oli täynnä punalappu-grillimakkaraa ja lihoja. Ei ole enää.) :D

* Saunottiin. Paljon.
Tässä taloyhtiössä on saunapäivät ke, pe, la ja su ja saunavuoron voi varata kännykkäsovelluksella vaikka varttia ennen vuoron alkua. Yksi tunti maksaa 3,5€. Jostain syystä sauna tuntui aina olevan vapaa, joten käytimme tilaisuutta hyväksemme hyvin usein. Joskus varasimme vuoron jopa kahdeksi tunniksi kerrallaan, koska saunan yhteydessä on jumalattoman iso kattoterassi, jossa otettiin sitten polleena aurinkoa löylyjen välissä. Tehtiin pariin otteeseen vielä oma vihta mukaan. SHHH! Se on taloyhtiön saunassa kiellettyä, joten pidetään tämä meidän välisenä salaisuutena. Siivosimme huolella kaikki jäljet, eikä kukaan varmasti huomannut mitään...
 
* Käytiin Prismassa leluosastolla shoppailemassa pariinkin otteeseen, koska minimimmeillä oli 30 euron lahjakortit ja sitten leikittiin himassa ihan pähkinöinä slimellä ja kuppikakkuprinsessoilla ja uusilla pehmoflamingoilla...
Samalla ostettiin 6 pakettia rainbow-tuutteja (6 tuuttia/pkt/1,29€) kotiin pakastimeen ja loimme oman jätskialtaan, koska halusimme säästää jätskireissuissa... Niillä pärjättiinkin koko loma.
Ja saimme luonnollisesti samalla Lintsi-rannekkeet halvemmalla.

* Vietettiin hurjaakin hurjempi Lintsi-päivä, joka oli ylivoimaisesti kalleinta tällä lomalla.
Varmaan meni rannekkeet mukaan lukien 300 euroa. Ellei yli.

* Saatiin Lintsin jälkeen flunssa ja pelättiin jo pahinta, mutta se osoittautui nuhakuumeeksi, jota nyt on liikkeellä, joten huokaistiin helpotuksesta. Tässä sairaseristyksessä vietettiin 4 päivää.

* Käytiin veljen perheen luona grillaamassa ja leikkimässä ja vietettiin siellä iiiihan koko päivä. 

* Käytiin Flamingossa Hohto-keilaamassa ja vaikka taviskeilaus olisi tullut paljon halvemmaksi, niin olisitte nähneet nappuloiden ilmeet ja innon, kun valot sammuivat, neonvalot syttyivät ja musavideot pärähti soimaan.

* Käytiin vaarilla (appiukolla) mökkimaisemissa soutelemassa ja syömässä erittäin hyvin.

* Lähdettiin mustikkametsään vähän kauemmas. Ajettiin nimittäin Mäntsälän Levantoon, jossa on metsässä grillauskota. Kerättiin mustikoita melkein ämpärillinen ja kodassa sitten valmistettiin hulppea lounas. paistettiin makkarat ja keitettiin itse jopa perunat. Salaatti, sillit ja sipsit kruunasivat vielä lounaspöydän. Ihan mahtava elämys kaikille ja sikahalvalla!

* Päätettiin skipata Puuhamaa-reissu, joka olisi niellyt bauttiarallaa 250 euroa ja vuokrattiin sen sijaan Hartolan mökkikylästä mökki kahdeksi yöksi (yht. 210€).
Uitiin, saunottiin, grillattiin, yritettiin onkia ja syötiin ihan liikaa karkkia.

* Käytiin vielä kummitädilläni maalla moikuttamassa lehmiä!

* Chillattiin himassa persaukisina ja otettiin rennosti. 
Täyteltiin ristikoita, luettiin, piirrettiin ja pelattiin.
Lapsetkin sai valvoa vähän pidempään, kuin aiempina loma-aikoina.
Hitaat aamut oli ihan parhaita, kun kaikki chillattiin yöpuvuissa vielä pitkään aamupalan jälkeenkin.
Todettiin moneen kertaan, että ihanaa kun ei ole mihinkään kiire. Aikataulut odottavat sitten kuitenkin loman jälkeen meitä kaikkia.

* Silloin kun lapset olivat viikonlopun äidillään, vietettiin miehen kanssa romanttisia treffi-iltoja kahdestaan kotona. Joskus jopa samassa huoneessakin... (Vitsivitsi)
Välillä haettiin kävellen yhteinen pizza lähipizzeriasta ja välillä leikittiin, että ollaan huippusnaggalla ja paistettiin Lidlin ranet ja pakastimesta -30% makkarat uunissa grillivastuksilla... <3


No niin. Mutta siis rahat jotenkuten riittivät.
Lapset lähtivät äsken äidilleen ja rahaa on jäljellä noin 67 euroa ensi tiistaihin asti.
Tiistaina tulevat VERONPALAUTUKSET!!!!!!!
Ja keskiviikkona vuokratulot. Vikat ennen 3,5 kkn putkiremonttitaukoa(!!!)
Ja sitä seuraavana maanantaina palkka. Kunnon palkka! Vihdoinkin!

Ensi viikolla alkaa myöskin normaali elämä, kun me palaamme töihin ja päiväkotiin ja ihan kohta myös koulukin alkaa. Nyt voidaankin luojan kiitos heittää nämä mahtipontiset koronaeristys- ja kesälomakulutusbudjetit ja palata normaaliin kituutteluumme, jolloin ruoka- ja päivittäistavarakulutuksemme on sen 400 euroa kuussa. Se ei ole aina helppoa, mutta on siinä paljon helpompi pysyä, kuin tämän poikkeustilan tuoman "yllätyksiä, epätoivoa ja pelkoa"-ajanjakson.

Pelkään kuollakseni koronan toista aaltoa ja lisälomautuksia, mutta sehän tarkoittaa vain, että niihin pitää varautua niin hyvin kuin nyt pystyy.

Huoh!
Hyvää viikonloppua kaikille!

Me aiotaan laittaa tänään punalappu-kanankoivet uuniin ja tuhlata vielä yhteen saunavuoroon.
Ei osteta saunakaljoja, eikä edes saunalimppareita, niin kompensoidaan vähän tätä törsäystä... :D

5 kommenttia:

 1. Miten normaalielämä lähti käyntiin kesäloman jälkeen? Kuulumisia odotellen :)

  VastaaPoista
 2. Huh huh! Meni monta päivää hirveessä koukussa, kun luin sun blogin läpi alusta asti! Varsinainen jännitysnäytelmä. Hyvää syksyä ja odotan jatkoa! Kiitos inspiraatiosta.

  VastaaPoista
 3. Moi ja toivottavasti kuulemme sinusta taas pian!

  VastaaPoista
 4. Hei Femmadonna! Lueskelin blogisi pääpiirteittäin läpi ;) Olipahan luettavaa! Huikeita juttuja ja monenlaisia elämänvaiheita. Toivottavasti arki on maistunut heinäkuunkin jälkeen. Olisi mukavaa kuulla ajantasaisia kuulumisia. Kiitokset kunniamaininnasta myös. Olen otettu. Hassua miten jokin itselle ja universumin hiljaisuudelle kirjoitettu onkin saattanut tarkoittaa jotakin jollekin. Uskon että mukaantempaava tyylisi ja tarmosi on sitä jotakin tarkoittanut myös monelle muulle. Kaikkea hyvää! <3

  VastaaPoista