Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Pihin ja rennon rajamailla

Hellurei!

Loma alkaa huomenna!
Huomennahuomennahuomenna!
Luau!

Kärsin viimeksi rahojen tuhlauspelosta ja kieltämättä vaivaa se hieman vieläkin, mutta viimeisen viikon aikana olen harjoitellut kovasti ns. rentoa piheilyä.

Eli siis olen valmistautunut sekä lomaan että lomafiilikseen turhia murehtimatta, mutta pitänyt pihistelyn koko ajan itsestäänselvyytenä mukana.

"Synnit"

Tässä esimerkkejä arjen luksuksista, joista olen ikään kuin "luvatta" nautiskellut, mutta jotka olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman halvalla.

* En luopunut sittenkään huomisesta työvuorosta, mutta sen sijaan lyhensin sitä 1,5 tunnilla, jotta pääsen aiemmin lomille lompsis.
Kustannukset (nettona) 19,6€ 

* Varasin sittenkin perjantain (juhannus)risteilyllemme 33 euron buffetin. Buffassa istutaan todennäköisesti 2,5 tuntia ja siihen kuuluu juomat mukaan. Mikäli kävisimme nopsasti syömässä jossain kahvilassa, maksaisimme kuitenkin ruokajuomista siinä ohessa ja ruokalasku yltäisi helposti noin 25 euroon. Sen jälkeen suunnistaisimme baarikierrokselle ja juomatilaukset parin tunnin ajalta tulisivat taatusti kalliimmiksi kuin tuo jäljelle jäävä 8euroa. Joten tässä on laskelmoivaa säästämisen makua.
Kustannukset siis 33€

* Lähden ensi viikolla mökkeilemään sukulaisten kanssa. Onnibussissa saa nykyään valita paikkansa, joten huipentelin ja varasin reteästi sen yläkerran keulaikkunapaikan (!) ja maksoin siitä ilosta 2 euroa enemmän...
Kyseessä on siis vain menomatka, koska ei vielä hajuakaan milloin palaan :)
Kustannukset yht 7€

* Ostin työkaverilta kassillisen (ihania) vaatteita kaljatuopin hinnalla.
Kustannukset yhteensä 6€

* Intouduin tilaamaan Wishistä lisää vaatteita, ja nyt pyörrytte, mutta tilasin jäätävän halpoja rättejä 13 kappaletta pisteitä ja etuja käyttäen.
Kustannukset yht 85€

* Löysin lompakosta vanhan pullokuitin Tokmannille (juu niilläkin on pullokone) ja vein uudenkin pullokassin sinne saaden näin hiusväripurkin periaatteessa "puoleen hintaan"
Kustannukset yht 6,5€

* Kävin kaverini kirjakaupassa ostoksilla (lue:pummimassa alennuksia) ja tuhlasin viiteen pokkariin. Siellä oli kampanja: 5 pokkaria 20€ josta pummittiin henkilökunta-ale 20%
Kustannukset yht 16€

* Latasin taas Bookbeatin ja olen kuunnellut jo 3 äänikirjaa.
Kustannukset 16,90€

* Olen lipitellyt tässä 11 päivän aikana 10 Lidlin halvinta lonkeroa (1,72€/kpl)
Kustannukset yht 17,2€

* Kävin terdellä ja valitsin 2 X halvimman siiderin ja maksoin S-ryhmän maksutapaedulla, jotta saavutettiin täysi hyöty.
Kustannukset yht 13€

* Yhtenä päivänä aioin huipennella ja ostaa tuoreita mansikoita töihin.
 Hinta oli niin kallis (7€/litra!!), että vaihdoin kojulla halvempiin vadelmiin.
Kustannukset 5€

* Roudasin kaapit ja pakastimen täyteen kevyitä ja halpoja vaihtoehtoja. Jos en hirveästi loman aikana saa hoikistuttua, niin en ainakaan aio lihoa!
Täällä on esim:

4 pussia pakastemansikoita (K-menu)
4 pussia pakastemustikoita (K-menu)
10 purkkia ananasta (K-menu)
10 purkkia hedelmäpilttiä (Lidl)
5 purkkia kevytkermaviiliä ja dippipussia (Lidl) (kasvisten dippailua varten)
2 kennoa kanamunia (X-tra)
4 rahkaa (500g)
5 raejuustoa (200g)

Kustannukset yht about 40€

Lisäksi pakastimessa on edelleen entisten hamstrausten takia ruisleipää, jauhelihaa ja lihapullia.
Ehkä noilla jokuset viikot pärjätään, varsinkin kun ensi viikon vietän sukulaisten hoivissa.

Ja syntien vastapainoksi löytyy pari plussaakin!

*Totesin, etten ehdi käyttämään joululahjaksi saamaani Seppälän lahjakorttia (oli menossa vanhaksi 30.6.) joten myin sen kympillä työkaverille.

*Kävin Alkossa kavereiden puolesta ja sain hakista yht 5 euroa! :D

Lomatonnista on jäljellä 670€
Niiden tulee riittää seuraavat 19 päivää, jolloin on taas palkkapäivä.
Tekee siis keskimäärin noin 35 euroa/päivä.

Ensi viikonloppuna risteilyllä menee (tuliaisineen) varmaankin noin 150 euroa ja sen kompensaatioksi sitä seuraavalla viikolla mökkeillessä menee varmaan koko viikon aikana 20-30 euroa...

Jaa-a saa nähdä.
Nyt on yritetty tehdä mahdollisimman hyvät puitteet sille, ettei viime kesän katastrofi toistu.

Kuusi työtuntia lomaan... \(*_*)/

Miten menee noin niinku omasta mielestä?
No aika kivasti! :D

5 kommenttia:

 1. Hyvin menee, jatka samaan malliin niin katastrofi ei uhkaa :D

  VastaaPoista
 2. Hieno suunnitelma ja toteutuksen aloitus. Pidetään sormet ja varpaat ristissä, että jatko sujuu yhtä hienosti. "Parasta säästöä on käyttämättä jäänyt Euro", eli säästöä syntyy em. logiikalla vasta kun nyt tehtyjen investointien ansiosta euroja jää kuluttamatta.

  VastaaPoista
 3. Mökillä ei ainakaan pääse tuhlaamaan :) Kivaa lomaa!

  VastaaPoista
 4. Jos donna on elänyt leppoista elämää femman budjetilla ei 35 euroa saa kulumaan millään. Way to go Sistah, vietä hyvä loma!

  VastaaPoista
 5. Voi hyvät hyssykät sinun kanssasi :) TosiMartta taas olisi lainannut kirjat ilmaiseksi kirjastosta eikä ostanut pokkareita, terden kiertänyt kaukaa ja lonkeron tilalla juonut vettä tai mehua ja Wishiltä jättänyt tilaamatta ja tilannut Seppälästä netin kautta.

  Mutta ymmärrän, joskus se on ... itse ostin juhanukseksi niin paljon evästä, että sitä on syödä vielä ma-ke tällä viikolla. Osa leivistä saattaa mennä jo pilalle ennen sitä. Mutta kun meillä oli 10 henkee niin oli aika vaikeaa arvioida miten paljon ruokaa ostaisi. Ostin sitten reilusti :)

  VastaaPoista