Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Asuntoahdistusta

Viikonloppuna iski flunssa ja paha poskiontelotulehdus ja Donna hukkasi energiansa ja kaatui öiksi sänkyyn, päiviksi sohvalle. Moneen päivään ei ollut aivotoimintaa näinkään luovaa kirjoitteluun.
Tosin mitään asiaakaan ei oikein ollut, kun mitään ei tapahdu. Tylsää!
(Olen äärimmäisen huono sairastelija...)

Olen nyt käyttänyt luotolta 50 euroa ruokaan ja lääkkeisiin.
Ruokaan on mennyt yllättävän vähän rahaa, koska en sortunut tällä kertaa lohturuokaan, vaan pysyin tiukasti dieetin mukaisisssa kevyissä valinnoissa.
Vaikuttaneeko sitten nämä valinnat vai se, että poskarin takia on koko ajan paha olo, eikä ruoka niinkään maistu, mutta paino on pudonnut reippaasti!
Lähes 4 kiloa lähtötilanteesta.
Niin, että jos jotain hyvää tästä kurjuudesta revitään irti niin jeee!!!

Odottelua

Ensinnäkin odotan antibioottien tehoamista. Naama on räjähdyspisteessä vieläkin.

Toiseksi odotan palkkakuittia, joka kertoisi paljonko kesälomarahoja perjantaina tilille putkahtaa.

Kolmanneksi toisaalta odotan ja  toisaalta en odota, että etuovi.comiin ilmestyisi vihdoinkin kohtaloni asunto, koska...

Asuntoahdistusta

Se edellisen postauksen unelmakaksio houkuttelevalla keittiöllä hävisi myynnistä maanantaina.
Eli täyteen hintaan taisi mennä. Hyvä, etten lähtenyt leikkiin mukaan.

Naapurin yksiötä tulee välittäjä katsomaan perjantaina, eli siitäkin on myöhäistä enää tarjota ennen yleiseen myyntiin mneoa mitään. Jännä nähdä mitä välittäjä kämpän myyntihinnaksi asettaa. Veikkaa 109k, koska...

...Etuovi.comissa on myynnissä kaksi aika alkuperäisessä kunnossa olevaa yksiötä.
Molemmissa pyyntihinta 109k.
Ajattelin ensin, että "perkele tää on kohtalo", mutta sitten iski ahdistus. Niin mistä?
Niiden kunto on kamala.
Väsyttää jo valmiiksi ryhtyä pintaremontteihin.
Se liian kallis ja kaunis kaksio herätti jonkin laiskan ja tyttömäisen halun päästä "valmiiseen kattaukseen" liikauttamatta eväänikään.
Siitä ilosta pitäisi sitten maksaa noin 10-15k enemmän, pintaremontin maksaessa kuitenkin vain 5 tonnia. Yhtälö on sulaa hulluutta.

Eli karistin laiskuuden pois itsestäni ja ryhdyin tutkimaan näitä kahta yksiötä.
Ensimmäisen kämpän eiliseen näyttöön en päässyt, koska olin niin voimaton ja se hävisi netistä tänä aamuna..
Toisessa on näyttö tänään klo 18 ja sinne ajattelin jaksaa raahautua.
Jos eka asunto meni noin hiton nopeasti, niin tässä on nyt ymmärrettävä, että tämän alueen yksiöt ovat paskassakin kunnossa tulikuumaa tavaraa ja jos mukaan peliin mielin, on sinne sukellettava ripeästi.

En haluaisi maksaa paskakämpästä 109k:ta, mutta näköjään niitä ei halvemmalla saa. Molempien asuntojen taloyhtiöihin oli tulossa putkiston kuntotutkimus eli suomeksi 5 vuoden sisällä putkari.

Ja taas tuli olo, että hankin tässä asuntoa nyt taas vain ostamisen ilosta enkä itse asumisen takia...
Noh. Menen tutkailemaan miltä se kämppä tuntuu ja sitten pohdin uudestaan.

Kapuloita rattaisiin lisää parin viikon päästä alkava kesäloma.
Haluanko tosiaan häiritä kauan odotettua kesistä asuntohässäkällä?

Onko tässä nyt oikeasti niin hiton kiire mihinkään...

Ja nämä kaikki ajatukset päässäni pyörien nielen uuden antibioottinappulan ja jään odottelemaan ihmeparannusta.

Miten tästä tuli näin vaikeaa?

10 kommenttia:

 1. Tämä on nyt vähän tällainen off topic kommentti, mutta kun blogiasi lukee asuntoasioista (minua) enemmän tietäviä. Kannattaako ostaa kämppä, johon tulee putkari? Minulla on lähipiirissä raksapuolen inssi, jota olen näissä asuntoasioissa konsultoinut ja hänen mukaansa ei kannattaisi ostaa kämppää johon tulee putkiremppa, koska putkiremppa ei koskaan suhteessa nosta asunnon hintaa niin paljon kuin itse rempalle tulee hintaa. Lisäksi ei kannata ostaa kämppää 60- tai 70-luvulla rakennetusta talosta. Arvatkaa milloin rakennetut kämpät ovat niitä omaan budjettiin sopivia :D.

  Tosin tämä ehkä riippuu asunnon koostakin. Yksiössähän kustannukset jäävät pienemmiksi kuin vaikka kolmiossa, jota itse olisin ostamassa. Tietysti pääkaupunkiseudulla asiassa on vielä sekin mutta, että asunnot maksavat niin paljon, ettei rempattua asuntoa olisi ehkä varaakaan ostaa (ei ainakaan minulla olisi nykyisillä tuloilla). Mutta hirmu vaikeita asioita nämä asunnonostoasiat. Itseäni ei se pintaremontti(kaan) hirveästi kiinnostaisi. Olisi tosi kiva, jos ainakaan keittiötä ei tarvitsisi ensimmäiseksi pistää remppaan. Jostain seinän maalauksesta tai laminaatin asennuksesta varmaan selviäisin lähipiirin avulla. Ei tosin olen nyt potentiaalista asuntoakaan kiikarissa. Niitä tulee kuulemma(?) paremmin myyntiin syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Mun budjetilla saisin vasta parin vuoden päästä putkirempatun kämpän ja siihen mennessä olisin maksanut vuokraa melkein sen saman verran kuin putkarti kustantaa...Senkin takia tässä on vähän hoppu.
   Tässä tämäniltaisessa esittely-yksiössä ei tarvitse ensisilmäyksellä tehdä muuta kuin vaihtaa keittiön kaappien ovet, hella ja kylppärin peilikaappi... Parvekelasituskin löytyy... Nyt on jännät paikat.

   Poista
 2. Jossain postauksessa oli puhetta myös miehen etsinnästä niin että löytyisikö mies helpommin joka jo asuisi kauniissa asunnossa :)

  Tämä tuli siitä mieleen kun tuttavani keräsi koko elämänsä astioita pojalleen että kun hän muuttaa pois kotoa niin on sitten astiat valmiina. Mutta kävikin niin että poika löysi tytön jolla olikin jo valmis koti eikä sinne kelvanneetkaan anopin ostamat kupposet :)

  Yritähän tervehtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eieieiei! Miesten varaan ei pistetä mun maailmassa yhtään mitään! Olen itsenäinen vielä silloinkin JOS joku turjake onnistuu mut hurmaamaan niin kovin, että yhteiseloa edes harkitaan! :D

   Poista
 3. Toivottavasti tropit alkavat tehoamaan ja olo paranee pian.
  Haaveilevalla siilillä oli hyviä pointteja. Itsellänikin on se tuntuma täällä pääkaupungin ulkopuolella että putkarin hinta ei siirry asunnon arvoon. Mutta aikaisemmin kirjoittelit että haluamallasi alueella on putkiremppa ruletti vasta alkamassa joten tiedolla ei liene kovin suurta merkitystä.
  Tähän aikaan vuodesta saattaa olla sijoittajia/opiskelijoita vanhempineen liikkeellä joten yksiöistä saattaa olla helpompi tavoitella syksyllä koulujen alkamisen jälkeen. Mutta jos the kohde sattuu kohdille niin minkäs teet.
  Toivottavasti saat kuitenkin pidettyä pään kylmänä ja laskettua muuttuvat tekijät ennen tarjouksen tekemistä oli kohde sitten täydellinen tai vähemmän täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se putkari on väistämätön paha täällä jokikisessä (mun budjettiin sopivassa) taloyhtiössä ennemmin tai myöhemmin.

   Mä käyn nyt katsomassa tuota kohdetta. Otan kaverin mukaan makutuomariksi ja järjen ääneksi ja olen miettinyt valmiiksi hintakaton, jos tämä kyseinen kämppä nyt yhtäkkiä huutaa mun nimeäni kurkku suorana. Hintapyyntö on siis 109k ja kattoni on 105k. En missään tapauksessa saa sitä sillä hinnalla.

   Katotaan tulenko häntä koipien välissä huomenna tunnustamaan, että järki hukkui ja kaupat on tehty ylihintaan ja parempi ottaa tästä nyt kaikki hyöty irti ja tekemällä tehdä kämpästä hyvä sijoituskohde.
   Ajatus on vähän ressaava, mutta kyllä musta tuntuu että loppupeleissä se on sijoituksena hyvä vaikka pyyntihintaan suostuisinkin. Tämän alueen asuntojen arvo on nousemassa eikä halvemmalla näytä saavan yhtään mitään. Sijainti on tosi hyvä ja kämppä on kuudennessa kerroksessa. Seinille ja lattialle ei tarvitse tehdä mitään. Voisin muuttaa samantien sisään ja vaihtaa hellan, kaapinovet ja kylppärinkaapin sitten myöhemmin pikkuhiljaa halvimmilla vaihtoehdoilla.

   Poista
  2. Meillä on vähän eri tyyli asuntokaupoissa :D Itse ostan kämpän eka ja mietin vasta sitten oliko se järkevää... Kaksi kertaa on jo toiminut ihan hyvin. Tää kämppä vois sopii sulle vanhasta kunnon Martsarista https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/vantaa/13716687 toki remoppaa varmaa on tulossa...

   Poista
  3. Martsari vähän buu mut oisin voinu jopa harkita tuotakin muuten muttakun parveke puuttuu, niin pysty! :D

   Poista
  4. Mutta muuten toi oli just mikä kelpais! Hyvin bongattu!

   Poista
 4. Tilannekatsaus:
  Kävin esittelyssä ja kunto paljastui iiiiihan kamalaksi. Lisäksi työkaveri lähettää kaikki pohtimani kohteet kiinteistöalalla työskentelevälle äidilleen, joka lähettää välittömästi oman arvionsa kohteista.
  Ei ollut innostunut tästä yhtään.
  Lisäksi ei huutanut mun nimeäni yhtään ja näkymät ihan kamalat.
  Joten jäädään odottelemaan seuraavaa.
  Jätin välittäjälle tiedot, joten ottaa yhteyttä kun lisää yksiöitä tulee myyntiin (jes..!?)
  Yritin selittää jotenkin että mikä kelpaa ja mikä ei :D

  VastaaPoista