Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

maanantai 6. marraskuuta 2017

Kauhua ilmassa

Asunnonomistajan stressi iski suoraan päin näköä perjantai-iltana.
Ajattelin ihan tosta noin vaan tiskata illanratoksi ja lopputuloksena oli pienimuotoinen vesivahinko.

Tiskipöytäni koostuu kahdesta suuresta altaasta, joissa toisessa on sivussa sellainen pieni liianvedenpoistoaukko (Ei mitään hajua virallisesta termistä).
Säilytän kastelukannua altaiden välisessä tilassa niiden allaolevassa kaapissa ja olin onnistunut tölväisemään tämän poistoaukosta lähtevän vesiputken kannulla irti.

Onneksi olin parit viime viikot tiskannut siinä toisessa, aukottomassa altaassa, mutta perjantaina päätinki intuitiivisesti käyttää aukollista allasta. Ja mitä siitä seurasikaan...

Tapahtumaketju:

Tiskiallas täyttyi vedellä. Vedenpinta nousi aukon korkeudelle. Aukko valutti liiat vedet tiskiallaskaappiin ja siitä lattialle. Puhumme useista litroista.
Femmis syöksyy kuivaaman sekä kaappia että lattiaa pyyhekasan kanssa.
Suuren kuivausepisodin jälkeen Femmis tajuaa, että kaapin alaosassa on kaksi reikää, joista vesi on valunut kaapin alla olevalle lattiaperustalle.

Soittokierros kaikille elämäni miehille. Yksikään ei vastaa.
Soitan työkaverille ja kiljun hänen miehensä puhelimeen. Mies on sitä mieltä että kaapin edessä oleva alalista olisi syytä varmuuden vuoksi purkaa, jotta pääsen kuivaamaan lattiaa.

Otan jo työkalut esiin, mutta totean että en ole oikea henkilö alkaa hoitaa tätä operaatiota ja saan vinkin soittaa taloyhtiön huoltopäivystykseen, jossa neuvotaan hysteeristä osakkeenomistajaa rauhoittumaan.

Säilytin onneksi pahvinkeräyskoria (kyllä, olen ekologinen) kaapissa ja luonnollisesti pahvit olivat levinneet korista ympäriinsä, ne imivät suurimman osan kaappiin jääneestä vedestä. Suurin osa varsinaisesta vesimassastahan päätyi lattialle, joten kaapin alle ei päässyt kuin arviolta pari desiä, jos sitäkään. (Tutkin taskulampun kanssa reiän kautta tilannetta.)
Betonilattia ei ole kuulemma tuollaisesta määrästä moksiskaan ja vesi haihtuu itsekseen, eikä kaappia tarvitse purkaa.
Kysyin auttaako jos föönaan. Huoltomies naurahti, että senkun jos se rauhoittaa mieltä...
Tänks hei...

Mutta vietin loppuillan kuitenkin varmuuden vuoksi näin:


Mitä tästä opin?
Kotivakuutus on ystävä.
Huoltofirmasta saa ympärivuorokauden (melko hyvää) apua ja neuvoa.
Ja mikäli rakenteet nyt vaurioituivat tästä episodista, niin kahden vuoden sisällä tuleva putkiremontti pistää kuitenkin keittönkin uusiksi, joten hurrataan nyt sillekin.
Huh...

Halloween:

No tämän jälkeenhän pääsin sitten keskittymään varsinaisiin kauhuasioihin ja valmistauduin kaverin Halloween-juhliin! Jihuu!

Kustannukset:
Naamio: 4 euroa
Viitta: Tavallaan ilmainen, koska löytyi naamiaisasuvarastostani.
Onneksi ei mennyt viimeksi kirpparilla kaupaksi...


Halloweenasuni: The Witness 
(TV-sarjasta 12 apinaa. Jos et ole vielä katsonut, aloita välittömästi!)

P.S. Kuvassa näkyvä asunto ei ole omani. Noilla onnellisilla on astianpesukone niinkuin näkyy...

6 kommenttia:

 1. Tahaton naurupyrskähdys pääsi ilmoille tuon föönikuvan kohdalla :D Sait ilmeisesti jo jonkun korjaamaan sen altaan irronneen ylivuotoputken?

  Betonilattia tai muovimatto ei tosiaan ole moksiskaan tuommosesta vesimäärästä, laminaatti ja parkettikin sen kestää jos kuivataan saman tien. Suurimmassa vaarassa on tuo itse allaskaappi jossa noiden putkien ja viemärin läpivientireikien reunat on paljasta lastulevyä, se jos imasee veden niin kaapin pohja turpoaa ikävän näköseksi, hetkellinen veden valuminen siitä läpi tuskin kerkeää imeytymään :)

  Kannattaa muuten testata tulevan varalle, että nuo kuvassa näkyvät vesiputkiston sulkuruuvit toimivat. Kuuluu asunnon haltijan vastuulle ja ovat olennaisen tärkeitä jos joskus vesihana hajoaa niin että vettä suihkuaa ympäriinsä ;) Ja ne kaapistojen sokkelilevyt sieltä alhaalta kannattaa irrottaa jossain vaiheessa kun kerkeät, ne kaapistojen alustat kerää uskomattoman paljon pölyä sisuksiinsa vuosikymmenten mittaan eikä pieni imurointi tee pahaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe! Muaki jo naurattaa!
   Se ylivuotoputki on muovia ja oli helppo laittaa itse takaisin. Saattaa kyllä olla, etten enää ikinä käytä tiskaamiseen tuota allasta!

   Kiitos sulkuruuvivinkistä! Alan olla jo niin vainoharhainen, että tarkistutan pian kaiken täällä :D

   Fikkarin valossa näkyi muuten pölykerrosta, mutta onneksi keittiö on remontoitu 5-6 vuotta sitten, jtoen ei sitä hirveästi sinne ole vielä ehtinyt kerääntyä.

   Poista
 2. Mulla oli vähän vastaava case. Tarvittiin sellanen imuauto ja sen kuski ehdotti mulle föönaamista että et sä ihan kujalla ollu.

  VastaaPoista
 3. Kaikkee sitä sattuu ja tapahtuu femmis taloudessa :D

  VastaaPoista
 4. Uusissa asunnoissa nuo putkien läpiviennyt pitää olla eristettynä siten, että vesi ei valu alle vaan kaapista ulos lattialle. Tällöin vuoto ilmenee nopeammin. Omassa uudiskohteessani tämä on jätetty epähuomiossa tekemättä ja nyt itseasiassa huomenna on tulossa raksaukot takuukorjaamaan paikkoja. Putkirempan yhteydessä kannattaa pitää huoli, että läpiviennit tukitaan.

  VastaaPoista
 5. Clas ohlson myy sellasta hälytintä jos tuonne putkikaappiin valuisi vettä! Mut hyvä että huomasit tämän ajoissa :) Kauhua piisannut :)

  VastaaPoista