Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Puolivuotissuunnitelma


Puolivuotissuunnitelma

Päättäväisyys astui kuvioihin ja budjetoin seuraavat puoli vuotta paperille.
laskin saavuttavani vuoden ensimmäisessä tekstissäni uhoamat etapit 1. (Visa pois) ja 2. (Puskuriin 2000€) todella kesäkuuhun mennessä, mikäli pysyn suunnitelmassani.

Alla kuvaesimerkki paperityöstäni:
(Kuvissa näkyvät huutomerkit kuvastavat innostustani...)
Tarvitsen muuten uuden budjettivihon! Siihen oli budjetoitu max 3 euroa...


Luonnollisesti kuvasta ei varmaan paljoa hupia irtoa, joten kirjoitan tähän alle seuraavat puoli vuotta puhtaaksi.
Pidän mukana "menettämäni" puskurin 600 euroa, koska sen on luvattu palaavan tililleni puolen vuoden sisällä.

Tammikuu
Palkka-arvio 2025€ + veronpalautukset 794€
Visaan 655€ + 650€

Tilanne 10.1.2017
Puskuri 600
Visa -965€ (korko huomioituna)

Helmikuu
Palkka-arvio talvilomarahojen kanssa 2200€
Visaan 825

Tilanne 10.2.2017
Puskuri 600
Visa -160

Maaliskuu
Palkka-arvio 1700€
Visaan 160€
Puskuriin 170

Tilanne 10.3.2017
Puskuri 770
Visa 0!!!!!!

Huhtikuu
Palkka-arvio 1700€ + mahdollinen vuosibonus n. 300€
Puskuriin 330€+300€

Tilanne 10.4.2017
Puskuri 1400€

Toukokuu
Palkka-arvio 1800€
Puskuriin 430€

Tilanne 10.5.2017
Puskuri 1830€

Kesäkuu
Palkka-arvio kesälomarahoineen 2600€
Puskuriin 170€

Tilanne 10.6.2017
Puskuri 2000€
Visa 0€

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tämä suunnitelma edellyttää, että palkka-arviot ovat oikein ja että kevään vuosibonus maksetaan.
En aio asua töissä ja polttaa itseäni loppuun ylimääräisillä keikoilla, siksi palkka-arvio on satkun vähemmän kuin se mihin  blogin alkutaipaleella aina pyrin.
Mutta pidän tuota omana "köyhyysrajanani" ja koska pystyn vaikuttamaan palkkaani ylitöiden muodossa, teen niitä tarpeen vaatiessa.
Mikäli palkkaa tuleekin arviota enemmän, on sanomattakin selvää, että ylimääräiset menevät sitten näihin kahteen maaliin, eikä luonnollisesti haittaa p*skaakaan jos maalit saavutetaan nopeammin.

Ja mikä tärkeintä, maaliinpääseminen tarkoittaa sitä, että todella tulen toimeen 500 euron kuukausikäyttörahalla seuraavat puoli vuotta.
Aion jo muutenkin vähentää herkkujen ja sidukoiden kulutuksen aivan minimiin hoikentumismielessä, mutta sama jalo aate kieltämättä palvelisi myös tätä projektia.

Tulin monta vuotta toimeen 400 euron käyttörahalla.
Välillä huonommin, välillä paremmin ja välillä jopa puolella siitä.

Seurustelu ei-niin-taloudellisen-miehen (lue: vielä) kanssa on tässä viimeisen puolen vuoden aikana hieman vähentänyt omaakin vyönkiristelyä, mutta nyt tämän asian kanssa on miehenkin vain opittava elämään.
Ties vaikka Femmiksen piheilypuuhat tarttuisi kultaankin.
Ainakin tälle terveellisen elämän polulle ainakin yritetään lähteä patikoimaan yhdessä.

Old friend PaD

Vanha Kehno veti vaarallisen oikeasta narusta ja haastoi Femmiksen kisaan kumpi maksaa visansa ensimmäisenä pois. No Donnaahan ei kahta kertaa tarvinnut yllyttää.
Voittaakseni VeeKoon (lempinimi Vanhalle Kehnolle, koska hän ei mielestäni ole vanha eikä kehno) aloitin vanhan "harrastukseni" visakortin lyhennyksen Payment a Day-menetelmällä.
Keskiviikon palkkapäivään asti siirrän käyttötililtäni joka päivä x-määrän euroja visaan, jotta käyttötili jää tasakymppilukuiseksi.
Esimerkki: Perjantaina tilillä oli jäjellä 124,40€, josta siirsin visan lyhennykseen tuon 4,40€.
Sitten tuli tällainen tyhmä viikonloppu, jolloin tili ei päivity, mutta projekti jatkuu huomenna hallelujah!

Visaa lyhennetty tällä viikolla PaD-menetelmän ansiosta jo ylimääräiset reilut 10 euroa!

Pieni hidastava takaisku

Huomasin eilen, että visalta on veloitettu 35 euroa. Tilasin joulukuussa kaverin kautta omegarasvoja ja näköjään ryhdyin kuukausitilaajaksi... No rasvat ovat ihan hyviä, oloni on ollut parempi, eikä summa ole mikään katastrofaalinen, joten pidän tilauksen vielä voimassa.
Mutta että kuulitko VeeKoo, tilanne tasoittui nyt himpun verran eduksesi! :D

Noniin. Puolen vuoden haaste alkakoon. Aye!

6 kommenttia:

 1. Tästä ei nyt luisteta! Mietin, miten minun PAD onnistuu kun käytän käteistä ruokaostoksiin. Ei ole muutoksia Saldossa usein ;)

  VastaaPoista
 2. Sinähän kai voittaisit VK:n, kun täräyttäisit ensin Visan nollille kaikilla paukuilla (visaan ja puskuriin budjetoidut) ja vasta sen jälkeen laittaisit kaiken puskuriin. Säästöä tulis korkokuluissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on suunniteltukin, koska tuo 600€ on vielä epämääräisen ajanjakson lainassa sukulaisella. Sitten kun se sieltä palailee pätkittäin, tungen senkin samantien visaan. Mutta s-bonusta on tulossa 10.1. yli 18€ joka myös sunnataan samaan osoitteeseen!

   Poista
 3. Itse tekisin niinkin hurjasti että laittaisin kaikki suoratoistopalvelut ja Worldvisionin tauolle siihen asti kun olet Visan maksanut. Nythän periaatteessa kun sinulla on Visalla velkaa niin rahoitat noita kaikkia velalla ja velassa on korkoa. Mieti miten nopeasti saisit Visan maksettua jos käyttäisit noihin menevät rahat siihen. Sulla menee jo 79€ kuussa noihin kaikkiin yhteensä, eli vuodessa 948€, 5 vuodessa 4740€. Siinä on jo euro poikineen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä tiedän, mutta en mä halua luopua niistä, kun niiden hankinta oli vuosia "liian kallista" ja lupaisn itselleni, että sitten kun menee paremmin...
   Puntaroin kuitenkin että josko jommastakummasta äänikirjapalvelusta luopuisin, mutta harkintaan saattaa mennä hetki. HBO:n kanssa on sellainen diili, että jaan sen tunnarit kaverin kanssa, joka jakaa Netflixinsä tunnarit mun kanssa, joten ne on periaatteessa puoleen hintaan ja ihan liian viihdyttäviä.
   Joten saattaa nyt olla että jatkan näistä luksuksista nauttimista.

   Poista
 4. Oi voi, taisin iskeä itteni aikamoiseen suohon tällä vedolla :D Tuo tammikuun iso lyhennys antaa sulle aikamoisen edun hommassa, mutta ei heitetä vielä kirvestä kaivoon. Maaliskuun loppuun mennessä homman hoitaminen kotiin vaatis kyllä aika hitonmoisia järjestelyjä joten saapahan nähdä :D

  VastaaPoista