Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

maanantai 1. tammikuuta 2018

Uusi vuosi alkaa pohjamudista

Hyvää uutta vuotta kaikille!

On aika tulla tunnustamaan joulukuun hölöpölöelämän seuraukset.

Tili tuli tili meni.
Myöskin veronpalautukset tuli ja meni.

Luottoa on käytetty enemmän kuin meinasin uskaltaa tunnustaa.
Limiittiä oli jäljellä tänään 244 euroa, mutta se päivittyy varmaan huomenna vielä surkeammaksi.

600 euron puskuri on vielä olemassa, muttei käytettävissä. Sukulainen joutui pulaan ja lainasin koko summan hänelle, että saa asiansa kuntoon. Raha palautuu aikanaan osissa, mutta ei ihan lähipäivinä.

Edelleen kateissa olevan äidin kuolinpesän veronpalatuksne selvitystyö alkaa huomenna, kun virastot taas aukeavat.

Siksi luottokortti oli ainoa toivoni.
Olen sokeasti ja vailla huolen häivää vain ostanut, ostanut ja ostanut.

Eli siitäkin syystä tällä suunnalla ollaan oltu aika hiljaista tyttöä.

FemmaDonna saa nyt luvan ryhdistäytyä ja vaikka nyt sitten uuden vuoden kunniaksi aloittaa alusta täältä pohjamudista nousemisen.

Valopilkkuja

Kaikesta tästä huolimatta en ole sittenkään täysin kusessa. Luotolla oli onneksi niin paljon limiittiä, ettei oikeaan hätään onneksi jouduttu.

En ollut edes laskenut paljonko palkkaa on tammikuun 10.päivä tulossa, joten tein sen nyt.

Palkkaa on luojan kiitos tulossa käteen noin 2025 euroa.
Eli onneksi ostohysterian ohella on tullut tehtyä vähän duuniakin.

Äidin kuolinpesälle kuuluvat veronpalautukset ovat jossain ja vuorenvarmasti kilahtavat tilille jonain kauniina päivänä. En edes uskalla toivoa, etteikö jotain kommervenkkejä niiden kanssa kuitenkin vielä tulisi. Ajattelin koko roskalla paikata luottokortin tuhoja.

Nordnetin rahastossa "komeilevaan" 301 euroon en ole kajonnut. Se ei käynyt missään vaiheessa mielessä edes vaihtoehtona.

Taloyhtiöltä tuli viesti, että loput taloyhtiön lainasta voikin maksaa vasta keväällä pois, joten asuntolainani ei ole hetkeen nousemassa ja silloinkin se nousee vain parilla hassulla satasella, jos silläkään, koska olen lyhentänyt sitäkin summaa vastikkeen yhteydessä pois jo syyskuusta asti.

Ei mene enää kauan kun asuntolainani muuten alkaakin alemmalla kymppitonniluvulla eli kahdeksikolla! Wuhuu!

Uuden vuoden tavoitteet

Eli nyt alkaa projekti taloudellisesti turvattu vuosi 2018.

Nyt viimeistään siirrän vuositavoitteeni koskemaan kalenterivuotta eikä blogin marraskuisia syntymäpäiviä.

En ole nyt ihan jorppe onko se aiemmin uhoamani kymppitonni tässä konkassa nyt enää ollenkaan realistinen, mutta nyt aloitan itseni kanssa kilpailun siitä, kuinka lähelle tuota summaa pystyn kaikesta huolimatta kipuamaan.

Luottokortti on maksettava poispoispois! Kesäkuuhun mennessä se saa luvan olla kuollut ja kuopattu.

Laskutilillä makasi vähän ylimääräistä hilloa, joten menin lainaamaan sieltäkin 50 euroa.
Laskutilille haluan ehdottomasti jemikseen vähintään 2-3 kuukauden vastikkeet ja lainanlyhennykset. Varmuuden vuoksi.

Uuden puskurin rakennus alkaa samantien.
Sinne suunnittelen kerääväni myöskin kesäkuuhun mennessä vähintään 2000 euroa.

Nordnetin kuukausisäästöt saavat luvan nousta. Aluksi 50 euroon ja kun nuo ylemmät on hoidettu pois päiväjärjestyksestä, saavat luvan vihdoin alkaa ne isommat sijoitukset ja osakemarkkinoihin tutustuminen. Suomi superrahaston tasapaksu lätty hehkuu tylsyyttään Sharevillessä.

Kevään askeleet:

1. Luottokortti pois. (Jäljellä tällä hetkellä 2256€)

2. Puskuriin 2000 euroa

3. Laskutilille 1500 euroa.

4. Nordnetin kuukausisijoitus 200-300 euroon. Mieluiten vielä enemmän.

Laskin juuri, että tulevasta palkasta ilman bonariakin jää visan paikkaukseen noin 640 euroa.
Jos veronpalautuksista jää edes 650€ niin tammikuun lyhennys olisi yhteensä 1290€.
Etappi ykköstä olisi siis jäljellä enää 966€.
Pidän kovasti tästä skenaariosta.

En ole lähdössä keväällä talvilomareissulle vaan ajattelin viettää laatuaikaa äijäni ja ystävien kanssa ja edelleen kutkuttaa ajatus juttusarjasta: "Pula-ajan etelänmatka" eli etelänmatka-simulaatio täällä kotikonnuilla mahdollisimman halvalla.
Siinäpä siis suunnitelmaa kerrakseen.

Mitä kriiseilyyn ja ahdistukseen tulee

Pohdin edelleen toimipisteen vaihtamista ja pienempään palkkaan tyytymistä, mutta silloinkin olisi mahdollisuus lisätienesteille ylimääräisten keikkojen muodossa.
Tämä ei tosin ole vielä ajankohtaista, koska olen niin kiintynyt nykyiseen työporukkaani, joiden kanssa olen niin yhteenhitsautunut, että ajatuskin masentaa, joten nyt alkaa vasta uusien tuulien nuuhkiminen.
Hankin uuteen toimipisteeseen pari työkeikkaa ja makustelen, miltä tuntuisi työskentely uudessa porukassa. Nykyisessä paikassa työajat ja matkat syövät leijonanosan yksityiselämästäni, joka ei ennen seurustelua niinkään haitannut, mutta tilanne on nyt se, etten välillä näe noemiaikohin työskentelevää omaa ihanaa ukkoani 1,5 viikkoon työaikojen takia, joten kieltämättä nyt tilanne haitaa ja paljonkin.

Joulun loppuminen, vuoden vaihtuminen ja tänne avautumaan tuleminen helpottivat ahdistustani jo jonkin verran. Jatkan edelleen siellä "mystisissä" juttelutuokiossani käymistä ja elämän leppoistamista, mutta ei se nyt tarkoita, että täytyisi kokonaan omat tavoitteet haudata.

Aloin siis pelätä, että tämäkin vuosien taloudenkohentamisprojektini on suorittamista, jolla torjun pahaa oloa ja lapsuuden traumoja (joo luitte oikein...), mutta nyt alan mieltää tämän enemmänkin omaksi intohimoksi ja harrastukseksi, joka myös tähtää parempaan elämään ja turvatumpaan tulevaisuuteen ja jossa onnistumisesta kuuluisi seurata vain ylpeyttä ja onnellisuutta, eikä tällaisia ankeita kriisejä.
On ihan ookoo juosta kohti unelmia ja innostua sekä matkasta että maalista!

Asunnon ostaminen aiheutti kieltämättä hieman hämmennystä, stressiä ja suunnanhorjumista.

Ja tänä vuonna nyt sitten unohdetaan tämä mennyt maali ja keskitytään näihin uusiin.*Bisnes-Bitch is back!*


P.S. Luonnollisesti nyt alkaa myös laihdutukuuri, mutta jos nyt en tekisi tästä mitään numeroa, enkä ota liikaa paineita, niin toivotaan hiljaisesti, että tällä kertaa proggis ei lopahtaisi ihan alkuunsa...

P.S.S. Uuu! Vaihdoin huonekalujen järjestystä asunnossani ja nyt pitäisi Feng-shuin olla just eikä melkein ja tila näyttää tuplaantuneen, joten kotonakin tuntuu nyt olevan leppoisampi tunnelma.

10 kommenttia:

 1. Business is business. Siitä se vuosi taas lähtee liikkeelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tahallani väärin, koska tuo näytti paremmalta! :)
   Tästä tekstistä innostuneena tein jo budjetin seuraavalle puolelle vuodelle ja julkaisen sen parin päivän sisällä kunhan ensin selviää veronpalautusten kohtalo! I'm on fire!

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa toi rennommin ottaminen ja silti tavoitteiden eteen työskentely. Aina ei tarvitse kulkea tuhatta ja sataa jotta pääsee päämääräänsä :)

  -Neiti Nuukailja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tein juuri puolen vuoden suunnitelman, joka ei vaadi töissä asumista, eikä hillitöntä vyönkiristelyä. Julkaisen sen tänne piakkoin!

   Poista
 3. Tsemppiä ja olisi kiva nähdä kuva uudesta huonejärjestelystä.☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään seuraavaan tekstiin, joka julkaistaan näillä näkymin ylihuomenna!

   Poista
 4. Kuulostaa siltä, että nyt kaivellaan ihan pohjamutia myöden ja sun elämä menee pian uuteen järjestykseen. Muutos on hyvästä, varmasti <3 Ja kyllä ne talousasiatkin sieltä selkenee, eikö ollut hienoa että pystyit jeesata sukulaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli hyvä mieli kun olin kerrankin se joka auttaa eikä se joka tarvitsee apua. Itsehän olin samanlainen hätätilannelainaaja vielä 1,5 vuotta sitten! :)

   Poista
 5. KOmmenttini ilmeisesti hävisi bittiavaruuteen: piti sanomani: onko niin, että kun meikäläisistä ei kuulu mitään niin silloin raha-asiat ei mene ihna niin jetsulleen? Täällä ainakin yksi sellainen. Interaktiivinen halaus,sä jos kuka pistät hyörinäksi ja raha-asiat alkavat taas näyttää hyvältä. Ja ooon ylpeä kun olet löytänyt jonkun jolle voit puhua. Joskus tilanne selviää itsellekin paremmin kun puhuu tuntemattoman kanssa. :) Tsempit ja yläfemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se niin taitaa olla. Niinkuin oon monta kertaa todennut, että ilman tätä blogia en olisi pysynyt varmana ollenkaan aisoissa. Tänne kun on "tilivelvollinen" raha-asioista, on "pakko" pitää ne kuosissa tai jos on mokannut niin on "pakko" keksiä keino millä moka korjataan.
   Meillä on ihan mahtava motivaattori ja kyllä me vielä täältä noustaan!
   Interaktiivihalaus ja yläfemma!

   Poista