Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Tasan vuosi "Tarista" takana

Sattumaa, kohtaloa, aika-avaruus-jatkumon pelleilyä tai jotain sinnepäin, koska tänään juuri äsken selailin blogini suosituimpia tekstejä.

Ylivoimainen voittaja on tässä:

Taloudellinen riippumattomuus (12.5.2017)
Jossa sain Terhi Majasalmen blogikirjoituksesta valaistumisen ja ensinnäkin ymmärsin, mitä tuo käsite ylipäätään tarkoittaa ja miten ja milloin sen voisin saavuttaa.

Muutamaa päivää myöhemmin seurasi kirjoitus nimeltä:

Operaatio Taris (16.5.2017)
Jossa tajusin kertoa selkokielellä muillekin, mitä koko höskä käytännössä tarkoittaa ja tein tohkeissani laskelmat ja suunnitelmat seuraavalle 23 vuodelle.
Niin ja keksin tietysti samalla projektille erisöpön lempinimen.

Vuosi sitten uhosin olevani 55-vuotiaana taloudellisesti riippumaton ja sitä varten luotu suunnitelma piti sisällään 312000 euron omaisuuden kerryttämistä. Eikä siinä vielä kaikki. Tuon omaisuuden tuli olla tuottoa tuottavaa. Keskimäärin 5 prosentin korolla, tarkkoja ollaksemme.

Sitten "Tavoittena miljoona" muistutti, että tuotoista menee sellainen pieni seikka kun verot...

No ei se mitään! Nostin suuruudenhullusti Tarikseen tarvittavan summan 400 000 euroon, tuottoprosentin 6 prossaan.
Tähän suunnitelmaan kuului kasvattaa tuota pääomaa 700 euroa kuukaudessa eli 8500 vuodessa.

Innoissani julistin matkan sijoitusten ihmeelliseen maailmaan alkaneeksi.

No mites meni nyt noin niinku omasta mielestä uhon vuosipäivänä tarkasteltuna?

Omistusasunto

Tuon jälkeen ostin ASP-säästöillä asunnon, jonka lainaa lyhentämällä kasvatan joka kuukausi omaisuuttani joo, mutta en tarkalleen ottaen tuota pääomaa.
Vai kartutanko? Kämppähän ei tuota mitään. Vielä.

Asunnon suhteen on kaksi vaihtoehtoa:

* Myydä se pois lähestyvän putkiremontin jälkeen remontoituna myyntivoitolla.
Koska kyllä tästä jotain voittoa tulee käteen jäämään. Ylimielinen arvioini perustuu jo putkirempattujen asuntojen kysyntään, kylpyhuoneremontin merkitykseen ja siihen, että myyjä myi tietämättömyyttään kämpän ihan liian halvalla. Se on tullut nyt taloyhtiön kokouksissa selväksi.
(Kerron niistä piakkoin lisää.)

* Laittaa se joskus tulevaisuudessa vuokralle.

Kumpi vaihtoehto tahansa on tuottava, joten kaipa tässä sen suhteen oikealla polulla ollaan.

Kuukausisäästö

Mitä kuukausittaiseen 700 euron säästöön tulee, niin siinä suhteessa ollaan rajusti penkin alla, eikä sieltä kyllä noille sfääreille noustakaan.
Ellei asuntolainanlyhennystä lasketa mukaan...

Sijoitukset 

No mitä siihen sijoituskouluun tulee, niin itse asiassa olen kaikessa hiljaisuudessa lukenut sijoitusoppaitani, osakemarkkinoita, yritystietoja, kurssihistoriaa, Nordentin mahdollisuuksia jne.
Tänään Nordnet-sijoitusten tuotto oli keskimäärin 7,9%

Sen lisäksi olen kuin olenkin oppinut käyttämään Nordnetia ja myin tänään ETF-rahastoni pois pienellä tuotolla ja ostan huomenna ensimmäiset osakkeeni. Syy: Valitsin ihan liian kalliin rahaston näin pienellä kuukausisäästöllä.

Sijoitusstrategiaani en vielä halua/uskalla muuten esitellä, koska ujostuttaa liikaa ja pelkään, että stoorini voi kuulostaa ihan hanhenpäästä revityltä, mutta on siinä ihan kuukausien pohdintojen perusteella hahmottunut pointti.
Kirjoitan siitä vielä joskus. Lupaan.

Sijoitusasunto

No sitten vielä tässä lähiaikoina sain sen sijoitusasuntohanke-valaistumiseni. Ja sitä kohti tässä kuljetaankin koko ajan keräämällä ensin majesteetillinen puskuri ja sen jälkeen siirrytäänkin säästämään sitä tulevan sijoituskämpän vakuusmaksua.

Elikkäs vaikka suurimman osan ajasta ei mennytkään niinku Strömpsössä (tahallinen kirjoitusvirhe), on tässä kuitenkin muutamiakin askelia oikeaan suuntaan otettu.
Mitä tuohon 55 vuoden ikätavoitteeseen tulee, niin...
no sananmukaisesti aika näyttää.

Jatketaan kurssin pitämistä. Hii-ohoi!

4 kommenttia:

 1. Minusta näyttää siltä, että tarvitset matkan varrelle jonkun boostin, sysäyksen, apurattaat, jolla pääset kunnolla eteenpäin. Se tarkoittaisi esim. kuukausitulojen nousua, asumiskulujen pienenemistä ym. Normaalituloiselle pk-seudun asumiskuluilla eläminen ei kauheasti anna sykäyksiä Tarista kohti. Ja tunnistan itteni tuosta samasta. Mutta jatkamme sinnikkäästi harjoituksia ja etsimme tuottoja, eikö vain :)

  VastaaPoista
 2. Juu kyllä nyt jotai boostia tarttis että lähtis suunnitelmat rullaamaan ihan kunnolla!

  VastaaPoista
 3. Kyllä perusduunarikin pystyy, eikö niin?!!!

  VastaaPoista
 4. :) Mielenkiinnolla seuraan projektiasi! Mitä jos sijoitusasunnon sijaista etsisit itselle isompaa asuntoa? Olet useampaan otteeseen puhunut rivien välistä asunnon pienuudesta. Saisit itselle parempaa elämnänlaatua ja laittaisit nykyisen pikkuasunnon vuokralle. Olen ymmärtänyt, että isompia asuntoja olisi kohtuuhintaan paremmin tarjolla kuin näitä yksiöitä. No kuiteski, taloudellinen riippuvuus on mahtava ajatus ja pidän sulle peukkuja asian suhteen!

  VastaaPoista