Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

torstai 20. joulukuuta 2018

Lahjakimara

Enää neljä yötä jouluun on! Neljäääää!!!!!

Tarina tämän vuoden joululahjoista:

Se oli toukokuu, kun elämääni ilmestyi kaksi pikkuneitiä, mieheni lapset.
Toisella oli hetimiten synttärit ja tietenkin halusin tehdä vaikutuksen ja antaa täydellisen lahjan.
Kiertelin kauppoja ja löysin monen monta vaihtoehtoa, jotka kuvasin muistiin.
Lopulta pitkän harkinnan ja isänsä kanssa käymän konsultaation jälkeen lahjaksi lukittui helmimassaa, taikatussit ja prinsessatarravihko.

Säästin silti ne muista ideoista ottamani kuvat, koska ajattelin että vinkkaan ukolleni sitten joulun alla että "josko tämmöset ois hyvät".
No sitten alkoivat kesäalet ja vaatteiden sijaan katseeni lukittuikin lasten leluihin, kirjoihin, askarteluun ja muuhun jännään. Ostin ensin ihan vain pari juttua kesäpuuhaksi ja sen yhden kirjan mahdollisesti valmiiksi joulua varten. Nämä maksoivat siis niin vähän, että en edes laittanut ylös summia.
No sitten aloin tiedustella mieheni joulukäytännöistä ja vähän ruinasin josko saisin osallistua joululahjojen hankintaan. Sillä sekunnilla kun sain luvan lähti sokka irti...

Käytin hyväkseni kaikki alet ja verkkokauppojen kampanjat ja haalin tavaraa superhalvalla lisää ja lisää.
Jopa syyskuussa risteilyllä kollasin mielummin lelukaupan alelaareja kuin tax freen viinahyllyt. :D
Työnsin kaikki löytöni sohvan divaaniosan alla olevaan tilaan.
Marraskuussa siellä näytti tältä:


Oho...
(Kolossa asuu myös jumppamatto, kahvakuula ja voimapyörä, mutta kaikki muu on tosiaan näitä lahjatuotteita...)

Marraskuussa tein inventaarin
Lahjakätköstäni löytyi:

8 Peliä
10 Väritys/puuhakirjaa
9 Kirjaa
Ponnari/pinnisettejä
Tusseja
Legoja
Nukenvaatteita
Dinosaurusleluja
Pikkuautoja
Käsinuket
4 Koruntekosettiä
Muovailuvahaa
2 Palapeliä
2 Lasten kuulokkeet
Minions-radiopuhelimet
Yms.

Harmittaa, etten pistänyt ylös hankintahintoja, mutta arvio on, että nuo ovat maksaneet keskimäärin 5 euroa kappale. Jotkut puuhakirjat sain alle eurolla ja joku peli saattoi olla "jopa" 17 euroa.
Ja hamstraus on kestänyt siis puoli vuotta.

Superlöytöjä

Ihan mahtavampia löytöjä olivat:

* Nukenvaatteet Wish-verkkokaupasta. Sieltä ei ihmiselle kannata ostaa mitään, koska saattaa saada ihan mitä vain, mutta nukenvaatteiden kanssa otin riskin, koska niille jäi hintaa 2€/kpl. Sovitin niitä salaa nuken päälle ja koko on oikea. Hallelujah! Tiedä sitten miten kestäviä ovat, mutta sitten opettelen korjaamaan. No worries.

* Adlibriksestä löytyi legoja ja kalastuspeli markkinoiden halvimpaan hintaan ja kun tilasin ne vielä verkkokaupan syntymäpäivänä sian 10 prosentin alennuksen. Perus-Legopakkaus maksoi 12,40€ ja kalastuspeli (se pyörivä) 14,30€.

* Yhtenä syksyisenä aamuna oli maito loppu ja lähdin Lidliin hakemaan lisää. Reissulta tarttui mukaan kimaltavaa muovailuvahaa, 200 palan Ihmeperhe-palapeli ja piirustussabluunasetti kaikki YHTEENSÄ 11,85€ (plus maidon hinta...).

Seuraukset

Tässä joulun alla tein inventaarin ja totesin, että ehkä ihan vähän överiksi meni.

Joten:
Osa puuha-asioista säästettiin suosiolla odottamaan ensi kesälomaa.
Alunperin kätkössä oli neljä lahjaa Joulupuukeräykseen, mutta kokosin kamoista sinne mukaan vielä kaksi piirustus/puuhasettiä, joten kiikutin sitten Joulupuuhun peräti kuusi pakettia.

Mies oli tietty vähän hämillään tästä joulusekoilustani, mutta piristyi sitten, kun hiffasi, että ei joudu kiertelemään itse paniikissa jouluruuhkissa ja säästää vielä hitonmoisen määrän rahaa. Liikaa paketteja kuulemma silti on, joten ensi vuonna pitää vähän rauhoittua. :)

No miten tämä sitten käytännössä toimi lasten joululahjalistoihin nähden?
Olin bongannut tärppejä lasten puheista puolen vuoden ajan ja vaikka lahjat superaleista onkin bongattu, niin on ne valkattu niin että ovat mieluisia.
Lisäksi koska itse sain kunnian toimia joulupukin kirjeen kirjurina, muistutin lahjoja miettiessä, että "Hei silloin puhuit siitä ja silloin siitä, laitetaanko sekin tänne...?" eli manipuloin kierosti listalle mukaan kamoja, mitkä oli jo hankittu.
Ja sitten ne muutama juttu jota lisalla toivottiin yli kaiken haettiin tietysti vielä lisäksi, kuten Baby Born-nukke ja Robottikäärme. :)

Mutta! Vaikka kuinka överiksi tämä saattoi tänä vuonna mennäkin, niin aion kyllä jatkaa tätä samaa harrastusta ensi vuonna. Lupaan  yrittää hieman rauhoittua ja tehdä esimerkiksi inventaareja vähän useammin, niin hahmotan tilanteen paremmin.

Muut jouluvalmistelut

Muovikuusi on haettu jo kellarista ja koristeltu.

Piparit ja tortut on leivottu ja syötykin jo. Lisää molemipa taikinoita on pakastimessa ja lisää leivotaan kun jaksetana ja ehditään.

Kortteja en tänä vuonna lähettänyt vaan ilmoitin kaikille käyttäneeni ne rahat joulupuukeräykseen ja haastoin kaikki mahdolliset ihmiset tekemään samoin.

Lahjat on paketoitu. Siihen meni neljä tuntia...

Jouluruokien suhteen tehdään sillai, että vältämme ruuhkat ja painelemme ukon kanssa aatonaattoyönä 24/7 auki olevana Prismaan ostamaan mitä jäljellä on. Kaipa sieltä jonkinsortin kinkun vielä silloin saa. Edes valmiina viipaleina. Nyt kun lahja-asiat on hoidettu niin emme ota niinkään stressiä ruuasta.
Mäti, silli, herneet ja potut on jo valmiina! :)

Joulun ja uudenvuoden pyhinä aiomme tehdä porukalla pimeässä loistavan (!) 1000-palan yksisarvispalapelin, joka tarttui niinikään Lidlistä impulssiostoksena NELJÄLLÄ EUROLLA mukaani.

Oi joulu saavu jo! We are ready!

Ihanaa joulua kaikille! <3

3 kommenttia:

 1. Ohoh, nyt kyllä on sulla vauhti päällä.. mut hei, lapset ovat varmasti onnellisia lahjojen määrästä : )

  VastaaPoista
 2. Herranjestas! Mä ihan hengästyin kun luin tuota lahjatekstiä :) Ihanaa kun olet noin innostunut, teille tulee varmasti ihan huippujoulu!

  24h Prismat on hyvä ajatus. Mä en lähtis edes pakotettuna marketteihin näin joulun alla, mutta ehkä keskellä yötä niissä vois just ja just käydä jos pakko olis.

  VastaaPoista
 3. Aika moinen innostus ollut sulla. Ihanaa että veit joulupuu keräykseenkin lahjoja. Itse vein myös yhden ja siitä tuli kyllä todella hyvä mieli itselle! Hyvää joulua! :)

  VastaaPoista