Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 18. tammikuuta 2019

Tammikuun palkkapäivä

Viikon myöhässä. Olin nimittäin sairaana ja viikon saikulla.
Siitä uikutus budjetoinnin jälkeen tuolla alempana.

Koska olen vähentänyt työntekoa ja alkanut nauttia enemmän elämästä tuli palkkaa vain 1630 euroa.
Helmikuussa on tulossa sitten talvilomarahojen takia enemmän, vaikkakin saikutteluni vei yhdet sunnuntaikorvaukset (70 euroa nettona) siitäkin veke. Buu!

Tammikuun budjetti:

344 Lainanlyhennys
154 Vastike
105 Matkakortti (ladattu ihan turhaan niin aikaisin kun sairastuin ja nyhväsin himassa)
25 Puhelin *
30 Netti *
33 Vakuutus
25 Sähkö
100 Nordnet *
10 Spotify
10 HBO
17 Bookbeat *
35 Worldvision
600 Käyttö
142 Puskuri *

* Huomioitavaa *

* Ekaks: Olen neuvotellut uudet puhelin- ja nettiliittymät ja ensi kuusta lähtien tuo niihin yhteensä menevä 55 euroa alenee 42 euroksi.
* Tokaks: Nostin Nordnetiin menevän kuukausirahasumman satkuun, jotta sinne joskus kertyisikin jotain kunnollista.
* Harkitsin jo Bookbeatin lopettamista, mutta vuoden vaihtuminen laukaisi taas lukuhimon ja olen tänä vuonna kuunnellut jo neljä kirjaa ja lukenut kaksi, joten jatkukoon nyt. :)
* Puskuriin meni mielestäni aivan kämänen summa, vaikka onhan tuokin jo jotain.
MUTTA! Helmikuussa saan sinne sen verran, että se maaginen kolmen tontun raja ylittyy vih-doin-kin!!! Woop!

Suuret luvut

Omaisuus

110 000 Asunto
1030 Nordnet
2564 Puskuri

Yht 113 594

Velat

87 040 Asuntolaina (Hei! Ensi kuussa mennään uudelle tuhatluvulle! Jei!)

Nettovarallisuus 26 554 euroa

Kehitystä kuukaudessa 550 euroa.
Vaikka 700 euroa/kk  olisi se unelmatahti niin en lakkaa taaskaan ihmettelemästä, kuinka helppoa tämä on nyt kun maksaa vuokran sijasta kämppää itselleen...
Huh huh!

Sairastapaus

Pari viikkoa sitten toinen minimimmeistä sairastui kovaan kuumeeseen ja flunssaan.
Seuraavana päivänä selvisi, että kyseessä on influenssa A.
Sitä seuraavana päivänä sairastui minimimmi numero kaksi.
Ja sitä seuraavana päivänä sekä ukko että meikäläinen.

Koko muu poppoo oli onnistunut saamaan influenssan, mutta jostain käsittämättömästä syystä itse ohitin sen ja sen sijaan sairastuin ärhäkkään kurkunpäätulehdukseen.
Meni voimat, ääni ja fiilikset.
Heti palkkapäivänä apteekkiin meni satku kun hain influenssan estolääkkeen, yskänlääkettä, buranaa ja astmapiipun. Sen jälkeen piti vierailla vielä pariinkin otteeseen ruokakaupassa.
Mutta koska sen jälkeen nyhväsin saikulla tosiaan viikon, niin ei sitä fyffeä sitten niin paljon kulunutkaan, vaikka yhtenä päivänä tilasin jopa pizzaa.

Lahjahamstrauksen paluu

Seuraavaan palkkapäivään on tasan kolme viikkoa (21päivää) ja fyffeä on jäljellä vielä 300 euroa. Miksikö niin vähän? No kun eilen ekana päivänä ihmisten ilmoille palattuani päädyin shoppailemaan sekä BR-lelukaupan loppuunmyyntiin (-50%) että kirjakaupan muuttomyyntiin (myöskin -50%).
Kyllä... aloin hamstraamaan nyt jo seuraavan joulun lahjoja...
Mies pitää entistä enemmän kahelina. Tässä käymämme keskustelu:

Minä:  Hei BR-lelulla on kaikki puoleen hintaan!
Mies: Ei helv*tissä enää yhtään lisää roinaa!
Minä: Ei kun valmiiksi joulua varten!
Mies: Justhan tässä selvittiin joulusta, älä nyt vielä sitä mieti! Tosin pääsin tästä joulusta niin helpolla että mun puolesta joulu vois olla vaikka joka päivä...
Minä: Muru. Se, että päästään ensi joulustakin helpolla, vaatii valitettavasti sen, että mä pääsen hössöttäämään jo tammikuussa superalennusmyynteihin!

Tällä kertaa laitan kaiken hankkimani huippuhalpoine hintoineen ylös, jotta voin sitten elvistellä joulukuussa että pysyn itsekin vähän kartalla eikä homma karkaa käsistä kun vuosikin on vasta näin alussa.

Mutta kamoon!
Ei tällaisia alennusmyyntejä ihan joka päivä vastaan tule... :D

7 kommenttia:

 1. Mä ajattelin toisaalta tuota lahjojen ostamista etukäteen ja alennuksesta fiksuna, mutta nykyisellä ajatusmallilla en enää itse voi tehdä niin.
  Ja syy siihen on se, että en halua yhtään ylimääräistä tavaraa minnekään, sillä kun joku tavara saapuu kotiini, niin se ei sieltä yleensä ottaen ilman minun vaivannäköä poistu. Joten helpommalla pääsee, kun ei hanki kuin pakolliset :D Ja nekin vaan jos on kertakaikkiaan pakollista.
  Mielummin aineettomia lahjoja lapsille ja aikuisille, joista jää vain muisto.
  Se säästää rahaa ja tärkeimpänä kaikesta; se säästää aikaa.
  Aikaa säästyy, kun ei tarvitse olla aikaa ostamiselle, ei löytää paikkaa säilyttää, opettaa lapsia siivoamaan paikalleen tai siivota itse, tai jossain vaiheessa hävittää käytettynä tavalla tai toisella eli myydä/lahjoittaa/laittaa roskiin.


  Minä muuten haaveilen tuosta bookbeatista, mutten ole raaskinut hankkia. Olen sitten hakenut kirjastosta kirjoja, joskus autoon äänikirjoja tai kuuntelen vaan ilmaisia podcasteja vaihtelevista aiheista.

  Ja hitsit, minunkin pitäisi kilpailuttaa puhelin- ja nettiliittymiä. Ja sähkösopimus!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen alkanut jo tekemään joululahjaostoksia. Helpompia juuri pitkin vuotta kun löytää sopivia ja tarpeellisia lahjoja tutuille alennuksesta! :)

  Toisekseen olen myös alkanut varautumaan toivottavasti tulevaan perheenlisäykseen ostamalla tarpeellisia asioita alennuksista jo vähän.. Tässä yritän vielä hillitä itseni :D

  VastaaPoista
 3. Hei! Aloitin itse lukuhaasteen tälle vuodelle ja aion tässä hyödyntää kirjastoa. Olisiko ilmainen vaihtoehto vs. 200 euron vuosisäästö? :-)

  VastaaPoista
 4. Itse mietin noiden lahjojen ostamisessa jo tammikuussa sitä, että ovatko ne oikeasti mieluisia vielä lähes vuoden päästä joulukuussa?

  Lapset kun kasvavat henkisestikin vuodessa hyvin paljon ja leikit muuttuu, joten jos vaikka tänä jouluna jokubhaluttu lahja jäi saamatta, ei se silti ole välttämättä yhtään haluttu enää tulevana jouluna.

  Eli jääkö ne sitten kaappisi pyörimään tai joudut myymään ne vielä halvemmalla kirppiksellä kuin mitä maksoit niistä?

  VastaaPoista
 5. Mäkin haalin lahjoja usein etukäteen alennusmyynneistä, tosin en nyt ihan näin aikaisin :D Lähinnä syksyn aleista ja Black Fridayna. Nykyään lahjat ovat enimmäkseen aineettomia ja yritän miettiä jotain sellaista, mitä voidaan porukalla hyödyntää (elämykset). Yritän myös hillitä lahjojen ostamista ja panostaa vuosi vuodelta enemmän siihen yhdessäoloon ja hyvään ruokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Black Friday nyt on jo niin lähellä joulua muutenkin, että en tiedä voiko sitä sanoa etukäteen ostamiseksi :D Järkevää joka tapauksessa.

   Aineettomat lahjat on kyllä hyviä. Erityisesti niitä usein kannattaa kaikki lapselliset perheet, jos vaihtoehtona on lelut tai aineeton lahja. Tai no, aineettomasta lahjasta taitaa nykyään nauttia jo kaikki, koska tavaraa tuntuu olevan aina liikaa.

   Poista