Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 8. tammikuuta 2021

Tapaus verokortti 2021

 On taas se aika vuodesta...


Esitäytetyssä verokortissa oli tietenkin viime vuoden pääomatulo- eli vuokratulotiedot, jotka ei täsmää tieteskään tämän vuoden kanssa pätkääkään, koska viime vuonna oli se hemmetin putkiremppa ja vuokratulottomat kuukaudet JA tänä vuonna luonnollisesti putkiremontin ja korkeamman vastikkeen takia vuokraa piti korottaa satkulla.


Vuokratuloista voi maksaa veroja kolmella eri tavalla:

* Maksamalla koko p*skan ennakkoon arvion mukaan.

* Maksamalla koko p*skan mätkyinä toteutuman mukaan.

* Tai sitten sisällyttämällä tulot palkkatulon veroprosenttiin, jolloin maksaa koko p*skan pikkuhiljaa palkan yhteydessä.


Valitsin vaihtoehtop*skan numero kolme, koska en usko puskurini tai psyykeeni kykenevän kuitenkaan maksamaan tuhansia euroja kertakönttänä. No tämä nyt sitten tarkoittaa, että veroprosentikseni muodostui huima 19%(!) ja näin ollen käteenjäävä palkka on jatkossa vieläkin pienempi. Noh. Sitten on!

Ainakin verokarhu on tyytyväinen ja mätkyiltä säästytään.


Peace out...

2 kommenttia:

 1. Verokortit, pääomatulot ja myös toiminimen tulot verotuksessa on kyllä yksi suo, vuodesta toiseen laskee laskemista päästyään ja silti pitää sormia ristissä keväällä että menikö ees sinne päin...

  Mut hei nyt olis ihan pikkuriikkinen haaste sulle Femmis, tuupa kurkkaamaan! :D

  VastaaPoista
 2. Jee, kiva että oot palannut.

  Kuukausittainen verojen maksu kuulostaa omaankin korvaan parhaalta. Mä olen ehkä vihdoin ja viimein sinut sen kanssa että valtio nappaa niin ison osa palkoista ennakkoveroina. Nyt kun vielä olisi sinut kaikkien tyel ja muiden maksujen suhteen. Mielummin sijoittaisin nekin rahat itse omien valintojen mukaan mahdollista työttömyyttä tai eläkettä varten. Mutta eipä mahda mitään.

  - Neiti Nuukailija

  VastaaPoista