Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Tavoitteet vuodelle 2021

 Noni. Pyörät on pistetty pyörimään ja nyt kerron että miksi ja minne.


Tavoitteet vuodelle 2021:

1. Säästötilille/Puskuriin 7500 euroa.

2. Asuntolainan lyhentäminen 77 000 euroon. Eli lyhennettävää yhteensä huimat 6650 euroa.

3. Johonkin kunnon osinkoa maksavaan yritykseen osakkeita 1000 eurolla.


Lähtökohdat vuoden alussa 2021

1. Säästötilillä/Puskurissa 32 euroa.

2. Asuntolainaa 83650 euroa.

3. Osakkeita 150-660 euron arvosta (per yhtiö, yhteensä omistuksia 1500 n. euroa), yrityksissä, joista ei tänä vuonna todennäköisesti saa osinkoja lainkaan. Jee...


Miksi juuri nämä luvut


Syy 1: Asumisoikeusasunto

Say what...?!

Olen ihan aina ollut jyrkästi tätä asumismuotoa vastaan sen järjettömyyden takia.

Mikä sitten sai itsepäisen Femmiksen kääntämään kelkkansa?

Asumme nyt vuokrakolmiossa (vuokra 1280€/kk), jossa on yksi vessa, lapsilla on yhteinen huone ja taloyhtiön sauna, jonka saa varattua neljänä päivänä viikossa sovelluksen avulla vaikka kahdeksi tunniksi kerrallaan. No alkuun se olikin ihanteellinen asetelma.

Mutta sitten vain yksi vessa alkoi muodostua ongelmaksi (eikä edes lasten kanssa vaan ihan meidän kahden aikuisen kesken), lasten yhteinen huone muuttui koko ajan ahtaammaksi ja saunan muut käyttäjät ovat havaittavissa sotkun muodossa yhä enemän ja enemmän. Lisäksi kämppä on talvella yksi jääh*lvetti ja kesälläkin niin pimeä, että lähes kaikki viherkasvimme ovat kuolleet.

Joten viime kesänä alkoi uuden vuokra-asunnon metsästys. Olemme nyt hakeneet sopuhintaista 4h+k+s-asuntoa jo neljä kertaa, eikä meille suvaita edes vastata. Oletan syyn olevan, ettemme ole virallisesti lapsiperhe, koska lapset asuvat meillä 40 prosenttia ajasta. En ole varma vaikuttaako sijoitusasunto tähän, koska yhdessä hakemuksessa jätin vuokratulot vahingossa pois ja yhdessä taas oikein rehvastelin niillä pönkittääkseni maksukykyäni. Kummallakaan kerralla ei minkään sortin vastausta.

Joten mitä tästä tuumi Femmis? Luonnollisesti suutuin ja loin suunnitelman. En saa vielä vuosiin isoa asuntolainaa, koska minulla on jo iso asuntolaina, josta on maksettu niinkin paljon, että vakuusarvo on edelleen rankasti miinuksella. Joten käänsin ennen niin vastahakoisen katseeni sitten ASOon! Tämän alueen 4h+k+s-ASO-kämpissä käyttövastike on nykyisen vuokramme luokkaa. Asumisoikeusmaksu ensimmäisten laskemieni mukaan taas 25 000 euroa. Kolmekymmentä prosenttia (eli lainaan tarvittava vakuus) tuosta summasta on 7500 euroa. Siinä syy tavoitteeseen numero yksi.

Hain asumisoikeusasunnon hakuun tavittavan järjestysnumeron viime vuoden toukokuussa, joten siltä osin taidan olla tässä kisassa vielä aika hännillä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Lisäksi uudet laskelmani indeksikorotuksista paljastivat, että asumisoikeusmaksu taitaa olla pikemminkin 28 000 euron luokkaa, mutta ei nyt aleta lannistumaan. Jostain on aloitettava!


Syy 2. Asuntolainan lyhentäminen

Mainitsin asuntolainan vakuusarvon olevan pakkasen puolella. Kämpän hypoteettinen arvo on siis 110 000 euroa. (Hypoteettinen siksi ettemme lähde tässä nyt arvailemaan putkiremontin ja alueen arvonnousun emmekä taloyhtiön vielä jyvittämättömän remonttilainan vaikutusta.) Kämpän arvosta yleensä 70 prosenttia voi käyttää vakuutena muuhun lainaan. Omistanko asunnosta vielä yli 70 prosenttia? No en tieteskään.

Lainaa on jäljellä 83 650€. 110 000-83650= 26 350€.

70 % asunnon arvosta on 77 000€.

30% taas 33 000€. Se verran pitäisi olla vähintään maksettuna.

33 000€ -26350€ = 6650€. Joo... Eli sen verran on maksamatta ennenkuin voidaan edes puhua vakuuden käytöstä. Puhumattakaan siitä katsooko pankki arvoksi ostohinnan, joka oli vain 100 000 euroa, mutta ei lähetä nyt siihen pessimismiin.

Psst... Kun hain ja sain sijoituslainan syksyllä 2019, oli tileilläni ja rahastoissa yhteensä yli 7000 euroa. Tämä katsottiin vähän niinkuin vakuudeksi, koska asp-lainan yhteydessä saatu valtiontakaus poistui. Lukuja ei tosin tarvinnut millään muotoa todistaa, eikä kukaan niitä ole sen koommin kysellyt, mutta vähän kyllä kuumottaa asian ajatteleminen, koska niitä seitsemää tonttuahan ei enää ole, koska muutto, huoleton elämä ja sen talven olkapäämurtuma tyhjensivät kirstun tehokkaasti.

Tuskin saan myöskään minkään valtakunnan lainaa tällä velkarasitteella.

Lisäksi haluan edes vähän pienentää korkojen nousun uhkaa.

Eli aletaas makselemaan!


Syy 3. Osinko-osakkeita tonnilla

No tämä nyt on oikeastaan enemminkin mieliteko kuin tarve.

Osakekauppani ovat menneet viime vuoden ajan vähän penkin alle, joten haluaisin saada edes jonkin sortin onnistumisen tunteen sillä saralla. En tee mitään hätiköityä miinuksella olevien firmojen kanssa, vaan alan hivuttaa fyrkkaa pikkuhiljaa Nordetin käteiskassaan ja kun sitä on tarpeeksi, teen kunnon oston jostain vakavaraisesta laatuyrityksestä. Luen jo tämän vuoden kolmatta sijoitusopasta ja imen aiheesta tietoa sienen tavoin. Kyllä minä vielä jumankauta opin tämän. 


Niin että tästä lähdetään, tuonne mennään ja tämän vuoksi.

Let's rock!

P.S. Julkaisen edistymisen eli nettovarallisuuskatsauksen vasta kunkin kuun lopussa, kun kaikki kolme tulopäivää toteutuneet ja konkreettisesti näkyy minkä verran sain suunnattua mihinkin. Mutta tuulettelen kuitenkin kuun aikana välietapeilla! 

9 kommenttia:

 1. Oletko kysynyt jonkin asuntovälitysfirman tekemään ilmaista arviota asunnon myyntihinnasta? Tällöin voisit vedota siihen, jos pankki aikoo käyttää asunnon alkuperäistä ostohintaa :) Tai näin ehkä itse tekisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tehny netissä parikin pika-arviota, jolloin hinnaksi tuli yli 120 000€ mutta nämä siis automaattisia pika-arvioita ja putkiremonttilainaa huomioimattomia. Mutta jos tulee ajankohtaiseksi niin pestaan välittäjän tekemään arvion. Viimeksi sijoituslainaa hakiessa arvoksi arvioitiin ilman välittäjää 110 000 johtuen alueen hintatasosta.

   Poista
 2. Ostatteko kimpassa sen ASOkämpän? Silloinhan teidän tarvii säästää vain n 4000 e per nuppi. Lainaan tuo ASO kelpaa vakuutena. Ei sinun tarvitse huolehtia Myrtsi kämpän vakuusarvoista nyt. Se on hyvässä vaiheessa kasvattamassa sinulle omaisuutta, maksaahan vuokralainen kutakuinkin lainan ja myös tulevan putkiremppalainan. Putkiremppaa ei tässä vaiheessa kannata maksaa pois,rahoitusvastikkeen voi
  vähentää verotuksessa.

  VastaaPoista
 3. ASO asuminen on todellakin järkevää Espoo, Vantaa, Helsinki seudulla, muualla Suomessa se taitaa olla kalliimpi asumismuoto. Lisäksi ASO asunnot ovat suht uusia ja hienoja. Kyllä sinulla ihan hyvä järjestysnumero on, jos toukokuussa 2020 on haettu. Tsemppiä koko perheelle, pysy tiukkana rahojen kanssa :)

  VastaaPoista
 4. Kannattaa vielä tarkistaa nuo varallisuusrajat/omaisuusrajat aso-kämppiin :) . Meidän alueella ainakin jollain yhtiöllä on ehtona, että ei saa olla omistusasuntoa ja toinen yhtiön rajaa ulos sellaiset, jolla on asuntolainapäätös. Mutta aso on aivan huippu juttu :) . Juuri aso-kämpän vaihto ajankohtaista kun nykyisessä on paljastunut mahdollinen kosteusvaurio. Oon niin helpottunut, ettei oo oma ja joudu tähän sotkuun taloyhtiön kanssa vaan aso-yhtiö hoitaa.

  VastaaPoista
 5. Sijoittamisessa helpoin tie on joskus se paras: osta koko indeksi, loppuu paineet siihen. Oon todennut että jos ammattimaiset sijoittajat on suunnilleen yhtä tehokkaita voittamaan indeksin kuin apinat kirjoituskoneella, niin miksi ees yrittäisin itse?

  VastaaPoista
 6. Kahlasin läpi sun blogin. Tää on niin motivoiva, kiitos! Itsellä vähän sama et life happens ja rahaa palaa milloin mihinkin ja suunnitelmat menee uusiksi.
  Ois kiva kuulla päivitystä, saitteko aso-kämpän ja millanen tilanne muutenkin ☀️☀️

  VastaaPoista
 7. Hei Donna! Sun blogi on vielä olemassa, vaikkei hetkeen olekaan päivittynyt. Toivottavasti kuuluu hyvää ja asuntokuviot ovat selkiintyneet kuluneen vuoden aikana. :-)

  VastaaPoista
 8. Heippa,olisi kiva kuulla sinusta jotain ...

  VastaaPoista