Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 1. joulukuuta 2015

Käyttörahan budjetointi

Meitsin "kuukausi" tarkoittaa tässä yhteydessä ajanjaksoa kuun 10.päivästä seuraavan kuun 9. päivään. Elikkäs palkkapäivästä seuraavaan.

Yleensä jätän 400 euroa kuun käyttörahaksi ja arvioin rajan riittävyyden valmiiksi hienolla excel-taulukolla, niin että näen riittääkö se nyt oikeasti ja, että mistä sitten on tingittävä jotta se riittäisi.

Fanaattisena lukujen pyörittelijänä lasken jokaisen ruokatarvikkeenkin erikseen, jotta saan arvion mitä siihen hengissä pysymiseen oikeasti menee rahaa. Taulukkoon on siis todella merkitty jokainen salaattikerä, kurkku, maitopurkki, yms. Päivitän taulukkoa joka kerta kun jotain on ostettu ja vähennän tuhlatun rahamäärän käyttörahasta ja poistan listasta sitten ne kamat mitä kaupasta kotiin roudasin.
Kuulostaako kreisiltä? No sitä se vähän onkin.

Noudatanko tätä orjallista taulukkoa siis koko palkkakauden ajan? No hei en...
Pari ensimmäistä viikkoa kyllä. Ymmärrän ettei tämä kaikille sovi. Mutta allekirjoittanut saa sitä jotain outoja kiksejä sen alkuajan. Sen jälkeen alan käyttämään rahaa normaalisti laskelmiini vilkaisematta. mutta koska taulukon laskelmat kummittelevat takaraivossa, niin rahan käyttöön tulee väkisinkin malttia.

Ja lopulta tämä kummallinen rahansyynäämistapa näyttää toimivan, koska uuden palkkapäivän saapuessa tilillä on nykyään aina edes muutama ropo. Ennen vanhaan vingutettiin luottokorttia jo viikko ennen tätä odotettua H-hetkeä ja velka kasvoi aina vain.

Nyt on joulukuun ensimmäinen päivä. Tip tap.. 2 yötä veronpalautuksiin! Otinko tämän marraskuun budjetissa huomioon? No tieteskin otin. Eli tällä palkkakaudella huijasin surutta (lähinnä itseäni) ja palkkakausi päättyy 3.päivään.

Tilillä oli vielä loppuviikosta entisiin palkkakausiin verrattuna "hillitön" summa, jonka jo suunnittelin laittavani ylläritilille veronpalautuspäivänä palkkiona säästeliäisyydestä, mutta mutta... Menin ja söin ne. Palkitsinkin itseni ostamalla joka päivä valmissalaatin ynnä muuta kivaa ja valmista töihin evääksi. Lisäksi kävin mm. kaverin kanssa kahvilla ja maksoin tavallisesta kahvikupista enemmän kuin suostuisin ikinä maksamaan kahvipaketista.  Joten nyt on tilanne, että tilillä on torstaina taas se muutama ropo.
Nooo turha surra. Hyvät salaatit oli! :)
Nyt jatketaan kotitekoisilla.

Työpaikkaruokailuun eli eväisiin saa kulumaan huimia summia, jos ei yhtään suunnittele. Ja tästä onkin painavaa sanottavaa sitten ihan omassa postauksessaan. Nih!

P.S. Tämän päivän Payment a Day-summa: 15 senttiä. Jei...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti