Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 27. marraskuuta 2015

Tuloista ja menoista

Olen siis perusduunari
Olen vuorotyössä, joten nautin myös viikonloppu- ja iltalisistä.
Olen omasta tahdostani osa-aikatyössä. Miksi ihmeessä?!?
No siksi, että mulla on osa-aikaisena mahdollisuus tehdä lisätöitä, joilla taas tienaan enemmän kuin kuukausipalkkalaisena. Siksi. Nyt puhutaan siis noin kahden sadan euron lisäliksasta kuukaudessa, joten toistan itseäni. Siksi! :)

Normaaleilla työtunneillani palkka verojen jälkeen on yleensä noin 1600-1650 euroa. Mutta sehän ei käy. Haluan lisää. Teen joka kuu 2-3 ylimääräistä työvuoroa, joten todellisuudessa lopullinen palkka on lähes poikkeuksetta yli 1800 euroa. Itseasiassa tähtäänkin aina siihen.


Eli palkka n. 1800/kk

Entäs menot sitten?
Oooh tässä ne tulee kaunistelemattomana:

Vuokra             636
Matkakortti       100
Puhelin              20
Netti                  30
ASP                100
Eläkevakuutus    30
Yllätystili            50
Vakuutukset       42
Visa                   75
Täsmäluotto       93
Master1              45
Master2             60
Kuntosali            20
Käyttöraha         400

Yht                  1701

Eli tässäkin syy miksei se normipalkka riitä mitenkään. Yllätystilin suoritusta on selvästi nostettava. Samoin käyttörahaa voisi jättää varmuuden vuoksi 450. Näillä toimenpiteillä uutta velkaa ei pitäisi syntyä. Mastercard 2 on veloista pienin joten sen maksan ensimmäisenä pois. Silloin menoista vapautuu 60 euroa. Mutta päätyykö se sitten Mastercard 1:n suorituksiin. No toivottavasti.

Ylimääräisen palkasta jäävän osan laitoin aina ennen vanhaan ASPiin, tämän vuoden aikana se on mennyt lyhennyksiin, jollei mitään erikoista ole ollut tiedossa. Mutta ilmeisesti tarvitsisin sen ylimääräisen satasen ylimääräisiin menoihin varautumiseen. Mutta kun emmähaluis.. Haluaisin lyhentää velkoja ihan kreisinä. Tässä se mun ongelmani taas astuu esiin
.
Johtopäätös: Tarvitsen selvästi vararahaston. Puskurin. Yllätystilille on kerättävä ööö.. vaikka 500 euroa näin aluksi..Vai pitäisikö vielä enemmän? No olisi sekin aluksi jo ihan mukiinmenevä summa. Sellainen jemmassa, voisin rauhassa jatkaa raivokasta lyhennysleikkiäni.

Se voisi olla uudenvuodenlupaus! Edelleen siis jatketaan harjoituksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti