Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Toukokuun megapalkka

Harmillista, että myös maksuja oli tässä kuussa ihan megaluokan megakasa.
Ei ollut siis mitenkään vaikeaa löytää hynälle uusia koteja...

Ylityökiellon jälkeen tyttö pääsi taas paiskimaan töitä ihan hiki hatussa ja se näkyi palkassa.
Tilille kilahti siis ruhtinaalliset 1958, 77€ (!)

Menot

636    Vuokra
105   Matkakortti
30     Puhelin
37     Netti
100   ASP
30     Eläkevakuutus
42     Vakuutus
75     Visa
93     Täsmäluotto
100    Kaverille takaisinmaksu
45      Huoltoyhtiölle ovenavauksesta
300    Amsterdamin reissua varten
339    Käyttöraha
26     Täsmäluottoon.....

Heräsikö kysymyksiä?
Niin mullekin. Onneksi löytyy jonkin sortin vastauksiakin.

1. Miksi käyttörahaa on noin vähän?
Vastaus: Koska vietän pidennetyn viikonlopun Hollannissa, joka on budjetoitu erikseen. Kuvittelen siis tarvitsevani kuukaudeksi vähemmän rahaa kuin mitä ilman reissua menisi.

2. Missä puskuritili?!?
Vastaus: Ei sinne nyt tuntunut riittävän tästä satsista mitään. Tuntuu dorkalta ja tuli luuseriolo, mutta budjetoin tulevasta perinnöstä nyt sitten 500 euroa puskuriin ja pysyn siinä suunnitelmassa.
Damn right!

3. Minkä ihmeen ylimääräisen 26 euroa Täsmä on saanut?
Vastaus: No kun...Käytin Visan tappiin ja velka siis lisääntyi. Velkojen minimilyhennyksillä ei katettu taantumaa, joten velkaa olisi ollut 26 euroa enemmän kuin viime kuussa tähän aikaan.
En mitenkään päin kyennyt kirjoittamaan tänne suurempaa velkatilannetta, kuin viime kuussa, joten työnsin hätäpäissäni sen 26 euroa Täsmänmaksuun :D

Nyt ollaan siis samassa jamassa kuin kuukausi sitten.

Velkatilanne nyt jälleen:

Visa                   2450€ (yhyy..)
Täsmäluotto        1690€
 
Yht  4140€

Perintöä odotellessa..
Kyttäsin koko päivän Pivoa noin viiden minuutin välein :D
Minä päivänä hyvänsä sanoivat.
Ellei joku lakimies huomenna soita, että tyttö hyvä, tästä kyllä nyt puuttuu sitä ja tätä ja tota...
Näiden optimististen ajatusten kera vetäydyn nukkumaan!
Ciao!
4 kommenttia:

 1. Päiväbudjettisi on 21,30 euroa kun lasketaan käyttöraha ja Amsterdam. Jos elät vaikka alle kympillä per päivä niin hyvä siitä tulee ja reissusta saattaa jäädä ylimääräistäkin, jos et osta mitään tavaraa? :) Kait sulla on matkavakuutus ok?

  VastaaPoista
 2. Nii se on kyllä hurja määrä :O
  Ja toivon, että reissusta jää, koska pe-ma-akselin reissusta maanantaita ei niinkään enää lasketa koska lähtö kotiin on jo aamulla. Ja satanen päivässä kaikkine nähtävyyksineen, ruokineen ja juomineen on aika iso summa. En yleensä kauheasti shoppaa reissuissa. Kokemukset on tärkeämpiä kuin materia!
  Viikkobudjetti ilman Damia on 78€. Tosin itseni tuntien tässä tulee varmasti satasen viikkoja ja sitten 40 egen kituutteluviikkoja :)
  Ja matkavakuutus on! Juoksee koko ajan tuon kuukausittain maksettavan yleisvakuutuksen mukana.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaessasi jo hullujen päivien aikaan, jolloinka ilmeisesti ostit liput Amsterdamin reissuun, teki jo mieleni vetää päähäni kukkahattu tädin kukkahattu, mutta sain hillittyä itseni. Nyt en saa. Tänä aikana kun olen lukenut blogiasi tuntuu erilasta reissaamista olleen todella paljon ja luonnollisesti rahaa näihin reissuihin on palanut varmasti sekä matkakustannuksina että käyttärahana. Sinun asemessasi kyllä jättäisin itse kustannettavat reissut väliin kunnes velat olisi saatu kuitattua sekä puskuri kasvatettua. Ikävää mutta näiden kahden tavoitteen saavuttamisen jälkeen voisi sitten itsensä palkita jollakin reissulla, jonka kustannukset luonnollisesti säästäisi etukäteen.
  Nykyisellä rahankäyttötyylilläsi tavoitteen (velat pois ja puskuri) saavuttamiseen menee useampi vuosi.
  Nykyisellä lyhennysmäärällä 4140 / 168 = 24,6 kk.
  Toimintasuunnitelmaksi itse ottaisin luottojen lyhennykset nykyisellään kunnes puskuri saavutettu. Jonka jälkeen suuremmat lyhennykset velkoihin. Velkojen poiskuttauksen jälkeen asunnon hankintapuskuria kasvattamaan. Kirjoittelit että ASP säästösi ovat sillä mallilla että voit katsella myynti-ilmoituksia. Muutosta koituu kuluja, muutto + sisustus ja remonttitarpeet. Näitä varten olisi hyvä olla rahaa säästössä.

  VastaaPoista
 4. Oikein odotin milloin joku antaa rakentavaa kritiikkiä! Kiitos huolestasi! Olet täysin oikeassa!
  Mulla on aina ihan mieletön tarve sekä syödä, että säästää kakku ja tämän asian kanssa tasapainoilen tämän asian kanssa lähes päivittäin. En pysty jättämään elämää tauolle, mutta haluan silti edetä maksusuunnitelmassa nopeasti. Tämä aiheuttaa sähläystä, paniikkia, ahdistusta ja tiukkoja tilanteita, mutta elän sen kanssa ja koen sen suurimman osan ajasta jopa haasteeksi :)
  Viime vuonna kokeilin elämän tauolle laittamista ja asuin töissä maaliskuusta syyskuuhun. Syksyn tullen olin erittäin ahdistunut vaikka olinkin saanut maksettua velkoja melkein kolme ja puoli tonnia alle vuodessa.
  Reissaamista en siis kykene lopettamaan, mutta velkarahalla en sitä enää aio tehdä. Amsterdam olkoon viimeinen opetus. Muuttokuluja olen myös pohtinut ja varaudun siihen että joudun ainakin yhden kuukauden maksamaan sekä vuokraa, että lainanlyhennystä ja vastiketta. Pyrin keräämään nämä tulevat kulut myös puskuriin. Kun puskuri on parin tonnin luokkaa,ehkä enemmänkin, alan keräämään varsinaiselle säästötilille pottia seuraavaa elämäni reissua varten, mutta siihen palaan myöhemmin.

  VastaaPoista