Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Melkein stressasi

Myin äidin vanhan läppärin viime kuussa tutulle. En osannut vaihtaa mutsin salasanaa enkä malttamattomana sitten ehtinyt käydä fiksummilla apua kinuamassa. Kaupat tehtiin ja tuttu sanoi vievänsä koneen jollekin omalle tutulleen samaa tarkoitusta varten.
Nyt sain viestin, että salasanalappu oli häneltä hävinnyt ja yrittäessään kirjautua lukuisia kertoja ilman salasanaa oli koko kone mennyt tilttiin.

On viemässä läpyn nyt jollekin tutulleen, joka uskoo saavansa tehdasasetukset palautettua. mikäli ei onnistu, palauttaa koneen ja purkaa kaupan. Suostuin tietenkin. Tarjouduin jopa maksamaan palkkion tälle it-avulle. (Toivottavasti se on tyyliin 20 euroa tai tyyliin viinipullo...)

Tästä melkein stressaannuin, mutta sitten miten että pöh minkä takia?

Ajatusketju:
- Kone todennäköisesti saadaan "resetoitua" eikä palkkio ole suuri.
- Jos sitä ei saada, voin vielä viedä koneen omille it-tutuilleni, eikä palkkio ole suuri.
- Jos ostaja haluaa silti purkaa kaupan, palautan hänen rahansa 150€ puskurista, jolle luojan kiitos tuo on ylimielisesti ilmaistuna pikkusumma!
- Jos kone palaa luokseni, käyn fiksaamassa sen enivei ja myyn sitten seuraavalle.

Ajatusketjun lopputulos: Ei ole hätää. Älä ressaa!

Lomaan kolme päivää ja lomafiilis sen kun kasvaa!
Viime viikonloppuna oli viiden työviikonlopun putken viimeinen rykäisy. 
Huomasin kärsiväni jo pienestä uupumuksesta ja nuutumuksesta (onko se edes sana). Otin varaslähdön lomaan ja paukkasin perjantaina ensin terdelle ja sen jälkeen kuuntelemaan trubaduuria. Kotiin ajoissa, jotta tukka ei tullut kipeäksi, mutta ah ja voih sitä vapauden tunnetta!
Kauhulla odotin maanantaita ja tilin päivittymistä (vingutinhan spontaanilla reissulla pelkkää korttia), mutta ei sieltä edes paljon ollut kadonnut :)

Töissä on kyllä tällä hetkellä niin hyvä boogie, että melkein harmittaa erota työtiimistä kolmeksi viikoksi.
Noh ehkä mä jotenkin pääsen siitä yli..

24,5 työtuntia lomaan. Ei sillä että laskisin...
4 kommenttia:

 1. Minä en kyllä maksaisi huoltoa, jos hän on itse hukannut salasanat ja sen jälkeen jumittanut koneen. Miksei kysynyt sinulta salasanaa uudelleen? Sitäpaitsi hän oli joka tapauksessa viemässä koneen huoltoon omalla kustannuksellaan, joten miksi tehdasasetuksista pitäisi sinun nyt korvata jotakin? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsin niin huonosta omastatunnosta. Alunperin mun piti hoitaa kone alkuasetuskuntoon ennen myyntiä. Ostaja kysyi salasanaa mutta en siinä vaiheessa ollut vielä kotona, jossa sitä säilytin. Hän ei malttanut odottaa ja teki sitten jotain mikä sai kaiken sekaisin. Tajuan että käytännössä ei ollut mun vika, mutta harmittaa toisen puolesta silti.

   Poista
 2. Ihmisten pitäis kuitenkin ymmärtää myös se minkälainen henkinen savotta tuo oman äitinsä kuolema on...ei välttämättä jaksa tai muista vaikka haluaisi tehdä kaikkea mitä on luvannut. vähän myötätuntoa

  VastaaPoista
 3. Ostaja oli ihan ymmärtäväinen ja syyttääkin osaltaan itseään. Tietokone on edelleen jumissa ja palaa luokseni torstaina. Hankin it-tukiapua jo kahdelta taholta ja plan A on ainakin ilmainen! Lisäksi sen varjolla saan hyvän ystävän pitkästä aikaa kylään. Winwin-situation siis :)

  VastaaPoista