Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Lainaneuvottelut

Puhelinneuvottelut pankin kanssa käyty.

Mitään ei lyöty lukkoon. Kyse oli sananmukaisesti neuvotteluista ja sain paljon uutta tietoa.

Tärkein tieto: Alakerran putkiremonttia odottavaa mörskää ei kannata ostaa. Tiedossa olevan putkarin kustannukset alentavat asunnon vakuusarvoa ja Asp-lainan valtiontakaus ei ulotu remonttikululaskelmiin asti vaan niille pitäisi olla erikseen lisävakuus. Eli kun yksiön putkiremppa tulee maksamaan n. 20000 erkkiä, pitäisi sille summalle olla joku vakuus tai takaus, jota mulla ei ole.
Eli se siitä ideasta.
Kohti uusia!

Neuvotteluissa kävi myös ilmi, että koska pankista tarjottiin lainaa 94500€ eli 4500 enemmän kuin asp-sopimuksen mukaan mulle kuuluisi, pitää tuolle ylimääräiselle osuudelle ottaa ylimääräinen lisälaina. Virkailija ehdottikin, että jos tungen Aspiin vielä 500 euroa, niin lisälainaa ei tarvita ja prosessi menee vähän helpommaksi.
Point taken!

Kerroin myös kieltäytyväni korkoturvasta (ihan turha) ja takaisinmaksuturvaa työttömyyden tai sairauden varalle en edes saa synnynnäisen (joskin täysin oireettoman) sydänvian takia. Eli siinä tulee säästymään kuluja n. 80€/kk.

Lainatarjouslaskelmassa lyhennys oli laskettu 600 euroksi ja lisäksi pankki kehottaa pistämään säästöön rahaa 200 euroa kuukaudessa rahastoon tai säästötilille. Summa voidaan kuulemma vielä pienentää vaikka satkuun. Tarkistin.

Seuraava askel on sitten vain löytää asuntokohde ja rimpauttaa pankkiin, että täältä tullaan.

Potentiaalisia asuntoja lähialueella: 0kpl...

TYLSÄÄÄÄÄÄÄ!

Pientä malttamattomuutta ilmassa, yritän keskittyä lähestyvään lomaan ja sen viettoon. Ehkä mä jotenkin kestän :D

Ylihuomenna on palkkapäivä. Palkkaa tulee 60 euroa enemmän kuin laskin. Jei!
Jätän kesälomaa varten 600 euroa käyttörahaa, ettei vapauden kesä mene ihan piheilyksi.

Puhelinlasku oli ihan pöyristyttävä: 60 euroa. Summa oli kahdelta kuukaudelta ja sisälsi liittymän avausmaksun yms. mutta silti teki pahaa maksaa. Maksoin sen puskurista. Lisäksi olen siirtänyt puskurista yht. 100 euroa  käyttötilille.

Puskuriin menee palkkapäivänä näillä näkymin vain käyttämäni 160 euroa. Aspiin 100 euroa.
Ellen saa hulluuspuuskaa ja muuta mieltäni tässä parin päivän aikana palkkaa odotellessa.

Seuraavat tavoitteet ovat:

Aspiin 500 euroa lisää (yht 10500)
Puskuriin tonni lisää (yht. 2000)

Mutta lusitaan se loma nyt kunnialla ensin alta pois :)
Elokuun budjetin säästösummat ovatkin sitten ihan eri sfääreissä!

3 kommenttia:

 1. Ties minkä asuntolöydön teet vielä^^

  VastaaPoista
 2. Hienoa että laina-asia alkaa selkiytymään ja tiedät missä mennään siinä suhteessa. Varsin järkevältä kuullostaa myös tuo palkan käyttösuunnitelma.
  Minkälainen oli saamasi korkotarjous? Siis mihin sidottu. Nyt ovat korot olleet pitkään alhaalla, mutta omassa budjetissa kannattaa huomioida että korko mitä todennäköisimmin nousee laina aikanasi. Entä jos kahden vuoden kuluttua korko on 2 % korkeampi kuin nyt ja neljänvuoden kuluttua 4 % korkeampi. Kasvaako laina-aika vaiko kuukausittainen pankille maksettava summa ja miten se vaikuttaa talouteesi?
  Lainatarjousta kannattaa pyytää vielä joltakin kilpailijalta.

  VastaaPoista
 3. Minkälaisella korolla/marginaalilla tarjottiin? Käy myös muissa pankeissa, nyt just voi olla tiukempaa lainananto kun muuttui se sääntö omavarallisuusosuuden suhteen (ensiasunnon ostajilla vähintään 95% omaa)

  VastaaPoista