Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

torstai 30. kesäkuuta 2016

Lomaa odotellessa

Ristiriitaisista tunnelmista moikku!

Tänä vuonna jätin kakkostyön väliin. Kakkostyö on sesonkityötä, joka kestää toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Kesät ovat siis viimeiset neljä vuotta olleet pelkkää työntekoa.

Tänä vuonna piti olla toisin. Tänä vuonna piti olla lomaa ja vapaata ja Donnan piti vipeltää vapaasti kuin taivaan lintu pitkin poikin uimarantoja mansikoita mussuttaen.
Ja mikä tilanne? Asun tuolla ykkösduunissa kuusi päivää viikossa. Joku kertoi, että on helle. Sitten kuulemma satoi. Ihan sama. En nähnyt.
Joka viikko tulee lisätöitä keskimäärin 6 tuntia. Se tietää rahaa, ei siinä mitään, mutta ei nyt yhtään tunnu siltä, että tämä kesä eroaisi mitenkään neljästä aiemmasta. Lisätyöt ovat edelleen olleet omia valintoja, mutta nyt on siis pyydetty tekemään lisää, enkä ole itse näitä hakemalla hakenut. Eilen pohdiskellessani tätä aikuismaisesti "Buuuu"-menetelmällä, tarjoutui taas ylimääräinen työpäivä tälle viikolle ja mitä tein? No otin sen tietysti.
Joten nyt loppuu ruikutus tästä asiasta :D
Sitäpaitsi kesäkuulta oli alunperin tulossa ihan kehno palkka. Sitä palkkaa olen nyt hivuttanut ylöspäin ainakin 200 euroa.

Lomaan on tasan kaksi viikkoa ja eiköhän se sitten tunnu erityisen paljon lomalta, kun posotan tukka putkella duunissa aina siihen saakka!

Kesälomariennot alkoivat ahdistaa jo etukäteen. Ei siis riennot itsessään vaan se raha mitä saattaa kulua, vaikka ei suurempia reissuja olekaan tiedossa. Yksi Tallinnanristeily nyt aina mahtuu mukaan...

Ja tästä seikasta voitte nyt olla ylpeitä musta: Minua pyydettiin kesäloman aikana mukaan äkkilähdölle Bulgariaan. Ja...kieltäydyin!? Kerroin syyksi, että asuntoprojekti on nyt tärkeämpi!

Lisäksi mietin jo etukäteen, miten minimoin ja selätän kolmen viikon sinkkukesän aiheuttamat rahalliset haasteet:

* Hamstraan halpoja ruokia tarjouksista koko tämän kaksi viikkoa, jotta sitten on pakastin täynnä.
(Tänä aamuna löytyi jauhelihaa puoleen hintaan päiväyksen takia. 3 pkt on nyt pakastimessani)
* Korjautan pyöränrenkaan 19€ ja tsygäilen lähirantsuun ilmaiseksi omien eväiden kanssa.
* En osta lomapokkareita, koska hyllystä löytyy lukemattomia lukemattomia kirjoja.
* Lähden pariksi päiväksi maalle mökille sukulaisten kanssa. OnniBussilla matkat edestakaisin 11€. Paikan päällä kuljetukset mökille ilmaiseksi. Ylläpito kuulemma myös ilmainen, mutta tottakai vien tuliaisia vaikka noin 20 euron arvosta.
* Lähden kotiseudulle kyläilemään kaikki kaverit ja lähisukulaiset läpi, jotka äidin kuoleman yhteydessä pyysivät käymään. Majoituspaikkojakin on luvattu runsaasti. Luvassa mm. piknikiä ja ämpäritolkulla ilmaisia viinimarjoja!
* Kollaan kirppareita uusien kesäkuteiden toivossa ja jatkan hyvin kriittistä linjaani:
"Jos se ei istu, sitä ei osteta, vaikka maksaisikin 50 senttiä."
* Jos on pakko syödä muualla kuin kotioloissa, valitsen ravintolan sijasta kaupan.
* Tuijotan sarjamaratoneja ilmaiseksi netistä.
* Sijoitan palapeliin 15€ ja duunaan sitä pari päivää.
* Mieli hinkuu kuitenkin terdelle. Otan kirjan mukaan ja litkin ilmaista vettä tai halpaa limpparia. (Tekee varmasti hyvää myös kuntoprojektilleni:)
* Otan selvää mitä kaikkea pääkaupunkiseudulla voi tehdä ilmaiseksi ja teeskentelen, että olen turisti!
* Käyn tyttöjen kanssa risteilyllä...Se on loman lopussa ja lähellä elokuun palkkapäivää, joten rahat lienevät siihen mennessä jokatapauksessa loppu, joten risteilyllä on sitten pakko sniiduilla :D

Jotain tommosta. Kaiken väistämättömän spontaanin sähläyksen rungoksi.

Hei heti tuli parempi mieli! Kyllä tässä vielä hyvin kaksi viikkoa jaksaa! :)

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä nuo sinun suunnitelmat! Omat lapset lähtevät ensi viikolla lomailemaan isänsä luo ja minulla on vähän samansuuntaiset suunnitelmat kuin sinulle. Todella minimi budjetilla mennään, jotta heinäkuun lopusta voidaan tehdä lasten kanssa vielä sukulaiskierros Suomen halki :)

  VastaaPoista
 2. Mulla olis yks palapeli paketissaan vielä, jota en tule koskaan tekemään :D Ei ole mun juttu ja lahjaksi saatu. Joten kysäisepä sun alueen puskaradiossa tms. jos löytyisi niin säästät sen 15€ siitäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kytännyt joulusta asti yhtä tiettyä kun en silloin raaskinut ostaa sitä itselleni joululahjaksi :D
   Sarjassamme oudot, joissa palapelin kuva ei ole paketin kuva. Edellistä duunasin kylläkin pari viikkoa..
   Käyn pummimmassa alennuksella kirjakaupantätikaverilta!

   Poista
 3. Kaksi viikkoa lomanodotusta kestää kyllä, eikö?

  VastaaPoista
 4. Olen ollut vastahakoinen ostamaan tätä tyhjää pankkiautomaattikorttia, josta kuulin verkossa, koska kaikki näyttää liian hyvältä ollakseen totta, mutta olin vakuuttunut ja järkyttynyt, kun ystäväni työpaikallani sai kortin takuuautomaatin tyhjältä kortilta ja vahvistimme molemmat. se todella toimii, annoin sen viipymättä. Siitä lähtien olen nostanut kortilta 5000€ päivittäin ja rahat ovat olleet omalla tililläni. Olen niin iloinen, että vihdoin kokeilin sitä ja tämä kortti on todella muuttanut elämäni taloudellisesti jäämättä kiinni, sen todellinen ja todella toimii, vaikka se on laitonta, mutta teki minut rikkaaksi!! Jos tarvitset tämän kortin takuuautomaatin tyhjältä kortilta, tässä on heidän SÄHKÖPOSTI: blankatm156@gmail.com

  VastaaPoista