Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Asuntolainatarjous

Soitin pankkiin maanantaina.
Konttoriin neuvotteluun ei pääse koko kesäkuun aikana.
Tein verkkopankissa lainahakemuksen.
Aspissa on 10 000€, joka laskettuna 10% asunnon hinnasta tarkottaisi, että lainaa heruu 90 000€.
Kokeilin onneani ja hain lainaa 95 000€.
Verkkopankkiin tuli lainatarjous torstaina.
Lainaa tarjottiin 94 500€!
En jäänyt pohtimaan, että mitä väliä sillä 500 eurolla olisi ollut...
Eli nyt olisi mahdollisuus ostaa 104 500€ asunto.
Odotan toki vielä, että asiasta on mustaa valkoisella.

Konttoriin ei edelleenkään pääse, joten pankista ilmoitettiin puhelinajat lainaneuvottelulle ja vakuutusneuvotteluille.
Paska nakki vain , että olen töissä noihin aikoihin, niin että aikoja täytyy siirtää.
Ihmettelen edelleen miksen pääse konttoriin.

Lainatarjousta odotellessa asuntorintamalla tapahtui seuraavaa:

Naapurirapussa oli myynnissä kaksio. Hinta oli viikko sitten vielä 115 000€.
Tällä viikolla kohde muuttui tarjouskaupaksi ja lähtöhinta 95 000€. Melkein sekosin ja harkitsin jo ihan minimikorotustarjouksen tekemistä.
Mutta sitten mietin järkevästi. Tähän taloon on tulossa putkiremontti viiden vuoden sisällä. Olen asunut tässä taloyhtiössä kuusi vuotta ja olen perillä mitä milloinkin on tapahtumassa. Asunnon hinta on selvästi laskenut tulevan rempan takia. Otin selvää, että tässä yhtiössä putkiremppa maksaisi kaksion omistajalle (vähintään) 40 000€.
Tarjouskaupassa kaksion hinta nousee varmasti lähelle 110 0000 euroa ja putkarin kustannukset siihen päälle. Totesin ettei todellakaan ole kannattavaa. Ja kun on vuosia asunut kompaktissa yksiössä, niin kaksio tuntuu jopa ahdistavalta.
Mitä mä sillä ylimääräisellä huoneella muka tekisin?! :D

Sen sijaan aloin pohtia uudestaan tuota alakerran yksiötä. Mikäli kaksion myyntihinta kärsii tulevasta putkiremontista, kärsii varmasti yksiönkin. Olin jo harkinnut 100 000 euron tarjoamista alakerran murjusta, mutta jos vetoaisinkin putkiremonttiin ja tarjoaisin pokkana 90 000 euroa...
Putkiremontti tekisi yksiössä ilmeisesti (vähintään) 20 000€, josta voisin parin vuoden varoitusajalla säästää suurimman osan valmiiksi ja maksaa kerralla pois. Remontin jälkeen yksiön arvo voisi olla jo 105 000-110 000€...

(Huom! Edellä manitut summat perustuvat ummikon arvioihin, eivätkä välttämättä vastaa todellisuutta. Mutta ummikkourpomme ottaa lisää selvää ja harjoittelee kovasti suuren asuntokauppaulottuvuuden kieltä ja kulttuuria.)

Tilasin myyntiesitteen tuosta naapurirapun kaksiosta ja nyt mulla on 40 sivua tämän taloyhtiön tietoja paperilla. Ei siis ole kiveen hakattua, että jään tähän taloyhtiöön, vaikkakin näköjään olen tykästynyt, kun niin hanakasti tämän taloyhtiön asuntoja tiirailen. Mutta siis nyt jatkan asuntokauppaharjoituksia tuon paperinivaskan kanssa. Seuraavaksi voisin tosiaan harjoitella näytöissä vierailua.

Ja edelleenkään en tee mitään radikaalia ennenkuin pankin lainalupaus on konkreettisesti paperilla ja kädessäni.

P.S. Remonttilukuja muutettu vartti alkuperäisen tekstin kirjoituksen jälkeen, koska tarkistin arviot ja luvut olivat aivan pielessä ja puolet pienempiä.

7 kommenttia:

  1. Kiva että olet saanut paperit tutkittavaksesi ja sisäistänyt jo putkiremontin sekä sen vaikutuksen asunno todelliseenhintaan.
    Nyt vielä laskuharjoituksia mitä asuminen maksaisi omistajana velan lynennys + hoito- ja käyttövastikket + tuleva pääomavastike. Vaikka kirjoititkin että säästäisit ko.putkiremonttisummaa etukäteen niin kannattaa laskea kuitenkin se vastikeversiokin täydellä osuudella. Sitten vain arvioimaan omaa maksukykyä.

    VastaaPoista
  2. Aivan loistavaa! Nyt annat asuntojunan edetä. Idea on, että et osta liian kallista asuntoa. Yksiö olisi siinä mielessä ideaali että voisit jättää sen oman asumisen jälkeen sijoitusasunnoksi (asut ainakin 2 vuotta niin saat myydessä voiton verottomasti) ja yksiön remontti on edullisempi kuin isomman asunnon. Vuokrattaessa pienen asunnon vuokratuotto on yleensä parempi.

    VastaaPoista
  3. oijoi^^ huomaan että oikee odotan aina sin uutta kirjotusta et pääsen lukee miten tää projekti etenee =D ite kun pääse asuntokaupoille niin elän ny sin kautta tätä!

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuullostaa! Kovasti on näköjään tutkittu asioita. Tarjouskauppojen kanssa saa aina olla tarkkana ettei mopo karkaa käsistä. Siksipä niitä kai myyjien puolelta suositaan kun jollain aina karkaa.

    Mietit tuossa ääneen mitä sillä ylimääräisellä huoneella voisikaan tehdä. Ajattelin ehdottaa paria ajatusta joita minä ja ystäväni olemme käyttäneet

    - Vuokraa ylimääräinen huone vaikkapa opiskelijalle. Itse asustelin vielä viime vuonna aivan liian suuressa asunnossa joten otin alivuokralaisen. Tyyppi eleli siististi, siivosi oman alueensa ja yhteisetkin tilat joka toinen kerta. Vuokrataakka keveni mukavasti.
    - Airbnb. Tätäkin monet tekevät. Verotuskuvio on kai inan verran sekavampi, mutta ei mahdoton.

    Molemmat riippuvat tietenkin paikasta missä olet. Jos lähistöllä ei opiskella eikä turismi vedä niin voi olla hankalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa mainio idea ( sijainti on pkseutua ja vieressä oppilaitoskin, mutta käytännössä saattaisin itse olla se epäsiisti ja häiriköivä kämppis, joten en usko että kukaan jaksais mua :D
      Ja arvostan myös liikaa omaa rauhaa ja valtakuntaani.

      Poista
  5. Tarvitsetko pikalainaa taloudellisten tarpeidesi ratkaisemiseksi, Tarjoamme lainaa 3 000,00 € - 100 000 000,00 € Max, olemme luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia, 100% takuulla Annamme myös lainaa (euroissa, punnissa ja dollareissa . ) Kaikkiin lainoihin sovellettava korko on (2%), jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: robertokennety@gmail.com tai WhatsApp: +1(313)636-6776.

    Huomaa: Toivotamme tervetulleeksi vain vakavasti ajattelevia ihmisiä, koska olemme laillisia ja rekisteröimme LAINAYHTIÖN ja haluamme rahoittaa lainoja todellisille ihmisille, jotka ovat vakavia.

    VastaaPoista
  6. Hei,
    Etsitkö laillista lainaa?
    Onko pankkisi kieltäytynyt sinulta?
    Tarvitset rahaa syystä tai toisesta.
    Olet vilpitön ja rehellinen
    Tarvitset lainaa maksaaksesi velkojasi, laskujasi tai
    toteuttaa projekti?
    Sinulla on aina mahdollisuus.
    Huolestuttavampaa on, että tarjoamme lainoja alkaen 5 000 €,
    nopea ja luotettava, 3 prosentin vuosikorolla. Me olemme
    luotettava
    Jos olet kiinnostunut, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä suoraan.
    posti: marcdupon18@gmail.com

    VastaaPoista