Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Kesäkuun palkka ja kesälomarahat

Ja luvut senkun muuttuu:

Rahhaa oli tossa puoli tuntia sitten nääääin paljon:

Palkka 2829€
Jemmaraha 120€

Yht 2949€ (aikamoista...)

Sitten mentiin verkkopankkiin vähän klikkailemaan ja nyt on tilanne tämä:

Maksut:

Vuokra              636
Matkakortti         100
Puhelin                30 (Oletettavasti. Uuden liittymän kytkölasku on vielä tulossa)
Netti                    43  (Se kasvaa vain? Nyt alkaa uuden netin metsästys..)
ASP                   100
Eläkevakuutus      30
Vakuutus              42
Visa                   270
Puskuri             1020
Käyttöraha          450
Perukirjapalkkio   200
Sähkölasku           27
(Pitäisköhän antaa noille random-sähköyhtiöstandeille mahdollisuus ja kilpailuttaa taas?)

Eli sinne meni taas. Maksujen yhteenlaskettu summa on 2948 (mikäli joku tarkisti) syystä että joissakin laskuissa oli luonnollisesti senttejä mukana ja pyöristin ne laiskana tähän joko ylös- tai alaspäin.

Suuret luvut ovat nyt sitten tänään seuraavat:

Visavelka    (Kuun lopussa ilmestyvät korot mukaanlukien)

-2120


Säästöt

Käyttötili  450
Puskuri    1135
ASP       9800
Eläkevakuutus  1374  (Arvo vaihtelee päivittäin. Nyt ollaan taas plussalla)

Yht   12759 

Jännä juttu vaikka näitä suuria summia (perintö ja lomarahat) odotti niinkin kieli pitkällä, ei niistä osaa vielä kunnolla iloita. Lähinnä ahdistaa kun seuraavat etapit ovat niin lähellä ja kuitenkin niin kaukana.
Laskeskelin, että puskuriin on saatava ainakin 2000 euroa. Mielummin vielä enemmän.
Joudun aika varmasti maksamaan muuttaessa yhden kuun ajan sekä vuokraa että lainanlyhennystä ja vastiketta. Lisäksi muuttokulut ja mahdollisesti vaikka uusi jääkaappi? Pintaremontin mahdollisuus on myös vaikka en osaa tehdä varmastikaan yhtään mitään.
Tosin jääräpäisesti yritä-erehdy-taktiikalla on ennenkin itse opeteltu kaikki :)

ASPiin tarvitaan vähintään 10800, jotta pystyn tarvittaessa kilpailemaan ja tekemään nopeita tarjouksia.

Heinäkuussa tulee taas ihan rupupalkka, josta saan varmaan hikiset satkut kumpaankin kohteeseen.
Hirveä tarve säästää käyttörahoista kaikki ylimääräinen jompaankumpaan. Ensisijaisesti nyt puskuriin, koska mikäli tapahtuu ihme ja unelma-asunto toimivalla jääkaapilla löytyy pilkkahintaan, voin tarvittaessa täydentää Aspia puskurista ja käyttää visaakin kun siellä nyt on limiittiä.
Tiedän tiedän. Kaikki lukijat juuri kavahtivat kauhusta...
Tämä oli mitä-jos-pohdinta ja hyvin epätodennäköinen.

Näin pari viikkoa sitten pariskunnan raahamassa remonttikamoja rapussa. Luulin, että ovat muuttamassa naapuriin ja jäin tekemään tuttavuutta. Kävi ilmi, että ovatkin vuokranneet alakerran "erikoiselle" naapurilleni asuntoa 23 vuotta ja nyt ukko on muuttanut pois. Remppasivat huonossa kunnossa olevaa asuntoa nyt uutta vuokralaista varten. Edellinen vuokralainen oli esimerkiksi hukannut vessan oven (Right...?!?).
Miksi oi miksi en älynnyt kysyä, että mitäs jos myisivät sen ilman välikäsiä meikälle? Jos törmään pariskuntaan vielä, niin jään tekemään lisää tuttavuutta. Toivon tosin, että uusi ovi on jo löytynyt ja kämppä on ehditty edes siivota. On varmaan aika hurjassa kunnossa O_O
Uuden jääkaapin ne ainakin veivät sinne jo! :D
Oisko vähän helppo muutto! Kamat vain kerrosta alemmas. Säästyisin pakun vuokralta yms.

6 kommenttia:

  1. Nyt viet kirjeen naapurin postilaatikosta, että olet kiinnostunut ostamaan... Ja nyt sinulla on hyvä asp ja hyvä puskuri...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirje oli hyvä idea! Luonnostelen sitä parhaillaan!
      Toisaalta toivon, että ovat ehtineet jo rempata sen poikamiehen jäljiltä kämppää mukavammaksi, mutta toisaalta toivon etteivät liikaa, jotta voin tarjota mahdollisimman halpaa hintaa. Ajattelin ensin aloittaa myyntitarjouksen pokkana sadasta tonnista, sitten korottaa 102000, sitten 103500 ja lopuksi 105000. Meneeköhän liian innokkaaksi? Säästän tällä hetkellä raivokkaasti ihan kaikessa ja pistin mutsin vanhan läppärin myyntiin 150 eurolla. Se haetaan ensi viikolla ja tuo raha menee suorinta tietä kasvattamaan aspia!

      Poista
  2. Mielenkiinnosta kysyn, että mistä tämä pelko toimimattomasta jääkaapista juontuu? :D

    Muuten olenkin sitten samaa mieltä edellisen kanssa, että äkkiä vain kyselemään naapurien myyntiaikeista!

    T: Ananas
    Yksinhuoltajan selviytymisopas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JUontaa juurensa siitä kun vuokrakämpän jääkaappi on temppuillut jo 2 vuotta ja olen soittanut asiasta jo kolme kertaa että voisko joku edes tulla katsomaan ettei täällä ole jonain päivänä vesivahinko kun tulen töistä, mutta vastaus on aina että katsele vielä rauhassa ja soita sitten jos näyttää tosi pahalta. "Aha. Okei. Moi.."
      Ja sitten mietin, että mikä voisi olla akuutein iso menoerä mitä uuteen kämppään menisi ja se tuli tietysti ekana mieleen. Vaikka kaikki muu olisi ihan vinksallaan, ilman jääkaappia ei pärjäisi.
      Luonnostelen jonkun kivan lappusen huomenna ennen töihin lähtöä ja laitan siihen puhelinnumeroni. Otan fiksun isoveljeni mukaan arvioimaan tilanteen. Tietty vähän pistää miettimään, että missähän kunnossa se mörskä on kun siellä on tosiaan melko "erikoinen" poikamies 23 vuotta asunut.

      Poista
  3. Uu jee! Sulla on mennyt tämä kevät ihan älyttömän hyvin kokonaisuutena ja nyt aletaan olla lähellä seuraavaa tavoitetta. Oikeesti sulla on enää max. muutama kuukausi siihen ostoon! Nyt vaan lainatarjouksia kilpailuttamaan ja (kannattaa olla joku takuuvarma laina jos sattuu loistokämppä kohdalle) pidät rahapussin nyörit tiukalla muutoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maanantai on vapaapäivä ja yritän samalle päivälle varata omasta pankista neuvottelu ajan ja käyn varmistamassa, ettei aspilainalle ole mitään esteitä. Mikäli katsovat että olen liian epävakaa niin nopeasti kerättyjen velkojen (jotka kyllä maksoinkin nopeasti pois) takia. Marssin toiseen pankkiin tiedustelemaan. Asp-tilin voi siirtää kaikkine ehtoineen ja etuineen toiseen pankkiin kesken kaiken. Uhkaa myös lopettaa eläkevakuutukseni ja siirtää kaikki tilini muualle jos lainaa ei myönnetä. Pitää ehkä vielä mainita, että kirjoitan blogia tästä aiheesta, jos pelästyisivät! :D

      Poista