Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 3. kesäkuuta 2016

Älynväläyksiä

Kun rahat on vähissä, kaikki loppuu. Maito, jugurtti, hammastahna, meikkivoide. Tai hajoaa: puuteri. Kaikki naiset varmasti voivat samaistua siihen tunteeseen kun avaa puuterin ihan muina naisina ja se on hajonnut boksissaan tuhannen hiekkamössöksi, joka sotkee vaatteet ja lattian jajaja...

No ajattelin pärjätä silti tällä pölyhiekalla ensi perjantain palkkapäivään. Ja löysin kaappia penkomalla vanhoja meikkivoidetuubeja 3 kappaletta, jotka aioin leikata kahtia ja kaapia tyhjiksi.
Sitten toukokuun viimeinen päivä käväisin paikallisessa Cittarissa halpojen kurkkujen perässä (0,99€/kg!) ja kävin samalla arvioimassa meikkien hinnat kesäkuun budjettia varten. Ne oli molemmat -25% tarjouksessa viimeistä päivää. Tyhmähän se ei alennuksesta ostaisi, joten tuhlasin naamani ehostukseen sitten n. 22 euroa. Alennusta yli 8 euroa... Pidin sijoituksena ja säästönä  vaikka vähän ahdistikin.

Huomenna on lähtö serkun ylioppilasjuhliin ja olin aikeissa viedä sata euroa lahjarahaa. Äidin kanssa vietiin aina tuo summa puoliksi maksettuna, joten pidin sitä itsestäänselvyytenä.

Viime viikolla sain lainarahaa 200 euroa. Yo-lahja-satanen on ollut koko ajan tallessa. Muut rahat alkavat sen sijaan käydä vähiin ihan peruselämisen vuoksi. Jäljellä on  nyt noin 35 euroa.

Tänään oli pakko ajatella uusiksi. Serkku saa sittenkin lahjaksi vain 50 euroa, joka on kuulemma yksin annettuna silti iso raha. Piti ensin kuunnella kavereiden neuvoja, jotta saatoin sisäistää tämänkin asian.
Ihan hyvä hiffata se tällälailla päivää ennen lähtöä juhlapaikalle!
Mutta nyt on siis kaikki siltä osin hyvin ja mielenrauha saavutettu.

Tämän päivän muita älynväläyksiä:

Jostain syystä tutustuin vasta tänään P.Ohatan blogiin: http://www.pohatta.com/, jonka uusin teksti käsitteli Lauran tarinaa säästämisestä. Tarina oli varsin hyvä ja inspiroiva, vaikka tarinan alla oleva "Jukan" kommentti oli se joka mieleeni parhaiten painui. Sori Laura! Peace girl!

Kommentissa mainittiin eräs lista ja nyt seuraa suora lainaus/kopsaus:

Itse olen huomannut hyväksi aamujumpaksi Brian Tracylta kuulemani harjoituksen:
1. Ota paperi.
2. numeroi rivit 1-20.
3. kirjoita yläreunaan kysymys ”miten voin kasvattaa tulojani?”
4. Ideoi. Älä tuomitse, älä kysy miten. Kirjoita vain ideoita. Kaikki ideat kelpaavat.
5. Ryhdy toteuttamaan noista sitä, mitä voit jo tänään tehdä.
6. Pyri saamaan paperi täyteen.


Joten mitä teki Donna? Alkoi kirjoittaa.
Sain listaan vasta 12 kohtaa (kohta kahdentoista keksin vasta illalla), mutta ei listaa ollut pakko päivässä täyttääkään. Listani on nyt hieman nolo, mutta ohjeissa kiellettiin tuomitsemasta!:

1. Lisätyöt omassa työssä
2. Lisätyöt kakkosduunissa
3. Mainokset blogissa
4. S-bonusten keskitys
5. Pullojenkeräys (esim. aamulenkillä)
6. Vanhan tavaran myynti
7.Sijoitusrahasto (hamassa tulevaisuudessa)
8. Määräaikaistalletukset (hamassa tulevaisuudessa)
9. Sijoitusasunnot (vielä pidemmällä kuin hamassa tulevaisuudessa)
10. Tee voilepäkakkuja juhliin
11. Kudo sukkia
12. Metsästä arvokkaita kolikoita

Ajatuksia listasta:
* Kohta 1. Tein tänään ylimääräisen työvuoron ja samalla buukkasin ensi viikoksi uuden!

* Kohta 2. Käväisin eilen moikkaamassa kakkosduunilaisia ja ihan vähän kutkutti että josko muutaman keikan sinnekin kesän aikana vielä heittäisi...

* Kohta 3. Puolimiljoonaapääomaa kertoi blogissaan tulojen hankkimisesta mainostamalla. Testauksessa AdSense ja TradeTracker. Koska sain itse alkuvuodesta tyrmäyksen AdSenseltä (blogini ei ollut yhteistyökumppaniensa kannalta laadunmukainen) ei ollut kiinnostusta tutustua muihin palveluihin. Puolimilli kuitenkin oli saanut saman tyrmäyksen erittäin paljon asiallisemmalla blogillaan, joten päätin lähestyä TradeTrackeria tänä aamuna. Hyväksyntä tuli jo iltapäivällä ja nyt valkkailen mainoksia (jos osaan). Eli blogi saattaa näyttää kummalliselta seuraavan viikon ajan ennenkuin opin käyttämään tätä uutta lelua :)

* Kohdat 4.-6. Eivät avaamista paljon kaipaa.

* Kohdat 7.-9. Joo..Ovat toki järkevimmät, mutta tällä hetkellä tältä neidiltä myös kaukaisimmat.

* Kohdat 10.- 11. Osaan tehdä voileipäkakkuja ja villasukkia. Tänä aamuna pyydettiin leipomaan ristiäisiin voileipäkakku pientä korvausta vastaan. En tietenkään kieltäytynyt. Samassa hötäkässä muistin sukankutomistaitoni. Jos joku tuttu pientä korvausta vastaan haluaa mieleisensäväriset sukat niin ostakoon langat ja kudon ne vaik 5egee pari.. (onkohan sopiva hinta?) Pysyisi ainakin taito yllä.

* Kohta 12. Löysin lompakosta kummallisen 2 eurosen. Google kertoi että arvo on 24 euroa uutena. Googlailen lisää, että minne sen voisi myydä ja mihin hintaan!

(Listasta suoritettu tänään 5 kohtaa)

Tuli tällä kertaa niin pitkä kirjoitus, että tila uhkasi loppua kesken. Vau! Tälläkin on rajansa!

8 kommenttia:

 1. Terhi majasalmen kirjassa Totuus taloudestasi on tätä samaa puhuttu. muuta ongelmasi kysymykseksi, esim "miten saan kahdessa kuukaudessa 2000e?" ja viikon ajan joka päivä kirjoitat 20 ideaa. pitää ideoida paljon roskakorille...viikon aikana kerkee aikasemmatkin ideat jalostua... =) pitäs itekin taas alkaa muistaa ideoimaa...hyvin muistutti tää kirjoituksesi taas et oon lipsunu =D

  VastaaPoista
 2. Mitä, mitä, mitä? Ei näy vielä mainoksia. Nyt kipin kapin laittamaan ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin keikin kesken kun piti lähteä serkun yo-juhlis järkkäämään mutta heti maanantaina jatkuu kokeilu!

   Poista
 3. Käytä nyt ne meikkivoiteet alta pois vanhentumasta sieltä kaapista ja voihan sen puuterin käyttää sutimalla :) Itsellä tuottaa päänsärkyä viime talvelta aivan liian vaalea voide (tajusin vasta kun ostin eri sävyä joka oli paljon parempi, että näytin koko talven ihan haamulta turhaan) jota en voi nyt käyttää... Tai ehkä pitäisi sekoitella sitä tähän uuteen niin tulisi käytettyä.

  Mutta nyt menin sekoilemaan ja varasin ajan kulmien ja ripsien muotoilu&väriin..noh, kai sitä kesän kunniaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo käytän kaikki! Ehjän puuterin tarviin lähinnä reppuun mukaan heilumaan. Vanha pölyratkaisu saa jäädä kotikäyttöön. Ja mäki oon sekoitellu eri sävyjä jo pitkän kämmenellä!

   Poista
 4. Voi olla turhan radikaali ehdotus, mutta mitäs jos kokeilisit meikitöntä viikkoa kun vanhat meikit loppuvat ja uusia ei ole vielä hankittu? Olen ihmetellyt ja harmitellut erittäin monesti miksi katukuvassa ei nykyään näy enää meikittömiä naisia, varsinkin kesän kuumilla keleillä ei varmasti tee iholle hyvää laittaa joka aamu puuteria päälle?

  VastaaPoista
 5. Olen ollut vastahakoinen ostamaan tätä tyhjää pankkiautomaattikorttia, josta kuulin verkossa, koska kaikki näyttää liian hyvältä ollakseen totta, mutta olin vakuuttunut ja järkyttynyt, kun ystäväni työpaikallani sai kortin takuuautomaatin tyhjältä kortilta ja vahvistimme molemmat. se todella toimii, annoin sen viipymättä. Siitä lähtien olen nostanut kortilta 5000€ päivittäin ja rahat ovat olleet omalla tililläni. Olen niin iloinen, että vihdoin kokeilin sitä ja tämä kortti on todella muuttanut elämäni taloudellisesti jäämättä kiinni, sen todellinen ja todella toimii, vaikka se on laitonta, mutta teki minut rikkaaksi!! Jos tarvitset tämän kortin takuuautomaatin tyhjältä kortilta, tässä on heidän SÄHKÖPOSTI: blankatm156@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Haluatko tyhjän pankkiautomaatin, josta voit nostaa 3000 € päivittäin, ota ystävällisesti yhteyttä GENUINEHACKERS000@GMAIL.COM tai WhatsApp +1(260) 218-3592 kautta.

  VastaaPoista