Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

maanantai 16. tammikuuta 2017

Turhamaisuus tuhosi budjetin

Tilanne

Palkkapäivästä on 6 päivää ja tuhlasin viikonloppuna 138 euroa budjetoimattomiin menoihin.
Budjetti on pilalla. Rahaa on jäljellä n. 175 euroa.
Enkä ollut edes rimpsalla, vaan vietin tämänkin viikonlopun töissä ja salilla.
Mitä hittoa nyt?

Syy 1.

Sain puhelun Mallimaailmasta. Ajattelin ensin, että nyt niillä on väärä numero, mutta sitten selvisikin, että lafka soittaa satunnaisesti pk-seutulaisille naisille ja kutsuu ilmaiseen meikki-, ja kuvaustapahtumaan Kaapelitehtaalle. Sain ottaa avecin eli frendi messiin ja kaapelitehtaalle pällistelemään mistä oli kyse. Koko session jälkeen kuvia sai lunastaa kovaan hintaan 1kpl 49 euroa, 3 kuvaa 105 euroa, kappalehinnan laskiessa sitä mukaa kuinka monta kuvaa ostat.

No Donnammehan päätti, että kuvia ostetaan korkeintaan 1kpl, mieluiten ei sitäkään.
Kuusi tuntia (ja yhtä banaania) myöhemmin, silmät tunnistamattoman pakkelissa, verensokeri erittäin matalalla, valkkailin kuvia ja löysin kaksi ihan siedettävää. Valinta oli niin vaikea, että yritin neuvotella kahden paketille alehintaa, mutta ei käynyt.
Kolme kuvaa tulisi pakettihinnalla maksamaan 7 euroa enemmän kuin kaksi normaalihintaista, joten josko kuitenkin valitsisit sen kolmannen vielä...?
Niin siinä sitten kävi: Lunastin kolme kuvaa, joille en keksi edes muuta käyttöä, kuin facebookin profiilikuva...
Jos olisin ollut fiksu olisin pyytänyt ottamaan edes uuden takaraivokuvan blogin profiiliin, mutta se olisi vaatinut liian paljon aivotyöskentelyä yhden banaanin voimin.

Jos joku teistä saa kutsun samaan tapahtumaan, ottakaa kunnon eväät ja vesipullo.
Muuten kyllä paikan päällä oli mielenkiintoista ja kivaa!
Tosin nyt tiedostan vielä paremmin kuin aiemmin: Ei ole meitsistä malliksi! :D

Syy 2.

Sähkölasku saapui ja yhtäkkiä olin 33 euroa köyhempi.
Sähkölasku ei sinänsä mene turhamaisuuden piikkiin, paitsi sillai, että olen maksanut nyt noin 12 vuotta sähkölaskuja, enkä vieläkään osaa varautua niihin etukäteen.
Oisko jo aika?
Sähkölasku tulee kahdesta eri paikasta kahdessa erisuuruisessa erässä, jotka ovat arviolta 50-60 euroa yhteensä. Laskut tulevat 2-3 kuukauden aikavälillä. Ehkä...
Tätä olisi tietysti myös voinut vähän seurailla.
No mutta jos aloitetaan varautuminen näiden arvioiden mukaan ja pistetään laskutilille 25 euroa/kk sähköä varten. Näin vältyn edes jotenkuten laskun yllätyksellisyydeltä.

Niin! Mulla on nykyään laskutili! Lopetin käyttövarojen hajaannuttamisen s-tilin ja op:n välillä ja käytän nyt vain toista, niin pysyn jotenkin kärryillä paljonko vielä on massia. Joten toinen kastettiin juhlallisesti laskutiliksi.

Ratkaisu

Laskutilillä oli passinhankintaa varten 70 euroa.
Otan sen nyt sitten käyttöön ja budjetoin passirahat helmikuulle.
Miksi?
No kun visaa on lyhennetty niin kivasti ja puskuri on juuri paikattu, niin ei ollut mitään mielenkiintoa koskea kumpaankaan. Vasta sitten jos tulee tiukat paikat.

Visa

Postiennakkorahat tuli ja pääsin lyhentämään taas visaa 50 eurolla! :)
Visan saldo on muuten pienentynyt niin, että koron määräkin on mennyt alaspäin.
Johtuneeko nyt siitä vai siitä, etten vieläkään hahmota, että maksan spotifyn ja bookbeatin erikseen, mutta enivei saldo on vähemmän mitä alunperin laskin!!!!!!!!!!!

Velkatilanne siis:

-1390€

Wouuuuuu!!!!!!!!!!

P.S. Salilla on huhkittu ihan hiki hatussa ja piilotin vaa'an seuraavaksi viikoksi, etten stressaa itseäni kyttäämällä joka-aamuista painotilannetta, joten ei mitään hajua missä nyt mennään, mutta kutistumista on selvästi taas tapahtunut!

*Lisäksi kilpakumppani on huhujen mukaan bongattu nakkikioskilta!* :D

5 kommenttia:

 1. Hyvä Donna! You can do it! Vaaka o ihan turha; mittanauha o kivempi kaveri laihdutushommissa . Se näyttää viel nopeemmin tuloksii ku vaaka yleensä :)

  VastaaPoista
 2. Vai että ilmainen valokuvaustapahtuma =D Katin kontit mikään ilmanen oli jos sait siellä satasen kulumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-i! Ja jos oli pakko törsätä, niin olisin edes valkannut sen yhden hiton hyvän. Onneksi en sentään langennut meikkien varastomyyntiin. Alehinnat oli noin 3-kertaisia mun normaaleihin meikkikustannuksiin verrattuna.

   Poista
 3. Hups! No mutta noita sattuu! Se kirpasee mutta virheistä opitaan. :D Hei sikana tsemppiä tuohon painonpudotushaasteeseen, mä oon tietty sun puolella ja kovasti tsemppailen! Voisin yrittää itsekin saada itseni revittyä pururadalle..

  VastaaPoista
 4. Kääk, näitkö kun kävin Nesteellä hampurilaisella :) No mutta siitä huolimatta, täälläkin on käyty salilla ja lenkillä ja viikon tuloksena´-2kg. Ja tänään unohtui eväät kotiin, joten on muuten kevyt olo :(

  Toinen turhakepaikka on Studio Elite, sorruttiin siihen tyttären kanssa pari vuotta sitten ja köyhdyttiin varmaan 300e. Että tiedän tunteesi :)

  VastaaPoista