Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 14. heinäkuuta 2017

Remonttipaniikki

Muistatteko kun tossa kaksi päivää sitten paljastin ostaneeni oman asunnon, jota aletaan remontoimaan broidin johdolla sillä sekunnilla, kun saan avaimet viikon päästä maanantaina kouraani?

Remonttikuluistahan ei tällä tyttelillä ole mitään hajua, vaikka helmikuussa laskeskelinkin sen naapurin pommikämpän kuluja muka niin ammattimaisesti. Täytyykin tutkia niitä uudelleen...

Rahaa remonttia vartenhan on tulossa ovista ja ikkunoista asp-ylijäämän ja -palkkion muodossa kunhan kauppakirja on allekirjoitettu, joten mitä tässä nyt panikoidaan?

No kun menin ja aloin miettimään uuden asunnon sisustusta ja yhtäkkiä ostinkin tosta noin vaan uuden sohvan!? Maksoin siitä 500 euroa. Siis VIISISATAA euroa! Ja maksoin tuon rahan vielä luottokortilta, koska sittenhän sen voi aspirahoista maksaa takaisin.

Järkevää tai ei, mutta ostoslistalla ja suunnniteltu tuo sohva kuitenkin oli, joten olisi se tullut jossain vaiheessa kuukauden sisällä muutenkin ostettua.
Mutta tämä ostos laukaisi pienehkön paniikin, että kuinka paljon kustannuksia tästä koko prosessista tuleekaan.
Mitä jos innostun liikaa ja tuhlaa silmittömästi uuteen kotiini poiketen alkuperäisestä suunnitelmasta?!?!

Tein nimittäin jo ostoslistan Ikeaa varten ja katselin esimerkiksi uutta kirjahyllyäkin...
Uudessa asunnossa on samanlainen pohjaratkaisu kuin nykyisessänikin (vaikkakin peilikuva), joten sisustaminen olisi helppo aloittaa jo täällä vanhassa. Kamat vain samoille paikoille, kuin täälläkin jajajaja...

Ei hyvältä kuulosta.
Mitä jos tuhlaankin rempparahat ennenkuin remontti on edes alkanut?!?!

Noniin ja heti kun sain ruikutettua tämän tänne, aloin rauhoittua.
Sohva oli hyvä ostos ja ostin sen siksi nyt, koska siinä oli huikea -40% tarjous, joka loppuu 20.7.
Se on ihana levitettävä divaanisohva, josta olen haaveillut jo vuosia.

Nyt heitän ostohousut suosiolla nurkkaan ja alan budjetoimaan niitä oikeita remonttikuluja.
Ikea saa nyt luvan odottaa!

Lisätty 10 minuuttia alkuperäisen kirjoituksen jälkeen: 

Jo tutkin täällä hintoja hiki hatussa.
Tiesittekö, että pelkästään allas- ja peilikaapin osto ja asennus maksavat yhteensä noin 600-700 euroa?
Ja vaatekaappi tulee kuljetuksineen ja asennuksineen köyhdyttämään kukkaroani näköjään noin 800 eurolla... Jösses! :O

Jepjep. Unohdetaan nyt suosiolla ne uudet roskikset, pyykkikorit ja tuikkukipot.

6 kommenttia:

 1. Kannattaa ehdottomasti vertailla eri paikoista noita tuotteita ennen kuin teet ostopäätöksen. Monet tuotteet pystyy myös noutamaan itse esimerkiksi kuomullisella peräkärrillä ja asentamaan paikalleen apukäsien kanssa kaljapalkkaa vastaan. Jostain vaatekaapin asennuksesta esimerkiksi ei kannata turhaan maksaa koska se on erittäin helppo toimenpide suorittaa jos vatupassi pysyy jonkun tutun kädessä.

  Muutamia netissä katalogiaan esitteleviä liikkeitä joista itse kyttäsin tarjouksia ja tein tuotevertailuja kylpyhuoneremontin aikana:
  -K-Rauta (nettisivut ovat aika kököt)
  -Starkki
  -Bauhaus
  -Taloon.com (loistavia tarjouksia välillä, mutta tarjottuihin "sikahalpoihin" hintoihin kannattaa suhtautua varauksella ja katsoa saman tuotteen hinta esimerkiksi K-Raudan sivuilta).
  -Net-Rauta.fi

  Vilkuilin myös paljon Tori.fi -sivuston kohteita, sieltä löytyy välillä käyttämättömiäkin tuotteita myynnissä erilaisin perustein "ei sovi vaimon sisustusmakuun"-verukkeesta "päätinkin hankkia isomman"-versioon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut asiaa!
   K-raudasta mä katselin jo ja arvioin sen asennuksen hinnan. Tosin isoveloi heiluu koko ajan mukana ja toteaa kaikkeen: "Tehdään ite niin pitkälle ku pystytään!" Ja jos veljen kyvyt loppuu voisin vaikka facebookissa etsintäkuuluttaa kavereilta ja kaverinkavereilta osaajia... Noniin. Kyllä tämä tästä!

   Poista
 2. Nyt vaan jäitä hattuun ja rautakauppoja kiertämään. Vasta kun olet nähnyt useamman kaupan valikoimat kannattaa alkaa miettiä, mikä miellytti eniten silmää ja kukkaroa. Ota kaupoissa myös paljon valokuvia tuotteista, hinnoista ja tuotetiedoista. Näin voit helpommin kotona miettiä, että minkä kaupan tuote on paras.
  Tässä on oma remonttibudjettini pieneen kolmioon. Kovin tarkkaan en ole budjettia avannut, mutta antaa ehkä hieman osviittaa:

  68 neliöisen kolmion täysremontti

  Asunnosta kannattaa myös käydä mittaamassa kaikki seinät ja lattiat, että tiedät tarkat neliöt joka huoneelle ja pinnalle. Paperille voit ihan konkreettisesti luonnostella, että mitä tulee mihinkin. Samankaltaistenkin asuntojen pohjapiirrokset saattavat heittää joitakin senttejä, joten älä yhtään nyt luota siihen, että se mikä sopi johonkin vanhassa asunnossa, sopiikin yhtä hyvin samalle paikalle uudessa asunnossa. Esim. minun kodissani vessan ovi on ratkaisevasti 1cm leveämpi kuin vanhan asunnon, jolloin kylppäriin mahtuu edestä täytettävä pesukone päältä täytettävän sijaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjestas kiitos! Olet ihana! Nyt rauhotun. Veli on muuten hommaamassa amisopiskelijat sekä maalamaan että vaihtamaan pistorasiat asiakastyönä. Uskaltaisinkohan toivoa, että selviän yhtä halvalla niiden kanssa kuin sinä... :D

   Poista
  2. Kannattaa muistaa että remonttien hinnassa on eroja, meillä meni 15 000€ samankokoisen kämpän remonttiin kuin yllä. Eikä laatoitettu edes. Keittiöön pystyy helposti upottamaan tuhansia euroja. Kuten myös kaapistoihin.

   Poista
 3. Ja kaupoissa pää kylmänä sillä ei se tavara niistä lopu. Ja jos loppuukin niin uutta tulee.
  Minut saa aina takajaloilleni tyrkytykset tyyliin "hinta vain nyt ja sinulle. Huomenna on jo kalliimpi / loppu." Yleensä tarkoittaa vain sitä että myyjä tietää etten osta tuotetta jos saan hetkenkin aikaa miettiä asiaa rauhassa ja järjen kanssa.
  TV:n rapakon takaisissa remonttiohjelmissa on monasti hienosti esitetty budjetin käyttäminen. Kullekkin osa-alueelle on oma budjettinsa jota ei saa ylitää. Jos ylityksiä kuitenkin tulee niin ne katetaan jo tehdyillä budjetin alituksilla jossakin toisessa kategoriassa. Eli Donna laatii nyt budjettitaulukkon käytettävissä olevan rahan mukaan. Tuikkukipot jne. heivaat ostoslistalta vielä pois, ne on helppo hankkia myöhemmin. Maalit seiniin jne. ensin, koska ovat haastavampia tehdä kun asutaan. Toisaalta motivaatio rahoituksen hankintaan on hyvä jos alkaa harmittaa muuton jälkeen esim. vanha hyllykkö.
  Allekirjoitan myös Vanha kehnon vinkkin Tori.fistä. Myös Outlet ja Realisointi paikoista kannattaa kysellä esim. https://www.ylijaama.fi/

  VastaaPoista