Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Asunto ostettu

On suuren paljastuksen aika!
Olen ostanut asunnon!
Olen viimein löytänyt pienen ruman yksiöni!
Olen pimittänyt teiltä asioita!
Ja lähestulkoon suorastaan valehdellut kommenteissa Osinkokuninkaalle! I'm so sorry!!!!
(Mutta tämä ei ole valitettavasti se kaksio!)

Pyydän nöyrimmästi anteeksi! 
Tämä oli pakkotoimenpide, koska olette niin pirun fiksua ja tarkkanäköistä porukkaa, että olisitte saattaneet selvittää tulevan osoitteeni.
(Toisaalta sitten oltais voitu pitää bileet!)

Mutta yksityisyyteni suojatakseni olin ihan velmupetteri ja pysyin asiasta hiljaa ihmeen pitkään.
Arvatkaa tuntuiko dorkalta!
En voi kertoa hirveästi yksityiskohtia, ettei joku löydä asuntoilmoitusta jostain bittiavaruudesta, mutta yritän paljastaa jotain!

Näin siis tapahtui tässä jokin aika sitten:

Eräänä määrittelemättömänä ajankohtana menin esittelyyn ihan vaan vilkaisemaan yhtä yksiötä. Taloyhtiö ei ole koskaan ollut mielenkiintolistallani, eikä aikomuksenani ollut todellakaan ostaa. Hintapyyntö oli ihan ookoo, joten ajattelin, että siinä on pakko olla jotain vikaa. Ilmoitus oli kirjoitettu tyyliin,: "Myyjä ei oikeastaan tiedä tästä asunnosta mitään, mutta tule ja ihastu!"
Broidi ja muutamat muut lähipiirissä olevat miehet ja naiset (lähestulkoon kaikki tuttuni..) tutkivat ilmoituksen tekniset tiedot ja olivat sitä mieltä että miksei...

Paljastui myös, että kaverini vanhemmat asuvat taloyhtiössä, joten salapoliisi-Donna otti luonnollisesti selvää sisäpiiritiedoista.
Mitään muuta suuria remppoja ei ollut tulossa, kuin tietysti se putkiremontti, joka on tulossa tämän alueen ja tämän budjetin kaikkiin asuntoihin. Kuntotutkimus on jo suoritettu, mutta urakoitsijasta eikä rahoituksesta ole vielä otettu mitään selkoa, joten remppa on tulossa noin viiden vuoden sisällä. Ja sehän Donnalle on koko ajan passannut.

Esittely

Menin esittelyyn. Ja yhtäkkiä jokainen solu kehossani huusi sitä asuntoa kodikseen.
Se oikea oli vihdoin löytynyt! Pyörin esittelyssä puoli tuntia. Asunto tarvitsee pientä pintaremppaa, vaikkakin periaatteessa voisin muuttaa sinne ihan kylmiltään, jos en yhtäkkiä olisi alkanut näin kranttumaakariksi.

Ihmisiä tuli ja meni ja kuulin heidän esittävän ihan ihmekysymyksiä kuten:
"Onko pyykkitupa samassa rapussa?" Välittäjä ei tiennyt. Soitti myyjälle, joka ei myöskään tiennyt.
Kysyjät poistuivat suivaantuneina huutaen, että välittäjän kannattaisi ottaa selvää asioista..
Ihmiset on kummallisia...
Myyjä myi siis kuolleen äitinsä vanhaa asuntoa. Vainaja ei kuollut asuntoon. Sitäkin kysyivät...
Itse keskityin tutkimaan rakenteita ja remonttitarpeita tehden niistä samalla listaa, kuten isoveli oli käskenyt. Ja okei.. vähän flirttasin yhden asuntoa katsomaan tulleen karjun kanssa.
(Tämä tapahtui siis paljon ennen kun tapasin viime viikkoisen söpöliinini!)

Tarjouskilpa

Vihdoin jäin viimeiseksi. En voi kertoa hintapyyntöä yllä mainituista syistä (hitto kun tylsää!), mutta olin tarjoamassa 96000 euroa. Välittäjä kertoi suoraan, että jo ennen esittelyä kaksi tarjousta oli tehty. Toinen niistä oli ehdollinen, joka hylättäisi samantien juuri siitä syystä.

Olin ennen esittelyyn menoa tarkistanut helmikuussa saamani lainatarjouksen 108k:lle. Oli sitten mennyt vanhaksi toukokuussa. Mutta koska enhän ollut asunnosta kuitenkaan pätkääkään kiinnostunut, ajattelin että so what. Välittäjä kysyi onko lainatarjous saatu. sanoin että on mennyt vanhaksi, mutta että saan varmasti uuden. Välittäjä kauhistui, että oletko aivan varma. Nimittäin jos et saakaan lainaa, joudun maksamaan noin neljän tonnin sopimussakon!
 
Menin hetkeksi ihan paniikkiin. Ainakin puoleksi minuutiksi. Sitten järkeilin, että jos helmikuussa olisi annettu noin paljon ja nyt menen vinkumaan 90k:ta, niin aivan varmasti siihen myönnytään. Mikään muu ei ole muuttunut kuin että nykyään on enemmän rahaa, eikä yhtään velkaa niinkuin sillon. Ja pahinta mitä voi tapahtua on se neljän tonnin sakko. Ja mikäli lainahakemus hylättäisiin, uskoni pankkijärjestelmään olisi täysin romahtanut ja lopettaisin ASP-tilin ja voisin sillä maksaa sen sakon. (Tosi fiksu ajatteluketjun päätös...)

Joten sanoin että olen täysin varma ja aloimme täyttää virallista tarjouspaperia. Kaivoin henkkareita laukusta, kun sain yhtäkkiä jonkun etiäisen: "Tarjoa 97,5k!!!" Näin luvun selvästi mielessäni ja kuulin sanovani sitten sen ja allekirjoitin tarjouspaperin.

Toinen varteenotettava tarjous paljastui täysin identtiseksi. Myyjä tekisi päätöksen vielä samana iltana ja välittäjä ilmottaisi parin tunnin sisällä. Lähdin kotiin hieman hysteerisenä. Myyjä päättäisi kummalle myisi tai vaihtoehtoisesti tekisi vastatarjouksen. Mietin valmiiksi oman korotuksen, mikäli sellaista tarvitaan. Päätin, että sanon 99,5k.
odottelin 1,5 tuntia hermot riekaleina. Koko ajan lujittui halu saada tuo asunto!
Soitto tuli. Myyjä oli päättänyt tehdä vastatarjouksen ja välittäjä sai päättää kummalle.
Valitsi Femmiksen. Vastatarjous oli 100,5k.

Koska välittäjä huomasi, että olen kokematon (lue: pönttö) ensiasunnon omistaja, niin neuvoi, että voisin vuorostani tehdä vastavastatarjouksen (esim. sen 99,5k). Mutta silloin pallo olisi taas ollut myyjällä, joka olisi voinut tehdä alkuperäisen vastatarjouksensa sille toiselle.
Kuulin itseni sanovan, että ei se ole muutamasta tonnista kiinni.
"Haluan tuon asunnon ja hyväksyn vastatarjouksen!"

Ja niin kuului asunto lain mukaan Femmikselle, jolla ei ollut vielä edes voimassaolevaa asuntolainatarjousta...

Laina

Mutta hätä ei ollut tämännäköinen!
Se saatiin hankittua muutamassa päivässä.
Oikeesti oisin saanut sen miten päin vain.
Lainaa sain 90,45k (eli 100,5k - 10050€ aspista)
Ja mikä parasta! Korko on vielä pienenpi kuin helmikuussa. Silloin tarjottiin 0,9% korkoa ja nyt se tulee olemaan 0,758%.
Ainiin! Yhtiövastike tulee olemaan 115€.
Kuvitelmissani se oli aina 140€. Ei haittaa!

Niin ja puhumme siis velattomasta hinnasta.
Taloyhtiön velkaa kämpällä on vähän päälle tonni. En ole vielä päättänyt maksanko heti pois. Saatan maksaa sen remonttirahoista, joista puhun sitten tuolla alempana. ASP-lainassa saattaa meinaa tulla ongelmia taloyhtiönlainan kanssa. Asiaa selvitellään vielä, mutta olivat sitä mieltä, että kannattaako sitä edes maksaa sitä pois kun velkaa on noin vähän ja myöskin että mikäli haluan, voisinko maksaa sen ylijäävästä asp-summasta tai -palkkiosta. Mietin vielä.

Lyhennys tulee näillä näkymin olemaan n.420€/kk, paitsi että saatan saada tingittyä sen vielä alemmas pidentämällä laina-aikaa. Käytännön asiat ja paperityöt hoidetaan samana päivänä kuin kauppakirjat allekirjoitetaan puoli tuntia ennen myyjän saapumista.
Ja tämä suurtapahtuma sijoittuu maanantaille 24.7.
Ihme, että asunnon myynnillä oli niin hiton kiire ja sitten tämä tilaisuus kävi kuitenkin vasta tietyllä viikolla. Epäilen, että ensinnäkin myyjällä on kiire saada perintörahansa ja toiseksi että hän asuu jossain huitsussa, kun ei edes tiennyt taloyhtiöstä mitään.

Remonttikulut

Tuhlaan aspista lainaan siis vain sen pakollisen 10 prossaa ja jätän loput (1750€) remonttirahaksi.
Lisäksi saan kaupanteon hetkellä noin 1250 euroa lisäkorkoa aspipalkkiona.
Ja vielä jos luoja ja nykyinen vuokranantajani suovat saan vielä syys-lokakuussa takuuvuokrani 1080 euroa.

Eli yhteensä hynää on ilmestymässä 4080 euroa, joka saa luvan riittää asunnon muokkaamiseen.
Näillä rahoilla suoritetaan pintaremontti eli uudet seinämaalit ja lattialaminaatat, uusitaan pistorasiat, ostan hieman uutta irtaimistoa, kaapistoja, sälekaihtimet, kylppärin pienkalustoa, sohvan, pakastimen yms. Veli on hankkimassa jo maalarit tutultaan halvalla. Kaiken muun näkee sitten vasta kunnolla, kun saan avaimet käteen ja päästään tutkimaan kunnolla nurkkia.

Luvassa siis

Elokuun ajan teen uudessa kämpässä remppaa ja asun vielä tässä vanhassa. Elokuun lopulla on suuri muuttojuhla ja tämän vanhan vuokrakämpän perusteellinen siivous. Onneksi mulla on silloin viikon loma. (Kuin tilauksesta!)
Luvassa heinäkuun lopussa ja elokuun aikana siis suuria rahasotkuja, kun maksan milloin minkäkin remppajutun riippumatta siitä onko remonttirahat tilillä.
Luulis nyt että ovat heti silloin kaupantekopäivänä...
Niin ja elokuun ajan maksan siis sekä vastiketta, että lyhennystä että vuokraa päällekkäin. Näistä rahoista saatan maksaa sen taloyhtiön lainankin pois.
Ja muutto maksaa tietysti jotakin. Tosin veli on jo senkin eteen tehnyt voitavansa ja paku saadaan kuulemma halvalla lainaan. Kaveri kerää jo nyt töistään pahvilaatikoita.
Muuttoporukkakin on jo koossa pizza- ja kaljapalkalla.
Olen ihan häkeltynyt jo nyt saamastani avusta... :O

Joten nyt olen niin pyörällä päästäni enkä tiedä remppakustannuksista vielä mitään, eli en kykene tekemään laskelmia, mutta pyritään nyt jumankekka siihen, että plussalla oltaisiin syyskuussa eli kaikki tämän kaiken sählingin jälkeen jäävä hynä menee uuden puskurin kasvatukseen, jonka jälkeen alkaa sijoitusleikit ja nettovarallisuuden kasvatus kymppitonnin vuosivauhdilla olisi suorastaan supervoimissaan!

Mutta nyt on siis tehty ensimmäinen hemoiso askel matkalla kohti Taloudellista Riippumattomuutta.
Olen (ihanjustkohta) asunnonomistaja ja asumiskustannukset tippuvat iiiiiihan huimasti.

Ja vielä kerran anteeksi asian pimittämisestä!

22 kommenttia:

 1. Hyvä velmupetteri. Onnea asunnosta. Noin sitä pitää! (Lisäksi jos asutkin sen 2 vuotta tuossa asunnossa niin laskeppa huviksesi tuottoprosentti 2 vuoden päästä, jos laitat asunnon vuokralle. (Kuukausivuokra- yhtiövastike)x12/(asunnon hinta+tulevan putkiremppaa kustannukset) ja silloin sinusta tulee asuntosijoittaja! Ja kun kauppa on tehty ja pienet omat maalausremontit on tehty niin alappa säästää seuraavaan asuntoon. Siitä voi tulla sitten uusi tavoite. Ja vaurastumisesta on varma. Luin juuri 'Rikas isä, köyhä isä' kirjan. Oli taas niin hyvä. Että lue sinäkin se...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin alkaa opettella koko ylijäävällä summalla sijoittamista ja ostaa osakkeita, mutta jos jättäisin puolet uutta kämppää varten? Koska se on väistämättä tulossa jossain vaiheessa. Uuden äijän kanssa tai ilman!

   Poista
 2. Hieno juttu että löysit kämpän! Toki ite oisin ostanu mieluumi putkiremontoidun kaksion Kaivokselasta kun yksiön Myrtsistä. Mut hyvää tos sun kämpäs on pieni vastike, se on tosi tärkee juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksio sitten heti seuravaksi! Nyt nuukaillaan pari/kolme/jotain vuotta pienillä menoilla ja sitten jätetään tuo uusi luukku vuokralle!

   Poista
 3. No nyt!! ONNEA liittymisestäsi omistavaan luokkaan! This was meant to be, kun tähdet on linjassa niin ne on piruvie linjassa! Oon ihan superonnellinen sun puolesta, parasta elämässä on huomata miten hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tuli niin nättejä sanoja että ihan herkistyin :')

   Poista
 4. Onnea ostoksesta :) Kuten Puoli Miljoonaa mainitsi niin nythän sulla on mahdollisuus alottaa säästäminen siihen seuraavaan asuntoon tai sitten sijottamiseen kuten itse meinasit. Pörssin arvostustasot on tällä hetkellä aika korkealla ja jos historiaan yhtään on uskominen niin lähivuosina tulee isompi dippi osumaan kohdalle. Voisit laittaa vaikka osan sijotuksiin nyt, mutta toisen osan sinne asuntosäästöpuolelle ja jos/kun dippi tulee niin harkita sitten, että jatkatko niillä rahoilla sitä asuntosäästämistä vai siirrätkö ne halpojen hintojen pörssisijoituksiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja hyi hyi miten huijasit meitä lukijoita, saisit kyllä nyt hävetä erittäin paljon :D

   Poista
  2. Kyllä häpeän hurjasti! :)
   Otan myös vaarin neuvoistanne and I will make you proud I promise!

   Poista
 5. Onnea, asuntosäästäminen on osakesäästämisen ohella hienoa

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea!!! Mitäs me asuntovelalliset. <3

  VastaaPoista
 7. Taitavasti hoidettu! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 8. Hitsi, kuvittelin jättäneeni kommentin vaan ei. Eli onnittelut :). Kysyisin vielä tuosta korosta, oliko siinä mukana viitekorko ja marginaali? Itselle tarjottiin 1,1%, mutta mulla ei toki ole tuota asp-säästöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraan kopsattu:

   Marginaali ja viitekorko:
   0,759 prosenttiyksikköä + euribor 12 kk. Tällä hetkellä luoton kokonaiskorko olisi 0,759 %.

   Muut kulut:
   Toimitusmaksu: 370,00 euroa, maksetaan luoton noston yhteydessä. Hoitokulut: 2,30 euroa kuukaudessa.

   Eli todellinen vuosikorki (yllämainitut kulut mukana) 0,9%

   Liittyisikö viitekoron alentuminen siihen, että niillä oli käsitys että kilpailutan, koska olin uusimassa lainatarjoustani. Ainakin näin puhelimessa annettiin ymmärtää. En korjannut! :D

   Poista
  2. Ahaa :), mäkin kysyin nyt parista muustakin pankista sitä lainaa.

   Poista
 9. Siistiä!! Tervetuloa asuntolainallisten iloiseen joukkoon! :)

  VastaaPoista
 10. Onnea Onnea Onnea!!! Mikä mimmi siellä! Huimaa!

  VastaaPoista
 11. Paras uutinen koko kesänä! Onnea!!!!!!

  VastaaPoista
 12. Onnea asunnosta! Meilläkin tämä pian toivottavasti edessä. Ensin täytyy hoitaa asunnon myynti pois alta. Ihanaa kun uudet tuulet odottavat! https://www.kotikulma.net/?p=myymassa&s=3#asunnonmyyntijamarkkinointi

  VastaaPoista