Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Se tunne kun rahaa ei kulu...

Heippudeippu! Pitkästä aikaa!

Olen aivan pöyristynyt, kunka kauan on kulunut viime kirjoituksesta.
Olin siinä illuusiossa, että mitään ei ole tapahtunut tässä välissä. Johtuu varmaan juurikin siitä ihmeestä, että käyttöraha ei tunnu kuluvan kirveelläkään. :O

1,5 viikkoa sitten jännäsin siis sitä, että riittääkö hynät seuraavaan palkkapäivään saakka, kun harva se päivä tuntui olevan superdieetillä kituuttelijan rahkat, raejuustot ja parsakaalit loppu.
Nyt sinne palkkapäivään on aikaa kuusi vuorokautta ja fyrkkaa on jäljellä vielä 110€.
Elikkäs ihan satavarmasti riittävät.

Minä ihan totta yritin tahallani tuhlatakin!
Kolmen viikon dieetin jälkeen pidin viikonlopun mittaisen breikin ja järkkäsin nyyttäribileet kavereille. Dieettiostoksiin tottuneena unohdin ostaa omat nyyttäriosuudet ja avuttomana neitona ruinasin miesystävää tuomaan.
Viinaksia löytyi omasta takaa laivareissun perintönä, joten niihinkään ei kulunut senttiäkään.
Ja kuinkas sitten kävikään? Jos on ollut kolme viikkoa hyvin vähähiilarisella ja -kalorisella dieetillä, eikä malta syödä, niin alkoholin kanssa voi tulla eteen sellainen tilanne, että sitä nukahtaa jo ennen puoltayötä, eikä näin ollen pääse tuhlailemaan edes tahallaan baariympyröihin.
Joten tahallisen tuhlailevan biletysviikonlopun saldo: 0 euroa.

Noh, sitten olin aikeissa lähteä vapaapäivänäni ostamaan uudet kengät, takin ym. tähän litilätisyksyyn liittyvää, mutta edellämainituista sääolosuhteista johtuen tulinkin sairaaksi, joten istun tällä hetkellä neljän seinän sisällä kuumeisena päivän tuhlaussaldon ollessa jälleen pyöreä nolla euroa.
Joten ei sitten.

Näyttää vahvasti siltä, että palkkapäivänä tämän kauden loput käyttörahat siirtyvät puskuriin.

OP-bonukset

Verkkopankkiin on saapunut jo etuunkäteen muutamat e-laskut ja vakuutuslaskua oli yllättäen puolittunut, koska puolet on kuitattu kertyneillä bonuksilla!!!
Lisäksi tililtä lähtenyt automaattinen lainanlyhennys oli 2,30€ pienempi, koska lainanhoitokulut on niinikään kuitattu bonareilla!
Ei haittaa!
Erotus jäi nyt ja jää jatkossakin hengailemaan puskuritilille, joka siis toimii lainanlyhennyksen suoraveloituskanavana. Tämä siksi, että jos jotain sattuu varsinaisella käyttötilillä (korttia käytetään väärin, palkka ei tulekaan, katoan viidakkosafarilla tms.) rullaavat lainanlyhennykset automaattisesti puskurista, jonne kerään juuri kunnollista vararahastoa.

Yhtiövastike

Noniin ja sitten murheenkryyniin nimeltä yhtiövastike. Ei sillä, että se itsessään niin suoranainen murhe olisi, mutta sen sijaan sen ymmärtäminen... Maksoin viime kuussa taloyhtiönvelan lainaosuudesta leijonanosan, mutta se kattoikin vain yhen velan. Näin ollen vastike pieneni vain kympillä ja on tätä nykyä 166 euroa.
Käytännössä siis  maksan vielä joulukuuhun asti kahta erillistä taloyhtiönlainaa parilla kympällä kuussa. Tyhmää.
Sain taloyhtiöltä niin ristiriitaista tietoa maksuaikatauluista, että en jaksa enää vaivaa päätäni tällä asialla. Lasku tulee kun tulee ja se siitä.

Operaatio Taris

Tärkeintä on, että vihdoin talouteni alkaa stabiloitua ja päästään jatkamaan hidasta mutta epävarmaa matkaa kohti taloudellista riippumattomuutta eli OPERAATIO TARISTA!

Matkan ensietapit:

1. Puskuri 2000 euroa (Puuttuu 1350€)
2. Visa veke (Jäljellä -1750€)
3. Nordnetiin kaikki ylimääräinen ja osakeostoksille

Heitin hullut asuntolainan-ylimääräiset-lyhennys-himot roskiin ja tyydyn ajatukseen, että hädän hetkellä kotiutetaan sitten sijoituksista sitä hynää, mutta  vasta jos on ihan pakko.
Nyt keskitytään taas tuloksiin.
Aijai! Olen ihan jo kaivannut tätä! Nysväilin selvästi liian pitkään!

Veronpalautuksia on tulossa 262€ + 796€ (äidin kuolinpesä), joten oletan ylimielisesti, että etapit 1. ja 2. saadaan alkuvuodesta hoidettua alta pois ja on aika aloittaa niiden keskimäärin 6% tuottavien sijoituskohteiden metsästys.
Luvassa siis takuuvarmasti kompurointia, harhailua, töppäilyä ja oppimista!
Nyt olisi syytä alkaa tutkia pörssimarkkinoita, yhtiöitä ja muitakin tuotteita ihan tosissaan. Sijoituskirjat ovat muuttaneet kirjahyllystä yöpöydälleni.

P.S. Superdieetti pienentänyt habitustani 4 kiloa...

6 kommenttia:

 1. Mäkin oon sairaana :( Kiva kuulla, että hyvin menee ja dieetti toimii.

  VastaaPoista
 2. Järkevää touhua, ensin korkeakorkoiset lainat pois (visa) ja sitten vasta sijoittelemaan.

  VastaaPoista
 3. Varallisuuden ja habituksen suunta on oikea😀

  VastaaPoista
 4. Lukeminen sivistää! Pitääkin hakea kirjastosta taas jokin sijoitusaiheinen kirja :)

  VastaaPoista
 5. Hyvin näyttää menevän mutta menköön ;)

  VastaaPoista