Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Nordnet-noviisin seikkailut

Nordnetiin on nyt sijoitettu yhteensä 550 euroa.

Salkkuni jakautuu tällä hetkellä kämäsesti vain kahteen (tai oikeastaan kolmeen) kohteeseen:

Suomisuperrahasto 
hankintahinta 325 euroa
arvo tänään 371 euroa
tuotto 14,20% 
eli 46 euroa

ETF-rahasto 
hankintahinta 201 euroa
arvo 208
tuotto 3,29%
eli 7 euroa

Kämäset käteisrahat
26 euroa, jotka hengailevat odottaen hetkeään...

Nordnetpelleilyni on siis tuottanut yhteensä 53 euroa voittoa...
Mielestäni näin moukantuuriksi ihan kivasti.

Moukan historia

Ensin tein kuukausisäästösopimuksen Suomi-superrahastoon 30€/kk.
Rahaston karttumista ja arvon vaihtelua oli kiva seurata ja aloin toivomaan, että arvo olisi mahdollisimman alhainen joka kuukausi kun oli aika siirtää uusi kolmekymppinen kehiin.

Sitten nostin Nordnetiin menevän kuukausisumman 50 euroon, tulin suuruudenhulluksi ja halusin isommille vesille.
Yritin tehdä ETF-kuukausisopimusta, jossa miniminä on tuo 50 euroa.
Ensin luonnollisesti sähläsin jälleen, enkä löytänyt ensimmäistäkään ETF:ää ja päädyin solmimaan kuukausisopparit joihinkin nevahööd-rahastoihin. Lieventävänä asianhaarana mainittakoon, että tutkin noiden rahastojen kehitystä ja sisältöä muutaman päivän ajan ennenkuin valikoin juuri nuo kaksi, joihin tämä 50 euronen kuukaudessa sitten jaettaisiin. Toiseen meni 30 euroa ja toiseen 20 euroa.

Parin viikon kuluttua ja itsepintaisesti koko Nordnetin sisällön selattuani löysin sitten lopulta sen ETF-kuukausisoppariosion.
Tähän mennessä olin jo tajunnut, että noin pienillä summilla niihin kahteen satunnaisrahastoon sijoittaminen ei ollut kannattavaa. Arvon vaihtelu ei ollut ihan Suomisuperin luokkaa.
Kehitystä ei ollut huimassa kahdessa viikossa tapahtunut p*skan vertaa, joten hyvillä mielin päätin myydä ne molemmat hittoon ja lopettaa kuukausisäästön.
Uskokaa tai älkää, mutta prosessi onnistui ekalla yrityksellä.

No sitten tuli ETF:n valinnan vuoro. Tutkin taas kurssihistoria-käppyröitä monta päivää ja päädyin pienenpienellä ja ujosti orastavalla bisnesvainullani valitsemaan minimivolatiliteetti-rahaston lyhenteellä EUNZ. 

Valinnassani on tähän mennessä (ainakin) yksi pieni miinus.
Rahaston yhden osuuden arvo vaihtelee 25 euron molemmin puolin. 
Rahastoon on tyrkyllä joka kuukausi 50 euroa.
Mikäli arvo on yli 25 euron, ei rahastosta heru kuin yksi osuus ja about 25 egeä jää hengailemaan vapaaksi kaupankäyntiin eli toisin sanoen tyhjänpantiksi, koska mihin tuommoisen summan nyt sitten muka työntää.
Pari kertaa olen työntänyt sen suomisuperiin, mutta sen arvo on nyt niin huipussaan, että jään odottelemaan laskusuhdannetta, jolloin noin pienen summan sijoittamisesta olisi edes jotain mainittavaa hyötyä. 

Ajattelin ensi palkkapäivänä eli ylihuomenna (jee!) sijoittaakin Nordnetiin noin 55 euroa, jotta tämä snadi ongelma olisi pois päiväjärjestyksestä.

Osakehaaveet

Pari postausta sitten leveilin ylimieliseen tapaani, että olen siirtymässä ETF:stä oikeille osakemarkkinoille.

Totuus: 
1. En onneksi osannut.
2. Tajusin, että näillä summilla se olisi ollut äärimmäisen typerää, välityspalkkion ollessa minimissään 9 euroa.

Eli yritin siis myydä tuota EUNZiani. Kokeilin mitä tapahtuu, jos nostan ihan himpusti myyntihintaa. No eihän se mennyt kaupaksi ollenkaan, mikä oli hyvä, koska rahastosta olisi vapautunut vain 208 euroa. Sitten olisin äitynyt ihan villiksi ja myynyt voitokkaan suomisuperinkin ja hassanut koko potin johonkin mutu-tuntumalla valitun firman osakkeisiin.

No okei, nyt vähän liioittelin, koska olen tässä pari kuukautta jo tutkinut seitsemän tutun yrityksen kurssihistoriaa, taloustilannetta, tulevaisuudennäkymiä ja pohtinut yritysten realistisia mahdollisuuksia joko nousta tai kaatua taloustilanteen kehittyessä suuntaan tai toiseen.

Päätin jatkaa tutkintaani siihen asti, kunnes minulla on Nordnetissä kasassa järkevä summa, jolla lähteä mukaan tähän kokeiluun.
Järkevä summa tarkoittaa tässä yhteydessä vähintään 500 euroa, mieluiten tonnia.
Tuo järkevä summa on siis myös tarkoitus sijoittaa yhteen yritykseen kerrallaan, ei hajauttaa kaikkiin seitsemään. Mikäli siis tutkimustulokseni tukevat näitä sijoituspäätöksiä.

Isoveljen kanssa käytiin maanantaina vilkas keskustelu kahdeksannesta yrityksestä.
Broidi on jo niin paljon edellä sijoitusmaailmassa, että olen vähän kateellinen.
Esimerkiksi broidi sai pelkästään yhdeltä yritykseltä enemmän osinkoa, kuin mitä meikällä on koko Nordetissä yhteensä.
"Leikkimielinen" sisaruksellinen kilpailuvietti nosti juuri ihan vähän päätään.

Mutta Suomisuperista en ole nyt valmis luopumaan, koska kehitys on ollut niin vautsivaumaista.
Mikäli rahasto osoittaa syväsukelluksen merkkejä, vaistoni sanoo että pidetään se silti ja jatketaan pohjamudissa lisäosuuksien hankintaa uutta nousukautta odotellessa, sillä tämä nousu löi Femmiksen ällikällä.

Näissä keltanokkaisissa merkeissä jatkan vapaapäiväni viettoa käppyröitä ja yritystietoja tutkaillen sen ohella, että odotan kiihkeästi perjantaisen kesälomapalkan palkkalaskelmaa ja sulatan pakastimesta -30% alennustarrakanaa.

Ylihuomenna räjäytetään sitten kaikkien aikojen palkkapäivä!

7 kommenttia:

 1. Aikamoista seikkailua sulla! Nostan kyllä hattua että oot uskaltanut lähteä seikkailemaan heti ETF-puolelle ja harkitsemaan ihan oikeiden osakkeiden ostoa.

  Mun sijoitustaktiikkani on ollut (ja on) vajaavaisen tietämyksen takia lykkiä rahaa ainoastaan indeksirahastoihin. Mr Money Moustachen sijoitusopeilla siis aika pitkälti mennään täällä.

  Oishan se kiva saada osinkoja vuosittain, mutta toistaiseksi annan pääomani kasvaa tuolla. Sikälimikäli se nyt mihinkään kasvaa, eikö kohta tule laskusuhdanne taas. Joskus viiskybäsenä siirtelen indekseissä muhinutta rahaa *johonkin*, josta pätäkkää saisi vähän kotiinkin päin.

  Haa, nyt tuli tarve kirjoittaa ihan postaus mun suuresta sijoitusstrategiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijee kirjoita!

   Tiedostan, että tämä suuri taktiikkani on vielä erittäin lapsenkengissä ja haparoivaa, mutta hinku on rohkeasti opetella asioita yritäerehdy-meiningillä. Olen (jotenkuten) varautunut henkisesti sössimisiin ja takaiskuihin ja olen erittäin yllättynyt tästä aloittelijan onnesta.
   Laskusuhdanne tulee varmasti ja yritänkin ottaa selvää saako sillä kikkailtua mahdollisimman paljon hyötyä irti.

   Poista
 2. Rahaston arvo ei ollut kahdessa viikossa liikkunut mihinkään - oletko tosissasi, noihinhan kannattaa sijoittaa vähintään viiden vuoden tähtäimellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän :D , älytön lausehan tuo oli.
   Mutta ne oli vahinkolaukauksia ja odotin edes jotain vahvistusta, että siitä oli jotain jotain hyötyä. Ja sitten kun opin miten se oikea kohde löytyi en ollut enää lainkaan kiinnostunut odottamaan enää yhtään.

   Poista
 3. Maltti on valttia! Ei kannata tehdä kovin äkkinäisiä liikkeitä tosiaan noiden kustannusten takia (siis osakkeissa).

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Minä seikkailen vähän samaan tapaan nyt nordnetissä. Super suomeen en nyt myöskään halua laittaa enempää ennenkuin laskee, vaikka siinä on varmasti vain kyse piemestä mutta kun osti huhtikujssa halvemmalla ei haluaisi pilata hyvännäköistä tuottoa😁 osakkeidenkin kanssa tein jo yhden mokan. Mutta onneksi tuonne laitetut rahat on niitä, jotka ei taloutta kaada😊

  VastaaPoista