Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

lauantai 2. kesäkuuta 2018

Pikkutyyppien vallankumous

FemmaDonnan kesälomabudjetti on menneinä vuosina tupannut yleensä lähtemään ihan lapasesta, kun tukka putkella tulee vipellettyä siellä sun täällä.
Rahaa palaa, iho kärtsää ja kunto on välillä vaarassa ja käteen jää yleensä morkkis ja väsymys.

Paitsi ilmeisesti tänä vuonna.
Tästä uhkaa tulla hyvinkin erilainen kesä! :)

Ensinnäkin temmellän jo valmiiksi tasaisin väliajoin mahtavien veljenlasteni kanssa ja koska olen maailman paras täti, rakastan muksujen hemmottelua ja leikkimistä.
Eilen kävimme taas Flamingon vesipuistossa, jonka muuten voi maksaa Edenred-virikekortilla!

Nyt kuvioihin on astunut lisää huippupikkutyyppejä.
Mieheni lapset. <3

Saimme ukon kanssa kesäloman samaan aikaan ja saan kunnian viettää osan kesiksestä näiden hurmaavien pikkumimmien kanssa.

Mikä parasta! En ole enää juhannushylkiö, joten en joudu enää säälittävänä pakenemaan baariin tai jopa laivalle tuhlaamaan maltaita. En ihan tarkkaan tiedä vielä mitä tapahtuu, mutta ainakin olen parhaassa seurassa.

Intoa piukeena suunnittelen täällä jo kaiken maailman matalan budjetin ohjelmaa ja kesäseikkailuja lapsille ja lapsellisille.
Eksyin jopa tutkimaan erästä lifestyle-blogia , jossa oli juttusarja siitä, mitä  lasten kanssa voi tehdä ilmaiseksi pääkaupunkiseudulla.

Suunnittelulistalla muun muassa:

*Uimarannalle!
* Leikkipuistotutkimusretki
Löysin listan pk-seudun leikkipuistoista, joita voisi kiertää saman päivän aikana useammankin.
* Leijaretki lähinurtsille (leijat vain 5€ kpl)
* Metsäretki uljaassa Kuninkaanmetsässä (vaimikäseoli)
* Lastenmuseo Helsingissä, josta kehuja kuultu joka tuutista ja joka on täysin ILMAINEN
* Leffaan katsomaan Puluboita (koska kirja luettu).
Sain juuri kupongin, jolla saan Finkkarin leffalipuista 20% alennusta ja itse pääsen Edenred-kortillani, jossa olikin mällättävää 147 euroa eli vielä ihan huolella.
* Askarteluideoita, jos jonkinmoisia. Esim. koska laiskamatona en ole vienyt pahvikoria ikuisuuksiin ulos, löytyy sieltä vessapaperilieriöitä varmaan noin 30kpl... Googlasin että niistä voi askarrella näppärästi ketun tai pöllön!
* Hawaji-bileet eli kaikille leit kaulaan, värikkäät mukit, hedelmiä ja grilliherkkuja kehiin ja Vaiana-leffa pyörimään.
Ohjelmassa ehkä myös hulatanssia... :D

Ja tiedän tiedän.
Olen vähän liekeissä, eikä tätä kaikkea välttämättä toteuteta, varsinkaan jos pikkumimmien mielestä joku ideoista onkin ihan kökkö. :)

Nyt paljastan, että yli kymmenen vuotta sitten entisessä elämässä toimin muutaman vuoden ajan lastenhoitajana, kerhotätinä, koulunkäyntiavustajana ja alakoulun opettajan sijaisena, joten selvästi vanhasta muistista aivojen ideasolut aktivoituivat ja suorastaan villiintyivät!

Elämääni on astunut huippujengi ja tästä on tulossa mahtava kesäloma!!!!

Mutta pointti siis tässä suitsutuksessa oli että:
En usko, että tulen ainakaan ylittämään lomatonniani tänä vuonna.
Ei ole enää tarvetta eikä aikaakaan mölistä terdellä kiskomassa huiviin punaista ja kylmää.

Toki ukon kanssa painelemme kahdestaan sitten heinäkuun alussa Amsterdamiin, jossa viimeksi meni kolmessa päivässä 300 euroa.
Mutta yritämme parhaamme, ettei meidän neljän päivän reissulla menisi edes sitä.
Meillä ei onneksi ole kallis maku.

4 kommenttia:

 1. Minun yksi pikkumimmi on juuri käsikellukkeissa poreammeessa isosiskonsa kanssa... kaksi istuu saunassa ja minä istun olohuoneessa ja vahdin josko joku tarvitsee minua. Ei tarvitse. Ihana loma... lähdettiin extempore reisuun pohjoiseen. Oli niin halpaa, että ehkä vähän liiottelin ja poreamme huoneistossa on toki plussaa, mutta kolme vessaa ehkä jopa liiottelua... Yksi pikkutyyppi haluaa kalastaa, ja virvelit toki mukana (ja pienemmille onget) ja sen virvelityypin kumpparit märkänä auton perässä, kun eilen kalassa kotona kuulemma kävi vähän ohiastuminen (kielto mennä veteen kalalla, niin kysessä ei ole kuulemma kuin ohiastuminen ja siiman katkeaminen, jep, jep...)

  VastaaPoista
 2. 300 ei ole kyllä yhtään paha kolmessa päivässä, dami kun ei kuitenkaan mikään maailman halvin kaupunki ole ruoan ja muun viihteen suhteen.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tosi hyvältä noi lomasuunnitelmat pikkumimmien kanssa! Paljon ohjelmaa eikä välttämättä juurikaan rahanmenoa!

  Oon muuten itsekin menossa Damiin kesällä, jännä nähdä miten paljon siellä palaa rahaa. Eli mielenkiinnolla odotan teidän reissubudjettiraporttia sitten heinäkuulla! Meidän reissu on 3 päivää, ja 300 euron budjetti tuntuu hiukan haastavalta mutta ehkä jopa kenties mahdolliselta.

  VastaaPoista
 4. Muksujen kanssa on kiva puuhata! Noita edullisia/ilmaisia juttuja löytyy pääkaupunkiseudulta tosi paljon lapsiperheille (toki tämä on riippuvainen lasten iästäkin). Me käytämme paljon kirjastoa (!!!) huvitteluun, ne kun ovat jossain vaiheessa muuttuneet kuivakoista ja pölynmakuisista paikoista monitoimi ajanvietepaikoiksi, joissa järjestetään lastenkonsertteja ym. Lisäksi ainakin meidän lähikirjastossa on paja, jossa pääsee testaamaan 3D- tulostusta, ompelua ja nikkarointia.

  VastaaPoista