Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

lauantai 2. maaliskuuta 2019

Kuittikaaoksen loppu

Muistatteko kun uhosin viime palkkapäivänä, että nyt kirjaan kaikki tämän palkkakauden menot ylös, jotta voin tutkia, mihin ne massit nykyään oikein kuluu ja sitä kautta keksiä keinoja karsia menoja.

No se meni näin:


Buu!
Tunnustan: Kuva on lavastettu, mutta se kuvastaa alle viikon kuittinivaskaa, joka ei enää mahtunut lompakkoon vaan tursusi repustani aina kun yritin kaivaa sieltä jotain järkevää.
Lopputulos: Meni hermo ja heitin kuitit mäkeen.

Olen majaillut ukkoni luona malkein putkeen kaksi viikkoa, joten en voinut kirjata kuittien sisältöä tietsikkani exceliin, enkä kyllä olisi halunnutkaan.

Tajusin kyllä itsekin mihin suurin osa masseista tässä alkuvuodesta meni.

Olin retkahtanut taas polttamaan. Tammikuun puolivälissä sydänlääkärissä käynti säväytti niin, että röökaaminen loppui kuin seinään. Tosin kuukauden verran kärsin vierotusoireista ja paikkasin tupakan jättämää aukkoa herkuilla ja sidukalla (kyllä, luitte oikein...).
No tästä seurasi tietenkin se, että paino nousi, mikä oli toinen sydänlääkärin varoitus.

Rahaa paloi.
Budjetti oli vaarassa.
52-viikon haaste oli vaarassa. 
TERVEYS oli vaarassa.

MUTTA! 

Vihdoin vieroitusoireista päästyäni kehoni janosi terveellistä ruokavaliota ja nykyään vetelen vichyä ja hedelmiä ihan oravana.

Eli loppupeleissä kaiken tämän pelleilyn seurauksena ihoni voi hyvin, vatsani voi hyvin, olen vaarallisen pirteä ja hyväntuulinen ja tilillä uhkaa olla ensi perjantain palkkapäivänä vielä rahaa.
Lisäksi kevät on ihan nurkan takana!!!

52-viikon haaste

Rahaa uhkaa itseasiassa jäädä niin paljon, että saan napattua 52-viikon haasteeseen mukaan itse viikon 52. O_O

Haastehan uhkasi mennä heti kättelyssä ihan penkin alle kun jäin pässinä ensin seurailemaan kuinka paljon rahaa 52-viikon haasteesta  tulee oma kirjoitus tuonnempana, kun jännityksellä ensin seuraamme ensi viikon kehitystä. 

Summa summarum:

Tuo yksittäisten menojen ylöskirjaaminen ei ole mun juttu.
Yritin sitä joskus pari vuotta sitten ja muitelen, että silloinkin meni hermo.
Ja sitten muistinkin, että silloin pari vuotta sitten siirryin suosiolla viikkobudjettiin ja niin aion tehdä nytkin! 

Viikkobudjetointi

Seuraavana palkkapäivänä EI juostakaan heti tekemään hankintoja (esim. uudet farkut 39,95€) VAAN ne tehdään kunkin viikkobudjetin puitteissa.

Budjetti on 100 euroa per viikko.
Tällöin kuukausibudjetti on 400 euroa ja ns. back-upia jää 200€.

Viikon EHDOTON kipuraja on siis 150 euroa, jonka ylittäminen on jo kansallinen hätätila ja maailmanluokan katastrofi.

6 päivää palkkapäivään!

7 kommenttia:

 1. Kurja kuulla, että olet joutunut käymään lääkärissä. Hyvää terveyttä ja motivaatiota kaiken suhteen toivon :)

  VastaaPoista
 2. Joulukuussa on paljon muutenkin menoja niin laita jo nyt säästöön ne joulukuun rahat ja joulukuussa sitten nämä pienempien viikkojen summat

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä terveyden kanssa ja hienoa että olet päässyt tupakasta eroon <3

  VastaaPoista
 4. Mulla on vähä sama, että yksittäiseten menoja maitopurkkien mehujen ym summaaminen ei ole se juttu vaan kokonaisbudjetin seuraaminen. Vaikka nyt tosin seuraan tavaroiden ostelua niin niden kohdalla pidän kirjaa. Tsemppiä tupakkalakkoon! :)

  VastaaPoista
 5. Sitä on sitten oltu rappiolla :D Entisenä tupakoitsijana voin lohduttaa, että vaikka noita himoja tulee säännöllisesti vuosien aikana niin kerta kerralta ne helpottavat ja ne pystyy useimmiten ohittamaan olankohautuksella. Vidhy ja hedelmät ovat hyviä, vierotusoireiden tai tapariippuvuuden iskiessä olen itse huitaissut pari porkkanaa, toiminut yllättävän hyvin jo kymmenen vuotta :D

  VastaaPoista
 6. Kiva että oot takas linjoilla! Itse koitin kans noin vuosi sitten kuukausimenojen tutkailla kuukausimenojani keräämällä kuitteja. Lopputulos: mieletön kasa ryppyisiä kuitteja ja valtava morkkis. Tais olla se sama kuukausi, kun hypetin ystävälleni, et ”hei mul meni tässä kuussa vain 150€ ruokakauppaan!” Hypetys loppui sitten siihen, kun laskin ravintolakuitit, jotka oli siltä kuulta 1000€. Mieletön summa sinkkunaiselta.

  Tästä oon huomannut, että mulle sopii kuittien keruun sijaan paremmin kans viikkobudjetti. Lisäksi pidän puhelimen välilehdellä Pennoa auki ja kirjaan siihen aina heti, kun jotain ostan. Tykkään siitä Pennosta, kun se piirtelee oma-aloitteisesti niitä piirakoita :)

  Kiitos vielä hyvästä blogista! Oot ollu mulle suuri inspiraation lähde :)

  VastaaPoista
 7. Viikkobudjetti on hyvä!
  Meillä otettiin se myös käyttöön niin, että taloustilille siirtyy joka viikko 200e ja sen tulee riittää bensoihin ja ruokakaupasta tehtäviin ostoihin. Jos molempien tankkaukset sattuu samalle viikolle, niin ruokakaupassa käydään nirkosemmin. Jos taas tankkauksia ei ole, niin voi tankata kotiin ruokaa :)

  VastaaPoista