Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 12. maaliskuuta 2019

Viiskaks-haaste: vko 10

Ihan kuin hössöttäisin taas jostain dieetistä.
Mutta ei!
Tällä kertaa hössötetäänkin 52-viikon säästöhaasteesta ja sen etenemisestä viikkoon kymmenen.
110 euroa jo plakkarissa!

Voisin tehdä tämän toki excelillä, mutta en halua. Pidän enemmän Bujo-tyyppisestä budjettivihostani, vaikkakin näillä lahjoilla, maltilla ja ajalla bujoiluharrastukseni jääkin tasan tuohon. :D

Kertauksena:

Haasteessa säästetään siis joka viikko sen viikon viikkonumeroa vastaava summa. Viikolla 1 säästetään yksi euro, viikolla 2. säästetään kaksi euroa jne.
Mutta koska tällä järjestyksessä etenemisellä joulukuulle jäisi maksettavaksi viikot 49,50,51 ja 52 eli suomeksi 202 euroa, niin olen valinnut etenemistavaksi satunnaisuuden resurssien mukaan eli paljo fyffeä sillä viikolla käyttörahoista irtoaa säästöön laitettavaksi.
Viikkobudjettinihan normaaliviikoilla on nykyään satku.

Olen siis napsinut nyt vuoden ekalla kymmenellä viikolla kuvan osoittamat viikot kyytiin.
Onnistuin nappamaan messiin jo tuon pahimman tapausken eli viikon 52. Jes!
Tosin myös mamoilin ihan huolella ja keräsin kaikki alkupään helpot viikot mukaan.

Nyt elämme viikkoa 11 ja sunnuntaina sijoitan sitten tämän viikon säästösumman viikon kulutuksen perusteella.

Mitä viikkobudjetointiin tulee, niin täytyy kyllä nyt myöntää, että jos viikonloppuna meni massia yhden pikkuprinsessan synttärikemuihin, niin tällä viikolla menee sitten massia, kun me aikuiset lähdetään kemuttamaan hesaan asti katsomaan erään bändin keikkaa.

Mutta ei hätää.
Pidän normiviikkobudjetin normiviikkobudjettina eli
100€/vko
= 14,2€/pv
= 400€/kk
Tiedostan, että 11 kuukautta vuodesta on pitempi aika kuin  4 viikkoa, mutta heitto on niin pieni, että mitä sitä turhia ressaamaan.

Nuo tuollaiset normielämän ulkopuoliset ranttalireit sitten kustannetaan niistä yli jäävistä 200 eurosta.
Kokonaiskäyttörahabudjettinihan on siis 600 euroa/kk.

Noniin! Kohti viikon 11 säästöhaastetta. Eilen maanantaina käytin kauppaan 4,85 euroa. Tänään uhkaa mennä myöskin vitonen.
Aika kauas siis näin alkutaipaleilla jäädään tuosta 14,2 eurona päivälimiitistä.
Mutta kyllä se loppuviikosta taas itkuksi muuttuu, kun jääkaappi alkaa tyhjentyä, joten hyvä, että näin alussa himmaillaan ihan huolella.

Aurinkoista alkavaa kevättä kaikille!
Dippadui!

5 kommenttia:

 1. Yritän itse juuri muistaa ettei 5-vuotta täyttävä pikkuneiti kaipaa överisybttäreitä vaan ihan perusjutut kelpaa. Mutta tekisi mieli tehdä jotain överiä 🥰

  VastaaPoista
 2. Mun kaveri yritti houkutella mua kans tuohon haasteeseen, mutta en lähtenyt! :D
  P.s mulla vaihtui blogin nimi! Sinkkuäiti ei ollut enää toimiva kun en ole sinkku,mut blogi on edellee sama. :)

  VastaaPoista
 3. Tämä 52 on kyllä helppoudessaan kiinnostava. Nyt harmittaa etten lähtenyt tähän mukaan alkuvuodesta. Innolla seuraan haasteen etenemistä. Oletko avannut erillisen tilin näille rahoille?

  VastaaPoista
 4. Ooh tää haaste! Mä hiffasin tän vasta nyt, mutta eikai se haittaa vaikka olisin (taas) 3 kuukautta myöhässä aloituksesta :D Plus diggailen tästä sun toteutustavasta. Loppuvuoteen on ihan liian brutaalia jättää noita isoimpia säästöviikkoja, eli parempi hoitaa ne pitkin vuotta alta pois.

  Eli: lähden mukaan, JA apinoin sulta tän toteutustavan. Mutta toteutan kaiken excelillä, koska mun tapauksessa bulletjournailu ei vaan mitenkään tuu onnistumaan.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa siltä, että olet yhtä innoissaan tästä haasteesta kuin minä! Me aloitettiin molemmat tämä miehen kanssa viime syyskuussa ja tarkoitus käyttää säästyneet rahat kesällä kaikkeen kivaan! Eli näitä rahoja ei sijoiteta eikä säästetä pahan päivän varalle. Näillä käydään ravintoloissa ja elämyksissä sekä matkaillaan kotimaassa ja ehkä ulkomailla :)

  VastaaPoista