Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 12. elokuuta 2016

Viikkobudjetti penkin alle ja asuntopohdintoja

Kokonaista 3 päivää hyvin tarkkaa kulujen seuraamista takana.

Tällä tynkäviikolla (ke-su) piti mennä rahaa vain 50 euroa ja kokonaisilla sitten 80 euroa.
Nyt on perjantai ja rahaa tuhlattu jo 59,19€...

Menin veljenvaimon kanssa leffaan ja päätin lunastaa lipun ja ostaa eväät synttärilahjaksi yllätyksenä ennen kuin hän saapui paikalle. Syystä, että broidi ja vaimonsa eivät ikinä anna mun ostaa/maksaa mitään. Siksipä hoidan nämä hommat kysymättä! :)
Eli budjetista meni siis 17 euroa ylimääräistä näinkin hyvään asiaan :)
Leffaeväät ostan muuten aina kaupasta valmiiksi ja saavun elokuvateatteriin kuin mikäkin kassialma. Limut, suklaat ja popparit kahdelle maksoivat yhteensä 8,8€.
Jos ne olisi ostanut paikan päältä olisi hinta ollut varmaan kahdenkympin luokkaa.

Noni. Mutta koska on vasta perjantai ja kaupassakin on vielä käytävä, niin viikko budjetti ylittyy varmasti vielä lisää. Antaa nyt suosiolla olla tämän tynkäviikon osalta nyt sitten myös se 80 euroa. Mitä turhia ressaamaan. Palaudun vielä lomalta ja olkoon tämä pehmeä lasku kulutushysteriasta takaisin ruotuun.

Sillä aikaa asuntorintamalla:

Myyntiin pärähti I-HA-NA kaksio. Pyyntihinta 129 000€. Meinasin jo hulluuntua ja painella johonkin toiseen pankkiin kysymään saanko noin paljon lainaa näillä säästöillä. Asp-sopimus ei tässä olisi auttanut pätkääkään.
Pohdiskelin vuorokauden asunnon hyviä ja huonoja puolia ja sijainti ja se että kämppä on ensimmäisessä kerroksessa aiheuttivat epäröintiä. Lisäksi tuttu asuu naapurirapussa ja tiesi kertoa, että putkiremontti on tulossa 5-10 vuoden sisällä ja kaksiota kohdenhan se tarkoittaa vähintään 40000 remonttikuluja. Ei hyvä.

Luovuin ideasta ja palasin alkuperäiseen suunnitelmaan. Toimiva yksiö mahdollisimman halvalla. Etsintä siis jatkuu edelleen.

Sen sijaan tarinan huipennus oli nyt sitten sellainen, että kaveri joka tutki asuntoa kanssani koko vuorokauden, innostui itse asunnon ostosta. Samainen kaveri oli pari vuotta sitten saanut asuntolainatarjouksen 140 000 eurolle. Hänellä oli silloin takaajat ja tilillä säästössä yli 20 000€. Tämän jälkeen kaveri ampaisi Australiaan ja tuhlasi koko säästötilinsä.
Selitin hänelle, että heinäkuussa tuli laki jonka mukaan asuntolainan hakijalla tulee olla 10 prosenttia asunnonhinnasta jemmassa. Hän kun ei ole enää ensiasunnonostaja, jolloin vaatimus on 5%.
Kaveri ei silti lannistunut ja lähti vanhemmilleen neuvottelemaan lainasta.
Saa nyt nähdä miten tuo prosessi menee.
Mikäli kaveri parin kuukauden sisällä omistaa tuon unelmakaksion, ihan hiljakseen totean, että maailma on vähän epäreilu...

No mutta minä maksan sitten pienen ruman yksiöni paljon nopeammassa tahdissa veke. Nih!

Sillä aikaa pienessä puskuritilimaailmassani:
Velkoja saatu takaisin taas 12 euron verran ja siirretty puskuriin. Samoin nettilasku oli 3 euroa pienempi kuin odotin joten puskuriin lisätty tuokin 3 egeä.

Puskurin kivijalan summa näin ollen tällä hetkellä: 425€

2 kommenttia:

  1. No, mutta hei, teit järkiratkaisun, kun jätit ostamatta tulevan remontin takia. Kaverisi ehkä tuskailee sitten jossakin kohtaa putkiremontin kustannusten takia :/

    VastaaPoista
  2. kyllä mailmaan asuntoja mahtuu...ties mikä helmi sinua odottaa kun vaan jaksat odottaa ja uskot siihen <3

    VastaaPoista