Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

torstai 10. marraskuuta 2016

Marraskuun palkkapäivä

Miniminipalkka saapui, suurensuuret maksut lähtivät ja miniminikäyttöraha jäi :)

Iso miinus heti alkuun. Se pirun eläkevakuutus, jonka maksun katkaisin viime kuussa oli mennyt vielä tässä kuussa suoraveloituksena kun en ollut tarkkana sen kanssa. Buu!

Mutta olin niin kreisipää, että vähensin tuon 30 euroa käyttörahoistani, koska askeettisen budjettini laadinnan jälkeen typistetystä käyttörahasta pitäisi jäädä ylimääräistä vielä noin 80 euroa.
Eli nyt siis jää vain 50 euroa.
En millään halunnut vähentää sitä puskurista, jolle tein viime kuussa niin paljon hallaa.
Tiukan paikan tullen sen saa nyt sieltä sitten hätätapauksessa ottaa. Mutta sitten pitää olla kunnon hätätapaus.

Palkkaa tuli 1484€ (Ihan pohjanoteeraus...)

Verkkopankissa klikkailtiin tänään tällai:

636 Vuokra
102 Matkakortti (Tämän lataan siis tietysti ärrällä tänään myöhemmin)
100 ASP
20 Puhelinlasku
8 Puhelimen osamaksu
43 Netti
30 Eläkevakuutus (Buu!)
43 Vakuutus
102 Visa (Mukana nyt myös Spotify ja Bookbeat, varsinainen lyhennys 75€)
130 Puskuri
270 Käyttö

Nyt kun kaikki tilitapahtumat ovat päivittyneet ja on selvinnyt kuka on vielä velkaa mulle ja mitäkin, on puskurin jäännökset selvillä.
Puskuriin jäi pöyristyttävän ryöstöretkeni jälkeen 435€
ja koska nyt lisäsin sinne 130€
on puskurissa nyt siis 565 €.
Ja tästä se taas nousee!

Tilannekatsaus:

Velat
1888 Visa
259 Puhelin

Yht 2147

Säästöt
10700 ASP
565 Puskuri
1505 Eläkevakuutus (Pidetään se nyt tuossa näön vuoksi vaikka motissa onkin)

Yht 12770

Ja sitten pihistelemään!
Käyttörahaa jäi siis 270, josta olen tiukasti budjetoinut käyttäväni 221,55€. Eli noin 50 euroa on joustovaraa ja aiemmin mainitulla tarjousten "The metsästyksellä" on tarkoitus kuluttaa vielä vähemmän eli suurentaa ylijäämää mahdollisimman paljon ja tunkea sekin sitten aikanaan puskuriin.

Olen nyt jo tehnyt pieniä säästöjä budjettiin eli "The Listaan" ja kerään näitä "saavutuksiani" ylös ja tulen sitten elvistelemään niillä tänne, kun näiden senttipelien yhteissumma on sellainen, että sillä kehtaa edes vähän elvistellä. :D
Mutta pienistä puroista kasvaa suuri ja niin edelleen...

Let the games begin!

12 kommenttia:

 1. Olikos se niin, että tuossa netissä oli määräaikainen soppari jonka takia sitä ei saa katkaistua? 43€ pelkästä netistä kuulostaa kiskonnalta jopa täällä itä-Suomen korpimailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo just se hevonkukku josta pääsen eroon vasta huhtikuussa. Tohon kuuluu digiboksi, jonka voisin ihan hyvin hoitaa erikseenkin, koska omistan digiboksin. Buu..

   Poista
 2. Onks toi visa velka sellanen josta pitää maksaa korkoja? Sul on nii paljo rahaa asp tilillä että kannattaa varmaa maksaa visa pois sen sijaa et siirtää maksimimäärän visalle, ku siin on nii kovat korot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ASP-ehdot kieltävät rahan nostamisen tililtä ja jos päädyt nostamaan tililtä rahaa, raukeaa asuntosäästösopimus. Näin ainakin Nordeassa.

   Poista
  2. Juuri näin. Ja kerään mielummin puskuria kuin maksaisin ihan hurjat määrät visaa jotten sitten menisi taas käyttämään visaa kun ei ole puskuria.

   Poista
  3. Visassa on tällä hetkellä noin 6% korot eli 14€/kk.

   Poista
  4. Mulla sama taktiikka alkaa vuoden alusta. Mahdollisesti jo joulukuussa.

   Poista
  5. Osinkokuningas tarkoittanee, että tuosta 100 eurosta jonka laitoit aspille, saattaisi olla enemmän hyötyä visa-lyhennyksenä, jos visassa on kovat korot... Olet tosiaan aika lähellä jo maksimihyötyä jos havittelet asuntoa pk-seudun kehyskunnista. Jos taas Helsingistä niin maksimilaina taitaa olla 180000€ ja näin ollen 10:een % on vähän enemmän matkaa :-)

   Poista
  6. Niin mä vähän ajattelinkin. Toi Aspin satanen joka kuu menevä automaattinen maksu ja luulen vähän etten ole vielä ihan maalissa Aspinkaan kanssa. Tuntuu että ois jo korkea aika saada se asunto, kun laskin että maksan vuokraa vuodessa huimat 7632 euroa!!! Tahtoisin jo päästä maksamaan tuollakin summalla asuntolainaa ja kerryttämään omaisuutta. Visasta haluaisin myös eroon, mutta jotenkin sen olemassaolo ei luo lähellekään samanlaista ahdistusta kuin viime vuosien suuret velkasummani, joten siksi tahti on nyt hidastunut. En ole noin viiteen vuoteen ollut näin "vähävelkainen". :)

   Poista
  7. Heh, kiitos boohemi korjauksesta, juuri tuota tarkoitinkin =). Tosiaan mielestäni 6% korkokin on aika kova nyky korkoympäristössä. Vaikka maksaisit korkoa euroissa pieneltä kuulostavan summan niin tuleehan tuossakin jo vuodessa 168€ maksettavaa ihan tyhjästä.

   Poista
  8. Tuo on ihan totta. Olet täysin oikeassa. Korot syövät tiliäni joka kuukausi ihan turhaan.
   Kun olen kerännyt sellaisen puskurin jota en ihan tostanoin vaan saa tuhottua reissuillani JA saanut asunnon viiemin ostettua, tulee visna tuhoamisen vuoro. Sitten hyökkään sen kimppuun puskista ja nujerran viimeistä senttiä myöten. Visan poismaksuhan on yksi tämänhetken etapeistani matkalla "rikkauksiin" :)

   Poista
  9. ps. ymmärrän kyllä niiiiiiiin ton vuokra-ahdistuksenkin, koska itsekin maksan 7728e vuokraa vuodessa vaikka tolla summalla lyhentäisi kevyesti jo omaakin. Ainoa este on se, että näillä säästöillä ei lainaa tipu :/

   Poista