Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 8. marraskuuta 2016

Menot kuriin-Marraskuu!

Noniin!
Luuseri sai puhtia omasta töppäilystään niin kovin, että teki sellaiset suunnitelmat tälle kuulle että oksat pois!

Ensinnäkin jätän palkkapäivänä käyttörahaksi vain 300 euroa. Mikä oli vähän jännää koska en ole tässä pariin kuukauteen tullut toimeen sillä aiemmalla 400 eurollakaan...
Mutta nyt totesin että: NYT TYTTÖ ON PAKKO! NIH!

Tein tiukan budjetin. Samanlaisen joita harrastin vuosi sitten, kun maksoin viittä eri velkaa, eikä ollut minkäänlaista puskuria ja jolloin visa oli aina tapissa.
(Oho, ollaan niistä ajoista muuten edes vähän edistytty...)

Esittelin viime vuonna tätä monimutkaista metodiani jo tekstissä: Käyttörahan budjetointi.
En ole käyttänyt menetelmää pitkiin aikoihin, koska jossain vaiheessa sen käyttö alkoi ahdistaa liikaa, mutta koska nyt tarvitaan järeitä toimenpiteitä, niin: "Hello, old friend!"

"The Lista"

Kirjasin excel-taulukkoon (tai no Libreofficeen) kaikki kuukaudet ostokset. Kutsun taulukkoa kauppalistabudjetiksi. Taulukkoon on merkattu joka ikinen ruoka-aine ja kulutustavara, jonka arvioin ostavani kuukauden ajalla.

Elikkäs siis esimerkiksi jokaiselle
kurkulle (9kpl x 0,80€ = 7,2€ ) ,
maidolle (5kpl x 0,64€ = 3,2€)
ja jopa makaronipussille (2kpl X 0,15€ = 0,30€)
on laskettu oma hinta-arvio.
Mukana on ihan kaikki mitä vain keksin tarvitsevani hygieniatuotteista omega-kapseleihin.
Myös 35 euron kirjastosakkoraha on messissä!

Lista toimii samalla myös kauppalistana, jolloin turhia ostoksia ei tule. Olen siis suunnitellut mitä tulen koko kuukauden aikana laittamaan ruuaksi ja niihin tarvittavat ainesosat löytyvät listasta myös.
Kun listasta löytyvä tuote on ostettu, se poistetaan listalta, jolloin ystäväni excel laskee kuinka paljon rahaa vielä jäljellä oleviin ostoksiin tarvitaan.

Listassa on myös veljenpojan synttärilahja. Lahja on täsmätoive, joten hintakin on jo tiedossa.
Veljeni vaimoineen ovat myös niin ihanan pihejä, että tiesivät kertoa missä kaupassa tämä kyseinen Monsteriauto on hinnaltaan halvin... <3

"The Listan" lopullinen menoarvio tällä hetkellä: 221, 55€.

Reilusti alle kolmensadan siis!
Varaa ylläreille siis luojan kiitos on.

"The Listaan" ei ole tällä kertaa budjetoitu humpparahaa, niin kuin ennen vanhaan oli tapana.
Syy: Tässä kuussa ei muuten enää sitten humppailla!
Nyt alkoi myös maistiton marraskuu, mutta toki sama huijauksen maku on mukana, kuin mulla oli puoli vuotta sitten huikattomassa huhtikuussani, että ilmaista alkoholijuomaa saa hyvällä omallatunnolla nauttia, mutta baariin en astu jalallani ennen joulukuun palkkapäivää.

Ja koska nyt tiedän etukäteen mitä tulen tarvitsemaan ja kuinka paljon mihinkin on varattu rahaa, alkaa: 


"The Metsästys"

Kyttään joka hemmetin tarjouksen läpi ja juoksen niiden perässä kuin mielipuoli.
Paikallinen S-markettini on nykyään auki klo 22 asti ja ne tekevät "Prismat" klo 21-22 välisenä aikana, jolloin -30% tarrat muuttuvat -60%:ksi. Taidan alkaa tehdä iltalenkin just sinne päin just siiihen aikaan!

"The Metsästyksen" "The Missio"onkin säästää jo budjetoiduissa tuotteissa niin paljon kuin mahdollista! Ja tästä pihipiiperryksestä tulee nyt sitten muutamat seuraavat löpinäni kertomaan!

Tänään jo bongasin netistä, että jos lataa K-Ruoka-sovelluksen puhelimeen saa ilmaisen kahvipaketin. Hoidin asian heti ja nyt mua odottaa ilmainen kahvipaketti tuolla lähicittarissa.
Eikä edes mitään paskamerkkiä vaan Pressaa!
Eli yksi menoerä kauppalistasta poistettu jo heti kättelyssä!

Ai vitsi tää on kivaa! :D

11 kommenttia:

 1. Oi, toi tarjoushaukkailu on niin parasta!!!

  VastaaPoista
 2. Itsellä samankaltaista niukuuttelua luvassa... ei tälleen kyllä loppuelämää eläisi mutta ehkä sen kuukausi-pari kestää :) Tsemppiä!

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
 3. On kans tullut hyödynnettyä tuo ilmanen kahvipaketti :D Ja harmittaa, kun viimeisimmässä muutossa ei tullut enää niitä K-ryhmän muuttajan keksipaketti ilmaiseksi ym kuponkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä?! Eiks niitä enää saa? Buu!
   Mutta mä tykkään noista "etuja-juuri-sinulle" valinnoista! Joskus ihan jopa olen ostanutkin kun halvempaa kuin kilpailijalla. Muuten K-kaupat on aikas kalliita. Käyn siellä yleensä juuri täsmätarjouksien perässä.

   Poista
 4. Meidän kartasta taitaa puuttua kultainen keskitie! Mulla se on ainakin just joko "the metsästys & the missio kaikki-ruoka-punaisella-lapulla" tai sitte "drinks on me, everybody!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I hear ya sis!
   Mutta tässä vuoristoratamallissa on puolensa :D
   Eikä toista olisi ilman toista.
   Tukevat toisiaan.

   Poista
 5. Wau. Kuulostaa vahvasti siltä että tossa ei voi epäonnistua, sen verran on eksaktit suunnitelmat :) Nyt ei muuta kuin anna palaa, juokse niiden tarjousten perässä kuin tuuli ja anna excelin laulaa!

  VastaaPoista
 6. Kuuluko käyttö rahaasi myös ruoka? Olen itse pari vuotta siirtänyt aina s-tilille X€ jolla syön sitten kuukauden. Tiedän aina, että on ainakin ruoka rahaa vaikka ei ois käyttörahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen kuuluu kaikki. Ruoka, hygieniatuotteet, vaatteet, tapahtumat, ravintolat, lahjat yms yms.
   Yritin kerran sijoittaa kaikkia eri kategorioihin mutta se oli niin työlästä, että kaikki on nyt niputettu samaan. Yleensä kuukaudelle on varattu 400 euroa ja sen pyrin saamaan riittämään. Sanomattakin selvää että viiem kuussa ylittyi ja rankasti.
   Niin ja tältä kitu- Marrakuultahan on siis vaatteet, ravintolat ja muut menot pannassa :)
   Olen jo pari kuukautta siirtänyt tuon koko kuukauden käyttörahan myös S-tilille koska käytän enimmäkseen S-ryhmän kauppoja ja näin kerään pikkuruisen maksutapaedun samalla.

   Poista
  2. Itse varaan S-tilille ruokarahaa 350e kuussa ja käyttötilille laskuihin, bensaan, huvituksiin ja päähänpistoihin 300e kuussa. Molemmat summat tuntuvat usein jäävän loppukuusta lyhyiksi, joten ois mulla kyllä vielä paljon opittavaa sentinvenyttämisestä..

   Poista