Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Perintö kateissa osa 2

Niin...

Tänään oli veronpalautuspäivä. Oma osuuteni verohallinnon kakusta oli 200 euroa.
Oli jo aamuviideltä tilillä.
Edesmenneen äitini tilille piti tänään kilahtaa 750 euroa.
Menin tänään omaan pankin konttoriini pyytämään, että lähettävät toimeksiannon mutsin paikkakunnan konttorille tilisiirrosta.
Toukokuun perintökyykytyksen jälkeen ajattelin, että varmaan siinäkin taas kestää hetki.
Ehkä viikko, ehkä kaksi.

Oman konttorini asiakaspalvelija kuitenkin ilmoitti, että vainajan tili on suljettu...
ANTEEKSI MITÄ?!?!??!
Ainoa perillinen tässä vain päivää, joka ei ole antanut käskyä eikä lupaa, mutta joka nimenomaan halusi pitää tilin auki veronpalautuksia varten ja joka muistaa kun äidin pankissa landella vielä puhuttiin vuoden 2017 palautuksien mahdollisuudesta.
Olin niin pöyristynyt, että virkailija alkoi rauhottelemaan, että kyllä "te" ne sieltä verohallinnolta sitten aikanaan saatte takaisin...

Kävin ensin salilla polkemassa raivoni pienemmäksi, söin ja vähän rauhoittuneena soitin pankin asiakaspalveluun.

Sieltä ei selvinnyt mitään muuta, kuin että tili on suljettu sinä päivänä kun tilillä olevat rahat on siirretty omalle tililleni. Asiakaspalvelija päivitteli, että siinä on sitten käynyt varmaan jokin väärinkäsitys. Siis hei oikeesti!. Onneksi mulla on se kevään kiukkuviesti rahojen viipymisestä verkkopankissa tallella, eikä siinä puhuta mitään tilin sulkemisesta.

Laitan asiakaspalautetta pankille nyt koko tästä prosessista ja liitän keväisen viestini siihen mukaan.
Olen vähän hiilenä...
Kiitos oranssi pankki taas tästäkin.

Eli nyt joudun soittelemaan verohallinnolle ja etsintäkuuluttamaan fyrkkani.
Onneksi tällä kertaa en ole laskenut budjettiani niiden varaan.
Saankohan niitä edes tämän vuoden aikana. Tuskin.

Buu!

P.S. Helmet-kirjastoilta tuli eilen lasku maksamattomista laskuistani. Siis niistä, jotka maksoin keskiviikkona ja aloin lainailemaan intoa piukeena sitä ja tätä. Kortin käyttö ilmeisesti aktivoi jonkin sakkohälytyksen, jossa ei kuitenkaan näköjään tarkisteta, onko sakot maksettu...
Lasku on päivätty perjantaille.

Mikä näitä palveluja oikein vaivaa!?!

SUORASTAAN SUPERBUU!!
 

12 kommenttia:

 1. Äh kuinka turhauttavaa edes lukea noista vastoinkäymisistä! Saati sitten varmaan oikeasti läpikäydä ne. Ehkä verohallinto olisi sen verran skarppina että rahat tulisi jo tammikuussa? Toivossa on hyvä elää :)

  Tsemii!

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
 2. Lähetin tiukan asiakaspalautteen jossa käytin hienoja sanoja kuten pöyristynyt ja tuohtunut!

  VastaaPoista
 3. eikös verohallinto postita sitten lapun millä esimerkiksi ihmiset jotka eivät ole tilinumeroon ilmoittaneet saavat sitten hakea rahansa..perinteisesti pankin tiskiltä? jos heillä on ollut äitisi tilinumero ja raha ole mennyt läpi ja ovat varmaan saavat asian hoidettua... vaihda jo pankkia! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mä toivon. Näin facebookissa ison mainosken asiasta. Kysyin tätäkin asiaa pankin asiakaspalvelusta ja oli sitä mieltä ettei koske minun tapaustani... Mä en taida enää soitella ainakaan tuonne asiakaspalveluun.
   Mutta jos niin hyvin käy, että asia on näin ratkaistavissa, niin mulle ei kuitenkaan kukaan ilmoita vaan viestiä yritetään lähettää sitkeästi itselleen vainajalle ja mikäli mua onnistaa ja rahat saa hakea, niin mistä vetoa että ne on haettava tasan sieltä landepankin tiskiltä 50 kilsan päästä...

   Poista
 4. Justiisa. Meillä oli kanssa asiointi oranssin pankin kanssa todella hankalaa isäni kuoltua. Toisen pankin kanssa taas saatiin asiat hoidettua suurinpiirtein sähköpostilla etukäteen valmiiksi ja kävin vaan nimmarit heittämässä valmiisiin papereihin.

  Jospa saatkin sitten korkojen kera äitisi veronpalautukset "joskus" takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan. Oranssi pankki oli meilläkin äidin kuoleman jälkeen vaikein! Ja asiakaspalvelija jaksoi vielä tyrkyttää asiakkuutta, vaikka ihminen on henkisesti aivan romuna siinä edessä...

   Poista
 5. Paperilla pitää ilmoittaa verohallintoon uusi tilinumero. Tämän jälkeen palautukset maksetaan noin viikossa tilille. Kuolinpesän tapauksessa liitteenä pitää olla kopio perunkirjan osakasluettelosta sekä valtakirja kaikilta osakkailta. Verottajan sivuilta löytyy lisää informaatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu niin älyttömältä, varsinkin kun olen tosiaan tämä ainoa osakas.
   Jälleen paperisotaa, jotta saan pankin virheen takia hukatut omat rahani.

   Poista
 6. Helmet lähettää tollasen viestin kaikille joilla on maksamattomia maksuja... Itekin sain sellasen eilen vaikka kävin kirjastossa viimeks varmaa toissa vuonna =D

  VastaaPoista
 7. Täällä vähän samat fiilikset. Ehdin jo odottaa (1,5v itseasiassa) että viimeisetkin isän veronpalautuksista tulisivat ja tili päästäisiin tyhjäämään ja sulkemaan. Arvaa menikö näin yksinkertaisesti?! Ei. Ei mennyt ja nyt taas odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi helvetti sentään... No, taidanpa itsekin alkaa selvittää minne äitini veronpalautukset menivät...

   Poista
 8. Löysin tekstin, kun hain tietoa perintöasioista. Vai että näinkin voi käydä! Tuttavalle kävi niin, että pientä perintöä verotettiin väärin, eikä asiaan tahtonut tulla ollenkaan korjausta ennen kuin otettiin yhteyttä asianajajaan. Pankkienkin edesottamukset voivat olla lain vastaisia, joten on hyvä olla tietoinen näistä proseduureista.
  https://advise.fi/palvelut/yksityishenkiloille/

  VastaaPoista