Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Puskuri vs. Visa

 Sitä pohdin.

Tienimiljonääriksi-blogin kirjoittaja ihmetteli joulukuun palkkapäivän postauksessa, miksi en lyhennä puskuriin menevillä summilla mielummin visaa, jolloin visan korot pienenisivät, mutta vosiin puskuria tarvitessani käyttää visaa. Se oli hyvä pointti!

Ymmärsin siis ensin asian niin että puskurissa jo olevat rahat olisi syytä siirtää visaan (mikä sekin olisi järkevää), mutta sain siitä jonkin sortin kriisin, koska:

Miinukset:

- Visalta nostamisesta aiheutuu kuluja.
- Saatan omata psykologisen esteen ottaa visalta tarpeen vaatiessa rahaa käyttöön.
- Pelkään, että homma lähtee lapasesta ja alan käyttää taas velkarahaa.
- Pelkään, etten saa maksettua käyttämääni takaisin.

Plussat:

+ Visan korko (n. 15€/kk) pienenisi.
+ Velkasumma pienenisi.
+ Mikäli teen hankintoja Visalla, on tuotteilla takuuaika.
(En muista kuinka pitkä, joten en edes yritä arvailla sitä)

Mutta sitten blondikin äkkäsi, että taisi sittenkin olla kyse siitä, että annan jo karttuneen puskurin olla, mutta alan nyt lyhentää visaa sen sijaan, että rakennan raivokkaasti puskurikassaa.

Ensi kuussa on tulossa niin superpalkka, että puskuri oli karttumassa ainakin 500 eurolla.
Nyt tässä pohditaankin seuraavaa: Jospa sittenkin jätän puskurin kokonaissummaksi vaikka juuri Megin ehdottaman tonnin ja siitä eteenpäin alankin saksimaan lyhennyksillä visaa.

Puskuria kartutan mm. sen takia, että sopivan asunnon löydyttyä saan tarvittaessa nopeasti siirrettyä puskurin rahat ASPiin ja maksettua ainakin yhden kuun ajan sekä vuokraa, että lainanlyhennystä ja muuttokuluihinkin oli varauduttava ja siihen jos kämpässä on jotain hetimiten fiksattavaa.
Niin, että ei se puskuritonni siinä vaiheessa taidakaan riittää mihinkään ja visalta on nostettava hynää.
Kuinka suuren hepulin siitä taas saisin?

Välttääksemme hepulit ja kriisit voisin tietenkin ensin kerätä puskuriin sen sunnittelemani 2000 euroa ja sitten vaihtaa lyhennykset visan suuntaan. Tämä proggis menee kyllä laskelmien mukaan vasta arviolta toukokuulle. Tuntuisi kyllä allekirjoittaneesta paremmalta.

Oh well. Onhan tässä aikaa vielä pohtia ja räknätä järjellä sekä tunteella, kun ei asuntojakaan näy eikä kuulu, eikä vielä tiedä tammikuun superpalkan suuruttakaan varmuudella.

P.S. En aio mennä tänään lähellekään kauppaa.

10 kommenttia:

 1. Kannattaa muistaa, että luultavasti voit ottaa asuntolainan alkuun lyhennysvapaita kuukausia, joten lainanlyhennystä varten puskuria ei tarvitse kerätä. Lyhennysvapailla saa puskuria äkkiä kasvatettua, olettaen ettei rahaa käytä muualle :)

  VastaaPoista
 2. Kannatan visalaskun maksamista pois ja tiukkana pysymistä säästöön jäävien rahojen suhteen :)

  Tiesitkö että Nordean asiakkaana saa Mastercardin ilmaiseksi (vaatikohan avainasiakkuutta) ja siinä on matkavakuutus kaikkialla maailmassa, toisin kuin Visassa vain Suomessa, vink vink. Voi toki olla muuttunut, mutta noin asia meille markkinoitiin aikoinaan. Visa olisi maksanut muistaakseni 50e/v tai jotain... tottakai otettiin ilmainen Mastercard kortti :)

  VastaaPoista
 3. Bank Norwegian kortti on muuten hyvä mutta korko on siinä ihan järkyttävä, olikohan jopa 22% vuodessa. Itse otin sen normaaliksi maksukortiksi koska en aio ottaa velkaa. Siitä saa 1% lentopisteitä kun sitä käyttää ja lentoja ostaessa 5-20%. Toki Norwegianin lentoja vain =)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tuosta pankkikorttivinkistä! Edelliset 3 etelänmatkaan Norwegianilla lennetty!

  VastaaPoista
 5. Ehkä jos osa puskuria olisikin visalla olisi puskuriin kajoaminen henkisesti vaikeampaa?

  Tonnin puskuri on toki hyvä olla mutta minun ajatukseni kallistuu kuitenkin visan nopeampaa maksamiseen ja puskurin pitämisen tonnissa. Sitten kun velat on maksettu voi taas kasvattaa puskuria isommalla teholla ja nauttia velattomasta elämästä :)

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista! Mä nyt luulen, että alan rohkeaksi ja heti kun puskussa on tonni, lähtee kaikki ylimääräinen visaan, vaikka kuinka hirvittäisi.
  Tämä siis tapahtuu jo 10.1. Hurjaa! :D

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä paljon ja hieno kirjoitustyyli :) Piti oikein ahmia vanhoja postauksia ja nyt jo into piukeena odottelen seuraavia
  T: Aloitteleva (asunto)säästäjä

  VastaaPoista