Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

perjantai 28. huhtikuuta 2017

Tavoitteet retuperällä

Previously on FemmaDonna

Muistatteko kun blogin ekana syntymäpäivänä uhosin kasvattavani nettovarallisuuttani kymppitonnilla vuoden aikana?

No entä muistatteko kun uutena vuotena vahvistin tätä uhoa huutamalla että tää on *MUNVUOSI!*?

Sivuhuomautuksena muistutan vielä tammikuun painonpudotus vedonlyönnistä joka lässähti jo helmikuussa kun kilpakumppani luovutti ja itsellä yhtäkkiä into lopahti..

Ja entäs sitten kun tuli maaliskuu ja olinkin velaton ja sitä piti ensin juhlistaa tuhlaamalla sumeilematta ihan tyhjänpäiväisiin "elämänlaatua nostattaviin" diipadaapoihin ja sitten piti vielä lapsellisesti masentua näistä kahdesta ilonaiheesta.

Sitten iski matkakuume ja visalta tuhlattiin Turkkiin melkein tonni.

Välillä on vaikea pysyä jopa itsensä perässä kun tuuliviiri-sanakin tuntuu tässä yhteydessä väheksynnältä.


Tilannekatsaus

Puskuri on täysin tuhottu.
Säästössä ei ole kuin ASP-tili, jossa on jo etsimääni asunnon tasoa silmällä pitäen liikaakin rahaa ja lapsenkengissä oleva Nordnet-rahasto, jonne on nyt sijoitettu hurjat 60 euroa ja joka on tällä hetkellä 3 euroa plussalla. Jee!

Nettovarallisuus on tällä hetkellä kasvanut marraskuusta 1510 euroa. 
(Luku lähestyi maaliskuussa jo kolmea tonnia, joten ottaahan tuo snadisti päähän...)

Buu!

Mutta! Ajattelin sisuuntua tästä...

Laskin, että en mitenkään päin saa 18.11. mennessä tavoitetta kasaan, joten otan röyhkeästi fuskaten joulukuun veronpalautukset avuksi ja uusi maali tuolle kymppitonnille onkin uusivuosi.
Tulee tästä silti "vähän" haastavaa...

Jäljellä 8490 euroa...

Joulukuussa olen saamassa veronpalautuksia yhteensä tonnin.
Omia on tulossa noin parin sadan euron verran. En vielä tiedä tarkkaa summaa, koska lisäsin matkakulut jälkikäteen ja niiden laskukaava on ollut jo monta vuotta ihan hepreaa.
Lisäksi äidin kuolinpesän veroilmoituskuoren avatessani meinasin pudota sohvalta.
Äiti eli viime vuodesta alle kaksi kuukautta ja veronpalautuksia on tulossa 796 euroa?!?!

Mikäli asunto löytyy, alkaa vuokran sijasta itselle maksaminen, jolloin tavoite olisi jo ihan realistinen.

Toimenpiteet

Olen jatkanut tunnelukkojen työstämistä ja läsnäoloharjoituksia (aika deeppiä...) ja projektien perässä juoksenteltu ja jatkuva kiire (johonkin) pyritään saamaan nyt rauhoittumaan.

Nyt keskityn pohtimaan, miltä tuntuu, mitä minä haluan. Haluan saavuttaa säästötavoitteeni.

Haluan myös voida hyvin ja keventyä, mutta ei aseteta nyt mitään aikarajoitteita. Toki tiedän täsmälleen mihin lukemiin haluan painon kanssa päästä, mutta olkoon nyt vaikka tällainen kokeilu, että pääsenkö joskus sinne asti ilman fanaattista salilla asumista ja orjallista muuttumatonta ruokavaliota.
En halua enää juoda. Todennäköisesti auttaa.

Mitä säästämiseen tulee, niin tuo femmahaaste kiehtoo taas niin kovin , että kaavailen jatkavani sitä toukokuussa. Eli kiinteiden kustannusten jälkeen peruselämiseen vitonen päivässä. Eli 150 euroa kuussa. Jätän satasen liukumavaraa, koska tädin kultamussu veljenpoika on tulossa kylään hemmoteltavaksi ja olen menossa paintball-otteluun ja Flamingo-spahan. Nämä saa ehkä mahdutettua femman budjettiin, mutta aika epärealistiselta se tuntuu. Joten ensi kuun käyttöraha 250€.
En halua enää juoda. Aivan varmasti auttaa.

Mitä asuntoon tulee, etsin tästä lähtien kotia, jossa on hyvä olla, enkä sokeasti vain kämppää kämppää kämppää, jotta pääsen lyhentämään lainaa lainaa lainaa.

Pidän tästä vuokraasuntoni taloyhtiötä valtavasti ja taidan tehdä uuden tarjouksen tuosta naapurirapun pommikämpästä. Tarjosin viimeksi julkeasti 81 000 ja harkittuani nyt melkein kaksi kuukautta, voisin korottaa tarjouksen 90 000 euroon.
Mitä mieltä olette? Josko sillä irtoaisi edes vastatarjous. Keskiviikkona on kuulemma selvinnyt , milloin putkiremontti täällä alkaa. Josko nopeuttaisi myyjien päätöstentekoa.

Että tällasta tänään.

18 kommenttia:

 1. Oma näkemys: en lähtisi kylmiltään heti tarjoamaan mitään vaan soittaisin ja kuulostelisin myyjän mietteitä tässä vaiheessa. Ja joka tapauksessa tuo loikka alkuperäistarjouksesta uuteen eli yhdeksän tonnia tuntuu kyllä aika hurjalta korotukselta, jos kerran kyseessä on yksiö. Toki voi olla, että myyjäkin alkaa paremmin miettiä haluamaansa hintaa, mutta todennäköisesti sä joudut vielä pari kertaa korottamaan tarjoustasi, ja millaisilla askeleilla aiot silloin edetä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin asiaa uudestaan ja loikka on tosiana ihan mielettömän iso. Asunto ei vieläkään ole yleisessä myynnissä, joten heitän nyt vielä jäitä hattuun ja odotan aikoja, kun myyjille tulee ihan oikeasti kiire. PAITSI jos löytyy jokin parempi kohde!

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Sä oot kyllä paras. Päivän pelastaja jutuillasi. Harvoin saa talousblogeja lukiessa nauraa ääneen, mutta täällä sinun seurassasi kyllä. Kiitos ja tosi paljon tsemppiä! Pystyt mihin vaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kiitos noista sanoista!
   Sä pelastit niillä mun päivän! :D

   Poista
 4. En kyllä lähtisi noin paljoa korottamaan samantien. Ja edelleen se isännöitsijäntodistus pitää nähdä ihan ensin, oikeasti ennenkuin edes teet tarjousta.

  VastaaPoista
 5. Komppaan edellisiä vaikkakin olen vielä aivan täydellisen noviisi asuntoasioissa. Soittaisin myös ja kyselisin ja kuulostaisin tunnelmia, ilmeisesti eivät ole saaneet tarjouksia jos asunto on edelleen myynnissä. Todennäköisesti tarjoaisin uudelleen samaa hintaa ja lähtisin siitä neuvottelemaan. Sen olet kuitenkin alunperin tarjonnut, joten siitä neuvotteluidenkin voisi olettaa jo alkavan kun ei kerta vastatarjoustakaan tehty.

  "Nyt keskityn pohtimaan, miltä tuntuu, mitä minä haluan. Haluan saavuttaa säästötavoitteeni." Minä voisin tehdä tätä samaa. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lisään jäitä hattuun ja odottelen vielä sitä ajankohtaa, kun kaverini eli asunnon vuokralainen tosiaan muuttaa veks ja kuolinpesä tajuaa että vastike juoksee koko ajan tyhjästä asunnosta. Oikeesti! Mikä niillä maksaa.....

   Poista
 6. Komppaan edellisiä vaikkakin olen vielä aivan täydellisen noviisi asuntoasioissa. Soittaisin myös ja kyselisin ja kuulostaisin tunnelmia, ilmeisesti eivät ole saaneet tarjouksia jos asunto on edelleen myynnissä. Todennäköisesti tarjoaisin uudelleen samaa hintaa ja lähtisin siitä neuvottelemaan. Sen olet kuitenkin alunperin tarjonnut, joten siitä neuvotteluidenkin voisi olettaa jo alkavan kun ei kerta vastatarjoustakaan tehty.

  "Nyt keskityn pohtimaan, miltä tuntuu, mitä minä haluan. Haluan saavuttaa säästötavoitteeni." Minä voisin tehdä tätä samaa. ♡

  VastaaPoista
 7. Jep komppaan minäkin. Eli yhteydenotto kuolinpesän yhteyshenkilöön ja kerrot että olet valmis harkitsemaan uutta parempaa tarjousta heti kun olet saanut tutustua isännöitsijätodistukseen. Korotuksen suuruutta kannattaa harkita tarkkaan, yli 10 % korotus alkuperäisestä tarkouksestasi on vähän vääränlainen signaali mielestäni. Ilman tuota ei todellakaan kannatta mitään tarjouksia tehdä koska sinä kerrotaam mm. em. huoneiston vastuista ja veloista yhtiöön nähden. Ps. jos kauppakirjan teolle asti pääset niin kauppakirjassa pitää olla maininta että vastaat kauppapäivästä alkaen (tai vaihtoehtoisesti huoneiston hallintaasi saamisesta alkaen) huoneistosta syhtyvistä kuluista. Tällöin esim. vastikerästejä ei voida sinulta periä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan mielettömän hyvistä neuvoista! Mitä mä tekisin ilman teitä! :)
   Nyt tosiaan jäitä hattuun!

   Poista
 8. Ah, ihanaa kun saat ihan ite mennä ja tulla ja ostaa mitä haluat (vaikka kämpän tuosta noin vaan :). HAuskaa vappua - siman ja munkkien voimin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on vaan hirveet paineet kun oon niin ronkeli sijainnin suhteen! :D Mun vappuaaton eväät on hedelmät ja limppari, mutta vappaupäivänä menen röyhkeästi cheat mealille broidilaan ja kuulemma munkit kuuluu kattaukseen!!!
   Hauskaa vappua!

   Poista
 9. Hyvää vappuna donnalle! Toivotaan että anniskelulakko pitää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vappua!

   Kyllä se pitää! Olen onneksi koko viikonlopun töissä ja maanantaina veljelle kylään niin ei tule edes houkutuksia. Ja vaikka tulisikin, niin en uskoisi että toimisivat, kun pohdin tässä just että yksikään vappu ei ole niin ikimuistoinen ollut vaikka väkipakolla kylille on aina kömmitty, joten ihan hyvin voin tänä vuonna tuijottaa viikinkejä. Tai mennä metsälenkille. TAI molempia!!!

   Poista
 10. Liityn painonoudotusrinkiin tai timmitmimmit, joilla on säästöjä rinkiin! Ei me tästä enää nuorruta eli nyt pistetään pihisemään. Jos osan tuuliviirienergiasta saisi muutettua pitkäjänteisyydeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Nyt pistetään hösseliksi!
   Nyt en aseta sille ihanne painolle mitään määränpääaikaa, vaan kuljen sitä kohti aivan samalla lailla kuin keräsin aspia ja maksoin velkoja. Tämä siksi ettei taas käy niin, että määräaika kummittelee ja lähestyy ja luovutan koska enhän mitenkään voi saavuttaa tavoitetta siihen mennessä tai sitten hösään sitä kohti niin pakkomielteisesti että taas menee yli ja pipo kireällä retkahdan sikailemaan ja lopulta luovutan.
   Eli hitaasti mutta varmasti ja mainitsen tässä vain ohimennen että heti matkalta tulon jälkeen tavoitteeseen oli 12,8 kiloa. Tilanne nyt viikon jälkeen -1,1kg....
   Vaikka nyt ei ajalla olekaan merkitystä niin saattaa mennä tämän operaation parissa koko loppuvuosi.

   Poista
  2. Ehdotan että emme tuijota vaakaa vaan peilikuvaa ja itsetuntoa! Hyvinvoinnin mittarina toimii päivittäinen nauru :) Vaaka tulee mukana kun se kerkeää!

   Poista