Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Tuhlurityttö

Bless me go-bloggers for I have sinned.

Synti:
Tuhlasin juuri 39,95€ parvekekalusteisiin. Näin mainoksen. Kaksi tuolia ja lasitettu pöytä yhteensä tuohon hintaan?!?!?! Harvoin koen mullekaikkihetinyteilen-tunnetta, mutta tänään se iski :O

Taustaa:
Entiset kalusteet olivat jo häpeäpilkku. niitä en kehtaa edes pistää myyntiin. Pistän vanhat nyt nettikirpparille että nopein hakekoon ilmaiseksi pois jos kelpaa :D

Yllyke:
Sain tänään äidin kuolinpesän viimeisen laskun, joka oli 120 euroa pienempi kuin olin budjetoinut.
Eli siis perintöä on tulossa 120 euroa enemmän O_O
Alkuperäinen tarkoitus oli kyllä maksaa sillä se 36€ lisävisalasku ja rakentaa 84 egellä puskuria.

Seuraus:
En tunne huonoa omatuntoa, koska nuo kalusteet ovat niin ihanat (!), mutta pohdin nyt kuumeisesti, että mistä tuo raha nyt on pois.

Vaihtoehdot:
1. Vähennän sen tulevan perinnön ylimääräisestä osasta, eli sijoitankin vain 80-36=44€ "Puskuun"
2. Vähennän sen pokkana kuukausirahasta, jolloin kuukausirahaa on jäljellä 51,17€ eli noin 25€/vko.

Olen kreisi ja kannatan vaihtoehtoa nro 2.
Vaihtoehdossa on kylläkin porsaanreikä.
Eli ensi torstaina jos perunkirjoitus ja osuuspankki suovat, saan käyttörahaa lisää satasen verran.

Jospa menen nyt päivä kerrallaan ja kitkuttelen sinne torstaihin saakka.
Katsotaan sitten uudestaan, mutta yksi mikä on varmaa: Velkaa ei tehdä!

Miten voi taas eräskin blondi tehdä kaikesta näin sekavaa. Jos pysyit kärryillä: I salute you!

Referoituna:
Rahaa on (vähän). Rahaa tulee lisää. Blondin pitäisi vain päättää mihin säästöpossuun mitkäkin rahat menevät. Jos Blondi valitsee väärän possun, ei se haittaa, koska kaikki possut ovat kotiin päin.
Velka vähenee. Säästöt kasvavat. Blondi voisi rauhoittua.

P.S. Osallistun piakkoin http://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.fi/ blogissa asetettuun "Pakastin kontrolliin"-haasteeseen. Pakastimessani on enää jääpalakenno ja sämpyläpussi. Tuhoan sämpylät tässä pikkuhiljaa ja sulatan rakkineen. Sen jälkeen alkaa huima aletuotteiden metsästys!
Saattaa mennä ensi palkkapäivään saakka, koska leivoin sämpylöitä pari viikkoa sitten ihan onnessani niin järjettömän määrän...

8 kommenttia:

 1. Keväisin meissä naisissa herää kova siivous- ja pesänrakennusvimma. Silloin voi ostovimmaa olla vaikea selättää. Mietin, että entä jos koettaisitkin vain minimoida vahingot ja mainospostien, verkkokauppojen yms. selailun sijaan kävisitkin vaikka kirpparilla tai etsisit välttämättömyyksiä facebookin kirppissivustoilta? Voisit laitella kotia, säästää rahaa ja harjoittaa samalla kierrätystä. :)
  Toki kannattaa pitäytyä vain oikeasti kirpparihintaisissa ostoksissa.

  Tuo 40€ ei ole kyllä kovin suuri summa. Ehkä voisit ottaa puolet puskuriin menevästä rahasta ja puolet tinkiä käyttörahasta? Paljoa ei kyllä tarvitse omaisuuttaan kirpparillakaan myydä, että saa saman summan kasaan.
  Zemppiä!

  T: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas
  http://neljajalkaamaassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Se siivousvimma tässä vaikuttikin. Parveke on ollut pari vuotta ihan kamala, koska odottelin sitä uuden kodin ostoa.
   Ei mainoksia-tarra on ollut ovessa jo monta vuotta juuri mainosten välttelyn takia, mutta tämä vahinko tapahtui lenkillä kun poikkesin metsäreitin sijasta keskustaan omppuja ostamaan ja näin mainoksen katupuhujassa. Yhtäkkiä olinkin jo kaupassa ja soittamassa kaveria kyytiavuksi.
   Taidan kärsiä vain ostokrapulasta kovan piheilyn jälkeen. Ei se neljäkymppiä tosiaan ole mitenkään paha :)

   Poista
 2. Sinullako on enää sämpyläpussi ja jääpaloja pakasteessa? Minulla on pakastin yli puolen välin täynnä. Onneksi osa on aletuotteista ja vasta ostettu eli ne saa jäädä. Mutta olen jo syönyt valmispitsaa pois, tein juuri kukon (ruistaikina oli pakkasessa ja sisälle lihaa). Voileipäkinkku on nyt syönnissä. Voisin huomenna tehdä marjoista jotain, niitä on koko lokero täynnä.

  VastaaPoista
 3. Jep! Aloitin tietämättäni hankkeen jo tammikuussa. Pakastimen kulta-aikoina sen kolme laatikkoa oli jaettu liha/ateria-, leipä/marja- ja kasvis/jäätelöosastoihin.
  Viime sulatuksesta onkin jo aikaa, joten ihan win-win-situation.
  Pohdiskelin jo sitä, että kun toivottavasti syksyyn mennessä muutan, pääseekö vanha jo eläkeiässä oleva sähkönsyöjä-pakastinpate mukaan vai investoinko suosiolla uuteen asunnon oston yhteydessä. Voi myös olla että uudessa kodissa on kunnon pakastinosio jääkaapin yhteydessä. No mene ja tiedä. Ainakin safkat seuraavat mukaana.

  VastaaPoista
 4. Pikainen lohdutus: jos vanhat kalusteet ovat hajalla, ja halvalla saa uudet, ja jos vielä niitä pitkään käyttää, niin ei tuo nyt virhehanknnalta kuulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! OLen ihan samaa mieltä ja kovaa kyytiä toipumassa ostokrapulasta :D
   Eiköhän se häviä kokonaan kun saan parvekkeen siivottua ja pääsen nauttimaan tämänkin päähänpiston tuloksista kevätauringossa. Aijai..

   Poista
 5. Onko sinulla sellainen ihana lasitettu parveke? Oijoi :) Meillä tulevan kämpän lasittamaton parveke osoittaa mäntypuustoiselle pihalle joten, ei varmaan kauheasti tule hengattua.. Mutta olisihan se kesällä ihan kiva laittaa nätiksi. Saa nähdä minkälainen sisustusvimma ja -kriisi taloudellisessakin mielessä iskee kun sinne asti päästään.

  VastaaPoista
 6. Juu on lasitettu! Ja siinä mielessä ihana! Parvekkeella majailee myös sähkögrilli ja baden baden eli pikkusiuvouksrlla ja kalusteiden vaihdolla päästään jo niin pitkälle että jos halvan maton ja pari kukkaa lisään niin tuunaus taitaa olla sillä selvä :)

  VastaaPoista