Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

maanantai 30. toukokuuta 2016

Arkistojen kätköistä part1. Tapaus uusi sänky

Ei hätää!
En ole taas hairahtunut ostoksille!

Pihistelen kuin viimestä päivää niiden 200 lainaeuroni kanssa. Viikonloppuna 100 euroa lähtee pesästä serkun ylioppilaslahjaan. Samalla sijoitan huimat 11 euroa paikan päälle matkustamiseen.
Kiitos ja kumarrus Onnibussi!!!!

Koska taloudessani ei tapahdu tällä hetkellä mitään muuta, ajattelin viihdyttää kierrätystarinalla :D

Löysin luonnoksista vanhan tekstin, joka piti julkaista jo viime vuoden puolella, mutta koska tapaus ottaa vieläkin päähän, ajattelin jakaa sen silti varoittavana esimerkkinä ja muistutuksena myös itselleni, kuinka helppoa se velkaantuminen oli/on edelleen vaarana olla.

Tapahtui elokuussa 2015:

Vanha sänky oli 15 vuotta vanha ja siitä tippui siirrettäessä jalat ja se narisi jo pelkästä hengittämisestä. Eli tarvitsin uuden.
Se ei periaatteessa siis ollut impulssiostos. Näin elokuussa huonekaluliikkeen mainoksen tarjouskampanjasta. Jeee! Hintakin oli budjettiin sopiva. Upeeta! Mahtavaa!

Menin ostoksille. Löysin tarjouksen sängyn. Myyjä tuli paikalle. Esitteli toista sänkyä joka oli 200 euroa kalliimpi. Marisin hinnasta. Myyjä alensi hintaa 150 eurolla... Okei.. No sänky tuntui paremmalta kuin eka vaihtoehto. Rahatkin riittivät just ja just tähän uuteen hienoon vaihtoehtoon.

Kauppoja alettiin tehdä. Pyysin myyjää odottamaan hetkisen, että saan siirrettyä rahat säästötililtä käyttötilille,jotta voin maksaa ostokseni heti. Myyjä tokaisi lunkisti että ihan miten vaan mutta voi hän laskunkin kirjoittaa, ei siinä kauaa mene. Kysyin että eikös laskusta tuli lisäkustannuksia. Myyjä kertoi että laskutuslisä on 5 euroa mutta hän voi vähentää sen kauppahinnasta jolloin sekään ei haittaa. Kuvittelin pääseväni nopeammin ulos kaupasta joten suostuin. Olen blondi, bimbo ja pönttö.

Seurasi ainakin vartti paperisotaa, jonka seurauksena mulla oli taas uusi Mastercard  tonnin luottorajalla.
Sängyn hinta kuljetuksineen ja vanhan poisvienteineen teki siis yhteensä 490€ eli 510€ oli tyrkyllä lisävelkaa. Jippii...
Jälkikäteen kuulin, että myyjä saa palkkion jokaisesta tekemästään uudesta luottokortista. Onnea tälle kaverille! Hyvin hoidettu! Ansaan astuin.

Saksin kortin samantien ja jäin odottamaan laskua.

Ensimmäinen lasku saapui 2 kuukautta myöhemmin... Maksoinko sen niillä alunperin olemassaolevilla rahoilla? No en tieteskään. Miksikö? No kun niitä ei enää ollut...

Lyhensin tätä laskua vähintään 53 euroa kuussa. Pyrin joka kuukausi maksamaan enemmän. Ja by the way: Joka kuukausi sain sen 5 euron laskutuslisän velkaan mukaan. Että näin. Tyhmästä päästä kärsiiii... Mutta oppirahat on nyt maksettu ja näin ei pääse käymään enää.

Tarinan luotto kulki blogissa nimellä Mastercard kakkonen, jonka tuhosin maaliskuussa otsikolla:
http://femmadonna.blogspot.fi/2016/02/hyvasti-mastercard-2.html

Cheers!

5 kommenttia:

 1. Miekin tuskastelen meiän sänkyjen kanssa... minul ei ikinä ole ollu uutta sänkyä aikuisiällä... viimeks ostimme kierrätyskeskuksesta hotellin vanhoja sänkyjä.. 2x1m leveet makso 40e kuljetuksinee. No ajatus vanhasta hotellisängystä etoi aikansa mutta mielummin sillä nukku kun lattialla. Sit ei enää ees välittäny...no nyt tämä 7v sitten tehty ostos alkaa nolla aika puhki nukuttu ja pitäisi ostaa uusi...Nyt ilmeisesti on vanhuus iskeny enkä uskalla ostaa vanhaa sänkyä, ajatuskin etoo mutta ne on niin kalliita että =D jos ostankin vaan sellasen paksun lisäpatjan vanhan sängyn päälle =D

  VastaaPoista
 2. Sängyn saanti paikan päälle kesti noin kuukauden ja säästin edes kasaamismaksun kun ruuvasin jalat itse kuin paraskin kätevä emäntä.
  Hyvä sänky on, mutta tuota luottohässäkkää en suosittele kenellekään :O
  Mutta pelkkä jalallinen runkopatjahan tulee varmasti halvemmaksi ja sellainen se entinen 15 vuotta palvellutkin oli! Keräät vain ahkerasti puskuria niin kyllä uusien sänkyjen aika vielä koittaa!

  VastaaPoista
 3. Kyllä ne myyjät osaa tarpeelliset peliliikkeet jotta pienestä jahkailusta kiinni oleva myynti tapahtuu :)

  Itsellä oli myös kymmenisen vuotta vanha 80cm runkopatja jaloilla josta oli jo yksi alatuki poikki ja jouset näkyivät kankaan läpi molemmilta reunoilta. Onneksi tapasin tuon nykyisen avokin jonka mukana tuli 160cm sänkyrunko ja 2x80cm suhteellisen kovat patjat.

  Aluksi meni noin vuosi Ikean ohuehkolla petarilla jonka jälkeen rupes selkä ilmottamaan, että ei se ihan hyvä ole kun aamulla perseen kohdalla on monttu ja petarin reunat näyttää veneen laidoilta ylöspäin kääntyneinä. Nyt on viikko takana 10cm paksulla "muistivaahtopetarilla" mihin uppoaa koko kroppa. Ilman tyynyä olen nukkunut ja täytyy sanoa, että varmasti paremmin kuin vuosikausiin. Toisaalta petarin hinta Jyskissä päälle 300€ eli syytä onkin olla aika helvetin hyvä!

  Jotkut suosittelee sängyksi kuormalavoja jonka päälle ohut & erittäin kova patja ja siihen sitten paksu & pehmeä petari. Tiedä sitten onko hyvä, joku voisi kokeilla ja kertoilla kokemuksistaan? :D

  VastaaPoista
 4. Toi luottokorttisysteemi kuulostaa niin tutulta... no, oppia ikä kaikki. Ei koskaan enää, toivottavasti.

  VastaaPoista
 5. Mulle sanottiin ettei saa ostaa koko sänkyä jossei ota luottokorttia kylkeen. Pakko oli ja vitutti. Maksoin kuitenkin heti. Koskaan ei oo tullu sitä kuuden euron kulua enempää laskua, koska käyttö on ollut sellasissa tarkotuksissa joissa ei ois saanu ostettua mitään ilman että on edes joku luottokortti. Muuta luottoa mulla ei ole kuin tuo, eikä siitä edes mene mitään muita kuukausimaksuja.

  Ja hitto, nythän sen tajusin! Mun nykyseltä käyttötililtä menee millon mitäkin maksuja. Onnistuskohan, jos lopettais sen kokonaan ja alkais maksaa vaan tolla luottokortilla kaiken! :D Pitäs tilin tyhjänä ja maksais toiminimen tililtä itselleen palkkaa vain sen verran kuin maksu on. Hmm, tässähän vois olla ideaa! No joo, on tossa muutama ongelmakohta, mutta ei haittaa välillä vähän spekuloida ja pistää ideoita muhimaan.

  VastaaPoista