Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 3. toukokuuta 2016

Murphyn laki

Täällä menee taas huonosti.

Puhelin hajosi.
Tietenkin juuri silloin kun mikään ei saisi hajota, koska eräskin blondibimbo talousbloggaaja sössi tässä kuussa puskurinsa nollille.

Puhelimen hajoaminen on muuten yhtä kuin hermoromahdus.
Ensimmäinen ajatus on, että MULLA EI OLE HERÄTYSKELLOA!?!
No onneks läppärillä sain yhteyden kaveriin, joka tuli työmatkallaan herättämään kovan onnen sankarittaremme töihin. Hain työmatkalla uuden puhelimen.
Onni onnettomuudessa uuden puhelinmallin hinta oli laskenut juuri reippaasti. Hinta oli yli 150 euroa halvempi, kuin mitä viimeksi sitä tutkiessani.
Koska otin puhelimen kytköllä, sain samalla halvemman puhelinliittymän, joten seuraavan puhelinlaskun yhteissumma (sisältäen kytkön kuukausimaksun ja puhelinlaksun) on samaa luokkaa kuin puhelinlaskuni muutenkin tähän asti.

Tietysti nyt ottaa päähän, että velkaa on taas noin 350€ enemmän. En edes muista tarkkaa summaa, koska jätin hermostuksissani kaikki saamani paperit töihin. Maksan puhelinta nyt kytköllä 8 euroa ja risat kuussa nyt siihen asti, että saan täsmän maksettua pois. En usko, että pankki on kiinnostunut puhelinkytkövelasta asuntolainaa hakiessa.

Luottokortti on vapun jälkeen melkein tapissa. Jäljellä noin 25 euroa.
Lainasin varmuuden vuoksi kaverilta satasen, koska hermot on niin riekaleina, etten kestä enää yhtään yllätyksiä ilman rahaa.

Yksi ylimääräinen työvuorokin meni sivu suun, kun en päässyt varaamaan sitä ilman puhelinta. Mur!

Perunkirjoitukseen tarvittava veljien allekirjoittama paperi ei ehtinyt tulla täksi päiväksi, joten tilaisuus siirtyi taas.. Ensi viikon maanantaina jälleen uusi yritys.

Olen siis ajanut itseni aika pohjalle, suorastaan mokannut ihan huolella, mutta tästä ryhdistäytyneenä aloin tehdä uusia laskelmia velkojenmaksun suhteen. Niiden maksusuunnitelmaa on nyt pakko hidastaa ja rakentaa uusi puskuri mahdollisimman nopeasti, ettei tällaista pääse enää ikinä tapahtumaan. Enkä jaksa nyt enää yhtään masennusta tälle keväälle, joten pidän tätä opetuksena! :)

Puskurin olisi hyvä olla noin tonni. Siihen ainakin pyrin.

Niin ja ostan vanhanaikaisen herätyskellon. Just in case.

Tasan viikko palkkapäivään. Sitten alkaa uusi elämä.

11 kommenttia:

 1. Tasan viikko palkkapäivää. Sen nyt kestät. Ja pää pystyyn. Minulle meni 'pakastin kontrolli' kampanja päin puuta. Söin ensin kiltisti pakastinta tyhjäksi. No sitten tuli mahatauti ja sanoisinko että nyt en kyllä koske pakastimen antiin kuukauteen. Koko pakastin oksettaa. No kuukauden päästä uskoisin että pakastimen sisältö taas kiinnostaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko on aika vähän. Varsinkin, kun eilen tuhlasin 2,35€ ja tänään 0,98€. Ja pakastimessa on muuten viime viikolla kaupasta löydetty -30% kinkkusuikalepussi, ja jauheliha, joista saan loppuviikon ruuat. Huomenna lähden työpaikan maksamalle reissulle, jossa saattaa vähän kulua omia, mutta pyrin nyt täysin minimikulutukseen.

   Poista
 2. Vaikka lainojen, etenkin korkeakorkoisten, maksu pois ripeästi on kaikin pulin järkevää, voi siinä(kin) käyttää malttia. Tyyliin tonnin puskiri, sitten jatkaa säästämistä ja kun on 1100 euroa tilillä, niin satasella laina pois. Ja tuohon malliin.

  Tämä tietysti jos lainoja voi lyhentää omaan tahtiin.

  VastaaPoista
 3. Jäi sanomatta, että vaikka velkaantuminen hyvä, niin riskinä on, että velkaantuu kun yrittää niin kovasti välttää velkaantumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo juuri näin! Mun velathan alkoivat alunperinkin kasaantua siitä, että säästin niin nopeasti. Kun äiti kuoli aloin alunperinkin keräämään puskuria hurjilla myynneillä, mutta malgtti ei riittänyt olla vähentämättä niillä sittenkin velkoja. Mun on nyt vain pysyttävä lujana itseni kanssa!

   Poista
 4. Tsemppiä! Kyllä sinä pärjäät! Nyt ei saa lannistua :)

  VastaaPoista
 5. No hitsiläinen miten se puhelin nyt noin irtisanoi yhteistyönsä.. Mutta mietipä sitä, kuinka nyt ajattelet ylipäätään puhelinkytkystä, joka on vain muutaman kympin kuussa :) Olet ihan eri ihminen kuin joitakin kuukausia sitten! Eipä moni surisi tuollaista kuukausikulua, jos osaisi sitä edes laskea tai miettiä. Minulla repesi lempifarkut persuksesta, jos tieto yhtään tuskaa lievittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kyllä huomaa muuttuneensa raha-asioissa aika paljon :D Nykyajan kytkökauppa on periaatteessa paljon parempi vaihtoehto kuin aiemmin, kun enää ei ole korkoja (oikeesti...miten se on edes mahdollista..?) eikä pakkoa sitoutua kytkön myyneeseen operaattoriin. Toki tällöin on mainonnan uhri ja "kiinni" firmassa kytkökaupan ajan. Kaupan voi kuitenkin milloin vain maksaa kokonaan pois.
   Velka on kuitenkin aina velkaa, joka tällä nykyisellä asenteellani melkein jo oksettaa. Hah! Minkähän kriisin sitten saan aikaiseksi, kun on vihdoin melkein sadantonnin laina niskassa :D
   Ja olen pahoillani lempifarkuista. Miten se onkin aina niin kun lempivaate hajoaa/katoaa, samanlaista ei löydy yhtään mistään?!?
   Hävitin kerran lempineuleeni laivan tanssilattialle (?) ja olen kaksi vuotta yrittänyt googlata jos joku edes kaupittelisi samanlaista netissä. Neule kun oli aikoinaan kirppikseltä alunperinkin.

   Poista
  2. Veikkaan, että tuo kytkyjen halventuminen liittyy isoihin tavaraeriin joita operaattorit ostavat. Saavat ison erän hintaan X-100€/puhelin ja sitten myyvät sen sinulle hintaan X, korko on siis leivottu jo valmiiksi puhelimen hintaan sekä liittymien hintoihin. Muut vähittäismyyjät voivat päästä hyvin samankaltaisiin hintoihin, mutta rahastuksen mahdollisuus on pienempi koska ohessa ei saada myytyä puhelinliittymää. Osamaksulla voi olla myös aika iso houkutus ostaa kalliimpi puhelin kuin kertamaksulla olisi valmis ostamaan, 8e/kk 36kk ajan tuntuu toki pienemmältä hinnalta kuin kaivaa kuvetta kerralla 300€ edestä?

   Oletettavasti moni puhelin tänä päivänä myös hajoaa jo ennen tuota 3v rajapyykkiä ja koska takuu on vain 12kk tai 24kk niin joudut ostamaan uuden kytkypuhelimen vaikka maksat vuoden vielä luuria jota et enää pysty käyttämään. Naisystävältä varastettiin iPhone joka oli hankittu kytkyllä, maksoi puhelinta lopun vuoden verran vaikka puhelin saattoi olla jo Afrikassa...

   Itse on noista välitä juuri edellämainitusta syystä. Ja tietysti koska kun olet nalkissa luurin kanssa kolmekin vuotta niin loppuajasta maksat samaa tasaerää vaikka puhelimen arvo on jo käytännössä nolla. Näitä hankintoja varten tuo puskuri kannattaa olla jotta ei pääse vahingossa kertymään liikaa noita kuukausittaisia osamaksudiilejä rahoja varastamaan :)

   Poista
 6. Ikävä että puskurin tärkeys oppitunti nro 2 iski heti. Ehdotan että jatkossa otat pitkän ajan budjetoinnin käyttöön. Tulot ja menot sekä säästö ja velan lyhennys tasapainoon vuositasolla. Vuoden alussa vuosibudjetti ja kuun vaihteessa tai palkkapäivänä budjetin tarkistusta tulevalle kuulle. Liian tiukkaa ei kannata tehdä vaan joka kuulle pieni hömpöttelyvara/taskuraha joka auttaa jaksamaan muutoin "budjetoitua" arkea kunnes riittäväksi katsomasi puskuri on saavutettu. Ajattele tuota puskurin kerryttämistä eräänlaisena ASP säästönä.
  Harmi ettei olla tuttavia in real life, sillä taloudestamme olisi joutanut kaksikin toimivaa luuria. Vanhempikin toimiva luuri olisi antanut mienen mietintätauon, vaikka eipä tuo ratkaisusi nyt varmastikkaan huonoimmasta päästä ole. Itse uusin viisi vuotta vanhan luurini hyvissä ajoin ennenkuin se irtisanoisi sopimuksensa ja tytär säästi itse itselleen hiemomman älyluurin, kun isänsä valitsema ei vastannut tarpeitaan.

  VastaaPoista
 7. Kyllä. Nyt otan puskurin keräämisen pioriteettiprojektiksi.
  Ajattelin myös, käyttää tuon vanhan luurin huollossa, jotta siitä saisi varaluurin. Vanha luuri alkoi olla jo niin vanhanaikaista teknologiaa, että toiminta petti harva se päivä jossakin sovelluksessa. Viimeinen tikki oli kun näyttö pimeni kokonaan.
  Eli kevään projekti:
  1. Hanki tonnin puskuri
  2. Hanki varapuhelin
  3. Hanki vanhanaikainen herätyskello

  VastaaPoista