Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 18. heinäkuuta 2017

Projekti "uusi asunto" etenee ja hermostuttaa

Ainakin jotenkin.

Lyhennys pieneni

Lainaneuvotteluiden tuloksena kuukausittainen lainalyhennyssummani tulee olemaan 340 euroa.
Voi jösses miten vähän.
Eli tulevaisuuden asumiskustannukseni tulevat olemaan lyhennys 340€ +vastike 105€ + vesi 22€ eli yhteensä 467 euroa kuukaudessa!!
Tähän asti olen siis kärvistellyt 642 euron veden sisältävän vuokrahinnan kanssa ja säästänyt sen kyljessä ASPiin vähintään 100 euroa joka kuukausi eli 742€
Sijoituskokeiluihini jää ihan "hitosti" rahaa! 275 euroa ylimääräsitä tosta noin vaan!

Paitsi että toppuutellaanpas taas vähän intoa tyttö. Kasvaako kustannukset?

Vakuutukset kasvavat

No joo! Uudet vakuutussopimukset tehdään välittömästi kaupanteon jälkeen samassa konttorissa.
En ole lainkaan kärryillä mitä kaikkea niihin tulee sisältymään tai mitä tulevat maksamaan, mutta ilmeisesti (ja tietysti) uudessa ja vanhassa osoitteessani tulee olemaan omatvakuutukset päällekkäin, koska uudessa puuhataan koko ensi kuu remonttia.
Maksan laajaa kotivakuutusta tässä vanahssa 44 euroa kuussa.
Mitähän uusi kustantaisi... Arvioidaanko vaikka 50€/kk?
Elokuun ajan nämä kaksi maksua vielä päällekkäin.
Entäs ne bonukset?
Alkavatko juosta heti?
Miten niitä käytetään?
Voinko maksaa vakuutuksen jatkossa bonareilla?
Mitämissämilloinjakukamitähäh?

Ensi maanantaina (vasta) selviää nämäkin tyhmät kysymykset...

Remontti

Broidi ei anna mennä varailemaan tai hankkimaan mitään kalusteita tai työläisiä ennenkuin avaimet ovat kädessä ja kämppä on käyty syynäämässä perusteellisesti.
Mikä tässäkin asiassa hermostuttaa?
No se, että ehdinkö hankkia kaiken mahdollisen ja saadaanko työt suoritettua kuukaudessa ennen kuin kamat roudataan eteen pilaamaan kaiken.
Milläs vaihdat lattian, jos sohva, sänky ynnä muut mööpelit röhnäävät edessä?
No enää 6 päivää niin pääsen pistämään hösseliksi.

Rahaa tulee, rahaa menee

ASP-sopimuksen takia ja rahaa on siis tosiaan ensi maanantaina tulossa tilille noin 3000 euroa.
Rahaa on mennyt jo uuteen sohvaan 500 euroa ja menee lainan perustamismaksuun heti 370 euroa.
Ensimmäinen lainanlyhennys erääntyy maksettavaksi vasta elokuun viimeinen päivä (sitä ei voi muuttaa vaikka palkkapäivä onkin kuun 10.päivä) joten tein diilin, että lyhennys erääntyy puskuritililtäni, jonne laitan jemikseen tuon 340 euroa joka palkkapäivä.

Lisäksi on sovittu, että laitan automaattisesti talletustilillen (tuttavallisemmin säästötili) 200 euroa kuussa. Se tulee nyt olemaan sitä tulevan toisen asuntoni sukanvarsirahaa. Mutta tämä diili alkaa vasta syyskuussa, kun rahaliikenteeni normalisoituu.

Lisäksi remonttilaskua tulee vielä kasvattamaan ne kaihtimet, kaapisto, seinämaalit ja lattialaminaatit, työstä nyt puhumattakaan yms yms. Olen kauhuissani.
Takuuvuokra 1080€ on tulossa syys-lokakuussa, mutta olenko siihen mennessä joutunut jo turvautumaan 200 euron pikkupuskuriini ja luottokorttiin? Aika varmasti...

Ja tämäkin vielä: Palkkaa on elokuun 10.päivä tulossa ihan minimaalinen 1575 euroa. Eikä ylimääräisten töiden mahdollisuutta näin kesäaikaan niin hurjasti ole ja vaikka olisikin, en ehtisi.
Joten sillä mennään. Buu!

Että tällaisia mukavia asioita minä täällä asunnon oston iloitsemisen ohella mietiskelen.
Saatan rauhoittua viimeistään ensi maanantaina. Tai sitten saada vielä suuremman hepulin ja lähteä suorinta tietä hoitamaan materiaalien ja remppaäijien kilpailutusta.
Ja veljeni ärsyttämistä.

Mutta!

Perjantain treffit sentään menivät "lievästi sanottuna" hienosti!
Tämä ihana mies haki Donnan kotoa kukkapuskan kanssa ja sanoi vievänsä jätskille hienoon näköalapaikkaa. Yhtäkkiä oltiin Lintsillä(!) kiljumassa laitteissa, vetämässä narua, syömässä poppareita, lakua ja tietenkin sitä jätskiä. Iltaan kuului vielä mm. jäissä oleva skumppa, pizzaa ja Uuno Turhapuro-leffa :D
My kind of guy!
Tästä miehestä pidetään kiinni!
Tosin huomenna kokkaillaan yhdessä salaattia, muutenhan vielä lihon tuon miehen kanssa!

Latasin myös HBONordicin, koska Game of Thrones...
Sain yhden ilmaisen kokeilukuukauden, joten 9,95€ lasku lähtee juoksemaan vasta 18.8.
Hehee! Huomenna aloitetaan tuon miehen kanssa koko höskä alusta, koska jotenkin tämä herra on päässyt välttämään koko komeuden, eikä tiedä edes mistä on kyse...

7 kommenttia:

 1. Hyvinhän sinulla menee. Asuntoasiaa menee varmasti hyvin. Nauti kun on uusi asunto. Ja ihana mies. Nyt vaan hymyilet!

  VastaaPoista
 2. Kaikki menee varmasti oikein hyvin! Jos tulee pakkorako aikataulujen kanssa niin voithan vaikka vuokrata varaston kuukaudeksi ja dumpata sinne isot huonekalut kunnes remonttihommat on saatu tehtyä? Toki siitä tulee lisäkustannuksia, mutta oman kokemuksen mukaan remontti kannattaa tehdä kerralla loppuun ja nukkua vaikka patjalla sen aikaa, muuten tuppaa listanpätkät tms. viimeistelyt repsottamaan hyvinkin kauan..

  Toi oli vaan esimerkki siitä että vaihtoehtoja on kyllä, ymmärrettävästi sua nyt vähän jänskättää mutta usko pois, sä selviät kyllä kaikista muuttuvista tekijöistä :) Noi sun uudet asumiskulut on huikeen alhaiset, oot tehny tosi hyvät kaupat! Ja hei ihanaa että se kundi oli kiva, välillä se elämä vaan heittelee myötätuuleen <3

  VastaaPoista
 3. Kannatta tarkistaa tuo kotivakuutuksen hinta uudestaan. Meillä taisi maksaa 70 neliöisen rivarin vakuutus 170€/vuodessa.

  Säästötilinä kannattaa käyttää vaikka Bank Norwegian tiliä että saa edes jotain korkoa. On ihan tavallista että lupaa pankille tehdä juttuja mitä he ehdottavat että saisi alemman marginaalin. Kuten sijottaa vaikka ylihintasiin rahastoihin tietyn summan. Taisin yhden kk:n sijottaa noihin ja sitten laitoin pois päältä. Tuli hyvä marginaali :)

  Kuluista puuttuu sähkö ja mahdollinen nettiyhteys. Oliko tohon lyhennykseen maksettu korko jo?

  VastaaPoista
 4. Minulla taitaa olla 180€ kerrostalokolmion kotivakuutus ja sen on saanut kuitattua kokonaan laina-bonareilla, mutta ekana vuonna se piti muistaakseni itse maksaa, koska bonarit kertyy vasta vuoden mittaan. Niitä ei saa etukäteen :)

  Täytyy varmaan itsekin kilpailuttaa kotivakuutus, kun Osinkokuninkaallakin on edullisempi!

  VastaaPoista
 5. Ihan rauhassa nyt siellä, ota vaikka siideri ja keskity ajattelemaan miten lähimetsän linnut ovat autuaan tietämättömiä meidän ihmisten (itseaiheutetusta) stressistä :D

  Keittiön ja makkarin remontoineena voin sanoa, ettei ole maailmanloppu vaikka kamat olisivatkin jo sisällä asunnossa. Kunhan katto on maalattu (ettei tarvitse kaikkia huonekaluja peitellä) niin muiden pintojen maalaus onnistuu siirtelemällä huonekaluja siltä seinältä pois, ei se maalaus/tapetointi vaadi kuin noin metrin verran vapaata tilaa siihen seinustalle. Samoin makkarin lattiaan laitoin laminaatit vaikka sänky oli huoneessa, siirsin sen ensin toiseen reunaan ja kun toinen puoli oli valmis niin nostettiin sänky tuoreen laminaatin päälle ja tein sitten sen toisen puoliskon :)

  Jos et välttämättä tarvitse/halua ikkunoiden väliin asennettavia kaihtimia niin vaikka minkälaisia sälekaihtimia saa ihan Tokmannilta, Puuilosta, tms. paikasta hintaan 20-40€ ja asennus onnistuu itse. Löytyy metallisia, muovisia, bambuverhoa, yms. laidasta laitaan. Ikkunoiden väliin laitettavat ovat sitten kinkkisiä asennettavia ja niitä saa yleensä vain alan liikkeistä.

  Laminaatin asennus on helppoa. tarvitset pistosahan (laminaattileikkuri saa vain tuhoa aikaan), kynän, suorakulman ja mittanauhan, sekä hieman kärsivällisyyttä. Nykyään noissa on hyvät pontit joka helpottaa lukitusta ja asennusta. Kannattaa panostaa laminaatissa paksuuteen, askeläänet vaimenevat ja pitää paremmin lämmön lattiassa, meille tuli 10mm paksuista sekä keittiöön että makkariin ja ohuempaa en varmasti koskaan ostaisi. Starkilla on aika hyviä tarjouksia laminaatista useasti. Ulkopuoliselle en laminaatin asentamista antaisi koska joskushan se on itse opittava jotain uuttakin? :D

  Kaapistoa kannattaa katsoa sieltä tori.fi, paikallisesta kierrätyskeskuksesta, tai muusta vastaavasta paikasta. Rungot eivät oikeastaan kulu normaalissa käytössä joten selviäisit vaihtamalla tuoreet haluamasi kaltaiset ovet ja ehkä saranat kaapistoon. Nuokin ehdottomasti itse asennettuna.

  Normaalissa remontissa alan asiantuntijaa ei oikeastaan tarvitse muuhun kuin sähkö- ja putkitöihin sekä vettä ja/tai kiinteää virtapistoketta käyttävien kodinkoneiden asentamiseen vakuutusyhtiöiden vaatimusten takia.

  Kyllä se siitä lutviutuu, ja onhan sulla nyt hyvä syy kokeilla miten uusi tuttavuus selviää remonttihommista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kannattaa googlettaa ja katsoa Youtubesta opasvideoita esimerkiksi tuohon laminaatin asennukseen. Itse löysin googlen kautta tosi hyvät ohjeet jotka opastivat parin kinkkisemmän nurkkaleikkauksen tekemisen jotta saa sopivat liikuntasaumat jätettyä :)

   Lopulta noihin maalauksiin ja pintoihin menee yllättävän vähän rahaa kiinni jos et halua mitään 70€/m2 laminaattia tai erikoistapetteja hankkia. Kalleimpia ovat vesikalusteet tai kokonaiset keittiökaapistot jos niitä alat uusimaan :)

   Poista
 6. Mä oon niin innoissani, elän sun elämää.ihan täysillä! Mies ja asunto!!!

  VastaaPoista