Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 13. syyskuuta 2016

Snadisti ketuttaa

Sonera! Sanon sen suoraan ja ääneen ja kovaa: SONERA!

En saa irtisanottua helvetin kallista viihdepakettinettiliittymääni, koska se on määräaikainen. Mistä lähtien on ollut PAKKO olla jonkun asiakas vaikka ei enää halua? Mun on PAKKO pitää se huhtikuun puoleen väliin asti. Liittymästä pääsee eroon vain jos muuttaa uuteen osoitteeseen, jonne sonera ei voi toimittaa nettiä samaan hintaan. Mihin ne eivät muka pystyisi? Eli kun muutan on tota riippakiveä siis todennäköisesti pakko raahata sinnekin mukana huhtikuulle asti... Kiva..
Ja kyllä. Tämänkin olisi voinut tarkistaa aiemmin.
Voisin olla taas vaikka varoittava esimerkki.

Ja joo varmasti se luki pienellä präntillä jossian paperissa, jota kukaan ei lue, tosin musitelen että tämäkin "tarjous" tehtiin mulle tekstiviestillä, jossa annettiin ymmärtää että mikäli et vastaa tähän viestiin siihen ja siihen mennessä, katkeaa nettisi. Määräaikainen tarjous oli siinä vaiheessa hyvä ja lähettämällä viestin "kyllä" sai kaiken hoidettua.

Nyt on tilanne tämä: Hinta muuttui vuoden kuluttua aivan pöyristyttäväksi, eikä liittymää saa nyt irtisanottua. Ehdin juuri tilata kaverilta halvemman, joka on noin viisi kertaa nopeampikin ja suoraan sanottuna haluaisin sen käyttööni.

Järkevintä olisi kai perua tämä uusi liittymä. Muttakunmäenhalua! Kaveri etsi vaivalla parhaimman tarjouspaketin ja tulee vielä asentamaankin noi kaikki mulle (ja no okei saa liittymistä provikat) ja netti on siis paaaljon parempi kuin tämä vanha.
Ja epäilen, että onkohan tässä uudessakin joku määräaikaishomma, koska luonnollisesti en taaskaan ole ottanut selvää mitä olen ostanut.

Joten nyt kavahdatte kauhusta:
Ajattelin olla perumatta sitä uutta. Ajattelin siis maksaa turhaan kahta liittymää.
Soneraa 43€ kuussa ja DNA:ta 24€ kuussa. Eli nettilaskut seuraavat puoli vuotta yht. 67€...
Tyhmääkö? Erittäin.
En oikeasti kehtaa/halua perua sitä kaverin hankkimaa.

Viimeisenä oljenkortena lähetän Soneralle kiukkuista palautetta asiasta. Katsotaan auttaako.

Muuten mennään nyt sitten näillä. Olen idiootti ja apina. Tiedän!


10 kommenttia:

 1. Ehkä ystäväsi on kuitenkin aiemminkin törmännyt asiakkaisiin, jotka ovat naimisissa määräaikaisten sopimustensa kanssa...
  Entäpä jos kysyisit Soneralta, millä hinnalla pääset sopimuksesta eroon ja vertaat sitä kustannuksiin, jotka syntyvät päällekäisten sopimusten ylläpidosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa tulin juuri töihin vaahtoamaan asiasta. Työkaverilla oli ollut sama tilanne ja kun oli aikansa asiasta valittanut oli saanut roimat alennukset soneralta loppuajaksi vaikka ei sopimusta suostuttukaan purkamaan.

   Poista
 2. Mitähän asiaa sä et ymmärrä sanassa MÄÄRÄAIKAINEN???

  VastaaPoista
 3. He vetävät kotiinpäin sanoessaan että muuttaessa voit irtisanoa vain, jos sonera ei pysty sinne toimittamaan. Pystyt irtisanomaan muuttaessa joka tapauksessa sanomalla puhelimessa että uudessa osoitteessa on maksuton netti ennestään. Ja mikäänhän ei estä sinua soittamasta ja sanomasta että olet muuttamassa vaikket olisikaan.

  Tämän tempun opin erään operaattorin työntekijältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tiedosta! Aika sneakya. Nekö ei vaadi todisteita muutosta? Niin no miksi vaatisivatkaan..

   Poista
 4. Kaikki keinot käyttöön vaan. Yleensä asiallinen ja painostava sähköpostikin saattaa auttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koo ja nyt päivän tätä asiaa miettineenä ja rauhoittuneena keskustelen myös kaverini DNA-myyjän kanssa mitä tehdä.

   Poista
 5. Voisit kaverillesi ehdottaa, että lykkää liittymäsopimuksen tekoa ja asentamista tuonne ensi keväälle jollon Soneran soppari loppuu, tuskin on tosiaan ensimmäinen kerta kun tulee eteen tilanne jossa asiakkaalla onkin ollut alla määräaikainen eikä jatkuva sopimus.

  Ne sopimukset kannattaa kyllä lukea aina ennen allekirjotusta, eikä varsinkaan ottaa mitään minkään parin sanan tekstiviestitarjouksen perusteella. Sinänsä sana 'määräaikainen' on erittäin yksiselitteinen, niin puhelin- ja nettiliittymissä, työsopimuksissa kuin muissakin asioissa. Vaatii vaan hieman tarkkuutta ja edes hitusen miettimistä, mutta niitähän sitä tulee harjoteltua automaattisesti säästöasioiden parissa pelatessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuvalla tarkotin siis 'toistaiseksi voimassa olevaa'.

   Irtisanominen onnistuu yleensä jos muuttaa tai jos tulee ylitsepääsemätön este, esimerkiksi vakava sairastuminen tai työttömyys jonka takia tulotaso romahtaa. Pelkkä uuden haluaminen ei kyllä mene läpi koska muuten meillä ois koko Suomi ihmisiä täynnä jotka tekevät niitä iPhone-puhelinta varten otettuja 36kk soppareita joista haluavat irti puolen vuoden kohdalla uuden mallin tullessa markkinoille...

   Poista