Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 18. lokakuuta 2016

Oodi työterveydelle

Tai sen maksuttomuudelle. Kuuluisipa siihen hammashoitokin.

Tapahtui jo muutama viikko sitten, mutta vieläki sekä hymyilyttää että juippii, joten ajattelin kertoa tämänkin stoorin teille.

Olin tossa pari viikkoa sitten jälleen sairaslomalla. Melkein viikon mittaisella.

Sitä edelsi ihan pöljä tapahtumaketju:
Eräänä päivänä kurkku tuntui kipeältä. Ajattelin: "Ei kai se lenssu taas?!?"
Tilanne paheni. Lopulta puhuminen ja jopa nieleminen oli niin tuskaista, että käppäilin työterveyslääkäriin. Epäiltiin angiinaa. Kävin labrassa testeissä. Pikatestissä ei ollut viitteitä angiinasta. Sain kehotuksen mennä kotiin lepäämään ja juomaan kuumaa mehua. Tottelin.

Kipu jatkui. Menin silti töihin. Varsinaisista labratesteistä soitettiin pari päivää myöhemmin, eikä angiinaa ollut. Seuraavaksi lääkäri alkoi epäillä viisaudenhammasta, joka saattaa säteillä kipua vahvasti nieluun.

Tuskissani varasin ajan hammaslääkärin päivystykseen ja menin sinne itkua tuhertaen apua anelemaan.
Hammaslääkäri teki tarkastuksen, otti varmuuden vuoksi vielä röntgenet ja totesi, että viisuri on ihan kunnossa eikä voi aiheuttaa kipua. Sen sijaan hammaslääkäri alkoi tutkia leukaani, jonka kertoi olevan ihan jumissa.
Tässä vaiheessa jo huusin kivusta. Pystyin puhumaankin puuroutuneella äänellä vain jos pidin leuasta kiinni kädellä. Ihan yhtä h*lvettiä!

Kipitin hammaslääkäristä suoraan takaisin työterveyteen, jossa vietin kaksi tuntia kaiken maailman mahdollisissa verikokeissa, röntgenissä ja nielunäytteissä.

Lopputulos:
Hartialihas oli mennyt jumiin, tulehtunut ja vetänyt leuan lukkoon, josta kurkkukipu johtui.
Lihaskipu tuntui vain painessa hartiaa, ei liikkeessä eikä muussakaan tilanteessa, joten sen takia oli erittäin vaikea keksiä syy-seuraus-suhdetta.

Seuraus:
Melkein viikon sairasloma, jumppaohjeet, lihasrelaksantit ja tulehduskipulääkkeet.

Kustannukset:
Lääkkeet:  Yhteensä 7,5 euroa!!!
Tuntien lääkärissä ja kokeissa juoksentelu:  Firman piikkiin!!
Hammaslääkärikäynti, jossa hampaani eivät saaneet mitään hoitoa: 30,50€
(No tieto todellisesta diagnoosista oli tosin kullanarvoinen..)

Työterveys on yksityinen lääkäriasema ja odotushuoneessa kuuntelin kun eräs isä maksoi lapsensa lääkärikäyntiä ja kokeita.
Iskä rykäisi himpun järkyttyneenä kun lasku kuului 309 euroa ja risat...(!!!)
Toivottavasti heillä oli vakuutus...
Sillä hetkellä olin erittäin kiitollinen työpaikalleni, vaikkakin oikean hoidon saanti kestikin 4 päivää. No hard feelings!

Vihoitteleeko niska-leuka-kombinaatio vielä?
Ei ollenkaan. Aloin harrastamaan keppijumppaa aamuin illoin, kävin salilla niskajumpassa ja puhe luistaa taas. Ehkä jo liiankin kanssa...
Lisäksi relaksantit olivat hyvin hassunhauskoja. If you know what I mean... :D

2 kommenttia:

  1. No ohhoh, mikä kokemus sulla! Aika kummallinen se kroppa osaa toisinaan olla.. Ite oon niskajumiin ottanut relaksantteja vaan yöksi, joten en tiedä hauskuudesta mitään ;).. hartialihaksiiin vaikuttavan lajin oon kans just alottanut, silti naksuu niska kun päätä kääntelee..

    VastaaPoista
  2. Noita palveluita osaa arvostaa aina vasta kun niitä tosissaan tarvitsee. Hyvä että sait kunnon mömmöt (I sure do know what you mean...) ja nyt on kielenkannat taas irti :)

    VastaaPoista