Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Tuhlailu yltyy

Täällä on nyt piru irti!

Olen aivan pitelemätön.

Kaunes- ja terveyskampanjani saivat jalkani kävelemään ostoskeskukseen ja shoppailemaan ihonhoitotuotteita, alusvaatteita ja treenikuteita.
Ostosreissun kulut: 124€ (!?!)

Siinä välissä kävin taas apteekissa ja ruokakaupassa tankkaamassa terveyssafkavarastoani.
Ostosreissun kulut: 43€

Eilen sain kaverilta halvalla uuden päiväpeiton ja alettiin miettiä, miten muuta sisustusta voisi muuttaa. Yhtäkkiä oltiin Ikeassa ja kassalla naureskellen huusin:
"Kato vaan 86 euroa! Ei mennytkään satanen rikki!" Plus se päiväpeitto 10 euroa...
Ostosreissun kulut: 96€

Tässä siis kulutetaan hyvin tehokkaasti puskurin rahoja.
Ja vielä tekisi mieli hankkia sitä ja tätä ja tota. Ihan päätä huimaa tällainen julkeus.
Kaveri käski toistella: Kulutan omia rahojani.. Kulutan omia rahojani... Kulutan puhki puskuriani...

Luulen että säästökäpy kärähti siitä, että olen turhautunut kämppäjahtiin. Neljään vuoteen en ole viitsinyt edes miettiä sisustusasioita, koska uusi asunto oli koko ajan tähtäimessä. Sinne sitten laitetaan kaikki vimpan päälle. No kämppää ei näy eikä kuulu. Syksy saapui tuomaan masennusmausteen tuohon turhautumiseen, joten aloin näköjään laittelemaan sitten tätä vuokrakämppää vähän viihtyisämmäksi. Tokihan nämä sohvatyynyt, kaitaliinat ja tuo IHANA uusi matto matkustavat kanssani uuteen kotiini. Joten voisko tätä nyt selityksen maualla sopertaen pitää ennakoivana sijoituksena? Koska tähän puuhaan olisi kuitenkin käytetty samat fyrkat myöhemmin.
Seliseli.

Mutta siis puskurissa on vielä rahaa. Puskuri saa lisää rahaa viiden päivän päästä. Velkaa ei ole tehty. Velkaa on itseasiassa maksettu taas ylimääräiset 5 euroa pois. Jouduin maksamaan yhden maksun luottokortilla, kun s-pankin tunnukset olivat unohtuneet kotiin ja pyöristin takaisin maksetun summan sitten 5 euroa ylöspäin lähimpään kymppiin ihan vaan huvikseni.

Niin että velan määrä tällä hetkellä on 2011 euroa.
Ei hitto vie. Jos tässä kerran puskuria tuhlaillaan, niin voisin kyllä tunkea visaankin sen verran, että velka alkaisi ykkösellä. Menisi ainakin järkevämpään kohteeseen.

Ja mitä kuuluu eläkevakuutukselle? Soitin pankkiin, jossa neuvottiin lähettämään verkkopankin kautta viesti asiasta. Säästäminen saadaan katkaistua viikon sisällä, mutta viiden päivän kuluttua tulevana palkkapäivänä saan peruttua maksun, jottei vakuutukseen mene enää senttiäkään.

Mutta kysymys kuuluu?
Minne tuo ylimääräinen hurja 30 euroa sijoitetaan?
Kirjautuisinko heti Nordnetiin?
Lisäänkö puskurinkorjaukseen? (Jotta voin tuhlata senkin taas..)
Kasvatanko ASPia?

On tässä viisi päivää aikaa taas pähkäillä.
Ja tuhlata.
Ja hävetä.


 


10 kommenttia:

 1. Laita Nordnetiin, niin et pääse sitä kolmekymppistä sieltä tuhlaamaan. Ja hei, meille kaikille osuu näitä päiviä, jolloin sokka lähtee, mutta kuten itsekin totesit, ei nuo ostoksesi hukkaan menneet. Joskus elämästä pitää nauttiakin! :)

  VastaaPoista
 2. Juu ja siitä olen ylpeä, että kun tuosta ensimmäisestä tuhlailuosiosta 95 euroa meni vaatteisiin, niin sillä rahalla löysin siis 9 vaatekappaletta, 10 paria sukkia, neljät alusvaatekokonaisuudet, että ois voinu mennä huonomminkin. Hyödynsin kaikki tarjoukset, alet ja kirpparin.
  Lisäksi ja nautin tästä kotini uudesta ilmeestä nyt ihan mielettömästi ja kaikki varmasti allekirjoittavat sen, että Ikeaa halvempaa ostospaikkaa on vaikea löytää. Sisustukseen menneisiin 96 euroon sisältyi 13 tuotetta.

  VastaaPoista
 3. Paljon toi Visa muuten veloittaa per kk ja paljon korko? Joskushan sitä on ns. pakko ja joskus ihan todellinenkin pakko ostaa uutta, eipä sille mitään voi. Ikea on kyllä paha houkuttelemaan mutta halpa kassalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visa veloittaa 75€/kk.
   Korko on (3 kk euribor + 7,000%-yksikköä)
   Eli käytännössä tällä hetkellä 6,699 %
   Eli käytännössä n. 14,5€/kk
   Plus spotifymaksu 9,95/kk, jonka muuten nyt tajuan sivuuttaneeni menoista kokonaan. Taidanpas nostaa visanmaksun 85€ kuussa...
   TAI josko sijoittaisin sen eläkevakuutuksesta jäävän 30 egee ensisijaisesti visanmaksuun ennenkuin lähden opettelemaan Nordnetin ihmeellistä maailmaa.

   Poista
  2. Korjaus: Visan kuluihin 14,5 euroon sisältyy myös 3,5 euroa tilinhoitokuluja.

   Poista
 4. Mä luulen että pieni pesänrakennusvietti on ihan normaalia kun alkaa pimeä ja viima vyörymään päälle. Pitäähän kotona olla viihtyisää että jaksaa kökkiä siellä koko talven! Ja noita kauneuteen ja terveyteen liittyviä kuluja en näe tuhlauksena vaan sijoituksena omaan itseen, koska terve mieli terveessä ruumiissa vai miten se nyt meni? Ehkä paha mieli (ja sitä kautta masennus-/lohtushoppaukset) pysyy herkemmin loitolla kun on hyvinvointi monipuolisesti tasapainossa. Kunhan katsoo että ostoksista saatava hinta-hyvämieli -suhde on kunnossa, eli just kuten oot tehnyt ilmeisesti monia tosi hyviä löytöjä sopuhintaan :)
  Sovitaanko että viiteen päivään ei tuhlata eikä hävetä, vaan suunnitellaan huolella uusia kauppalistoja, ettei tule sitten huti- tai heräteostoksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhlasin eilisen kirjoituksen jälkeen vielä aikamoisen summan Jyskin säilytyskoreihin... Mutta nyt asunto on niin viihtyisä, etten ole kyllä näin kivassa kodissa ikinä asunut. Vanhemmat eivät sisustuksesta paljon perustaneet ja entisen miehen asunnossa ei saanut tehdä mitään muutoksia. (Buu!)
   Valokuvakehyksiin saatan vielä hairahtua, mutta ne näin ne alessa euron luokkaa kipale X 6kpl. Ei paha. Yritän tosiaan sinnitellä palkkapäivään asti muiden päähänpistojeni kanssa ja silloin saa tahti hidastua sen verran että seuraaviin hankintoihin saa käyttöraha luvan riittää.

   Poista
 5. sijoitus mielenterveyteen kun painaa talvella nuottaputkella töitä pääsee omaan viihtyisään kotiin rentoutuu..?

  VastaaPoista
 6. Ei nyt ihan huonoja ostoksia kun sait niillä kotisi viihtyisämmäksi.
  Sinullakin on P.Ohatta seurannassasi ja hänen viimeisin kirjoituksensa "Special Edition – Kuukausikatsaus 9 2016 – 225 630" sisältää hyvän pointin rahankäyttöön. Miten pitkään minun pitää työskennellä ansaitakseni käteen tämän aikomani ostoksen hinta?
  Tuon muistusen kun saisi esiin aina ennen kassalemenoa silloin kun on vaara päästä "sokka irti". Esim. "Olisinko valmis työskentelemään tämän "tingel tangel pilputtimen" eteen tunnin ja neljäkymmentä minuuttia?" Saattaisi jokunen ostos jäädä tekemättä.

  VastaaPoista