Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

maanantai 20. helmikuuta 2017

Pommikämpän hintasota osa 1.

Ensimmäinen yritys 81 000 euroa hylätty. Jyrkästi, mutta diplomaattisesti.

Tekstissä käytetty termi "myyjä" tarkoittaa kuolinpesän osakasta, joka on vastuussa myynnistä ja hinnasta.

Myyjä:

* Myyjä ei suostunut tämän tiedon perusteella edes harkitsemaan laskevansa myyntihintaa.
Kehotti vain korottamaan tarjousta, jotta voidaan alkaa neuvottelemaan kunnolla.

* Myyjä möläytti tosin vahingossa, että arvioivat asunnon hinnaksi putkiremontin huomioiden
110k tai 105k.
Eli alastulon alkamisen mahdollisuus on olemassa vaikka niin järkähtämätöntä esitettiinkin.

* Myyjä kuuluu myös selvästi perinteisen putkiremontin vastustajiin, ja oli sitä mieltä, ettei tämä talo mitään putkiremonttia vielä edes tarvitse. (Jassoo..)

* Myyjä totesi ettei heillä ole mikään kiire, eikä heidän ole edes pakko sitä myydä.
Ja muutenkin aikoivat lähteä myyntipuuhiin vasta kesällä. (Siihen on neljä kuukautta...)


Ostaja (minä):

* Totesin ettei mulla ole varaa tuohon pyyntihintaan, eikä varsinkaan sitten kun putkiremonttikustannukset luetaan mukaan.

* Kerroin olleeni putkiremonttikokouksessa, jossa aikataulusta ilmeni se, että remppa saattaa jo vuoden kuluttua olla ajankohtainen ja tosiaan saattaa kivuta sinne tonniin per neliö.

* Pintoja on uusittava ja irtaimistoa (esim pakastin puuttuu) hankittava, johon menee myös tuhansia euroja. Arvioin että 5000€ (totuus n. 2500€).

* Sanoin, että kun ovat miettineet asiaa ja jos ovat valmiita pudottamaan pyyntihintaa niin voivat laittaa viestiä. Tähän sain vastuksen, että niin voin laitta minäkin jos/kun haluan korottaa tarjousta.

Mietteitä: 

Tässä on nyt selvästi aika tiukka hintasota edessä.
Mies osaa selvästi
Mutta ikinä ei lannistuta!
Jatkan yrittämistä, mutta periksi en anna ja pysyn takarajassani, joka on 95k.

Tuli tässä kyllä mieleen, että kun tästä uhkaa tulla näin hankalaa, niin katselen samalla muita asuntoilmoituksia ja kyselen, josko joku muu tässä taloyhtiössä olisi halukas myymään yksiönsä vähän vähäisemmällä sodankäynnillä. Niitä löytyy taloyhtiöstämme kuitenkin 45kpl.

Sillä aikaa muissa talouskoukeroissani:

Tuhlasin laivalla kun ostin tarjouskosmetiikkaa (ja viinaa) varastoon.
Tili tyhjeni ja lainasin jo vähän puskurista. Joudun varmasti lainaamaan vielä lisää.
Kaiken tämän asuntohässäkän ja lainaneuvottelun ja tuhansien eurojen pyörittelyn jälkeen syntyi illuusio, että mulla on jotenkin liikaa rahaa ja sitä piti päästä käyttämään.

Lisäksi tuli eräs vuoronvaihto joka soi ensi kuun palkasta noin 60 euroa veks. Mutta joka tietää huhitkuun palkkaan sitten n. 90 euroa lisää, joten oli kannattava.
Vuosittainen bonuskin tulee, mutta melkein puolet pienempänä kuin viime vuonna eli käteen siitä jää noin 230 euroa, joka maksetaan n. 24.3. odotin siis 350 euroa. Buu!

Mutta arvatkaa mitä!
Kaikesta tästä huolimatta olen päättänyt maksaa ensi kuussa koko visavelan puskurilla pois.
Eli ensi kuussa (10.3.) olen täysin velaton!

Siinäpä lause, jota en ole koko aikuisikäni aikana ääneen sanonut.

Niin, että meni kämppäasiat miten meni, on täällä melkoinen ilonaihe silti ihanjustkohta ovella! :)

20 kommenttia:

 1. Minä sain omistusasunnossa vielä asuessa kerran postilaatikkoon lapun, jossa yksityishenkilö kyseli olisinko kiinnostunut myymään asuntoa (oli luultavasti jätettyä useampaan alueen asunnon postilaatikkoon). Etkö voisi laittaa vaikka lappusta taloyhtiön rappujen ilmoitustaululle, että olet kiinnostunut ostamaan yksiön ja yhteystiedot perään. Saattaisi vauhdittaa myös pommikaupan myyjää :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just puhuttiin kaverin kanssa puhelimessa samasta asiasta. Ehkä laitankin!

   Poista
 2. Pattitilanteeseen taisitte jäädä.
  Myyjä kuvittelee että ostajana on tyhmä blondi. Vähättelee remonttia ja asunnon rempantarvetta. Ovatko edes nähneet kämppää hiljakkoin? Katselleet vain netistä alueen hintatasoa.
  Toisaalta sinun ei kannata puhua myyjälle mitä pintaremppa maksaisi oman suunnitelmasi mukaan vaan mitä se maksaisi teetettynä (kun eihän se blondi itse osaa) ja muistutella pakastimen puutetta ja muitten laitteiden (liesi jääkaappi jne.) vanhuutta sekä mitä niiden uusiminen maksaa. Myyjä yrittää vedättää parempaa tarjousta sillä että eivät ehkä nyt olisikaan myymässä vaan vasta myöhemmin. Ajattelee ehkä että ostokuume on kova joten nyt siis jäitä hattuun.
  Anna ymmärtää että jo vähän epäröitkin koko kaupan järkevyyttä kun on se asumista rajoittava putkarikin tulossa. Toisaalta kannattaa kokonaan jättää puhe siitä mihin sinulla on varaa ja puhua enemmänkin siitä mitä pankki on valmis ko. asuntoa luotottamaan ja tässäkin kohtaa kannattaa ehkä muistaa se luvattu lainasumma alemmas tai vielä parempi olla tarkassa summassa epämääräinen.
  Peliähän voi pelata molempiin suuntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyviä neuvoja! Joo puhetyyli oli selvästi "setämäinen", joten blondinvedätysdvibat tuli tännekin. Hämmentyi selvästi kun olin ollut kokouskessa mukana ja tiesinkin yhtäkkiä enemmän putkarin etenemisestä kuin setämies itse.
   Pysyn nyt ihan coolina vaan.
   Mullahan ei ole tässä tosiaan mitään menetettävää! :)

   Poista
 3. Avaisitko hieman asuntoa, eli ikä, koko, sijainti (pääkaupunki), vuokrataso, yhtiövastike, muut korjaustarpeet? Vai haluatko pitää salaisena?

  Olen lukenut postauksiasi asiasta, mutta en itse kyllä pysty arvioimaan kumman hinta-arvio lähempänä oikeaa. Käytännössä pääkaupunkiseudun yksiöt menevät kaupaksi tietyllä vuokratuottotasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle vastaten :) eli siis edessä julkisivu ja putkiremontti ja pinnat uusiksi ... saa laskea 35000€ jos noin 30m2 yksiö. Entäs muuta korjattavaa... löytyykö kunnollista kuntoarviota?

   Arvio vastikkeesta, jos omalla tontilla, 4€/m2 eli 120€, jos 30m2 yksiö. Vuokrataso n.650€/kk. Sanoisin että asunto menee lopulta myyjillä kaupaksi 100000-105000€ hintaan. Tällöin remonttivaroillakin laskiessa vuokratuotto menee lähellä 5% ja tällä korkotasolla se riittää monelle.

   Nyt vaan täysillä kimppuun, jos asunto hyvä ja vetoat että säästyy välittäjän kulut sekä vastikkeet loppuajalta jne helppo kaupanteko. Toisaalta kun en tiedä myyjistä mitään, voi olla että haluavat lopulta julkisen myynnin. Heidät pitää saada tekemään päätös ennen sen harkitsemistakaan.

   Poista
  2. Mitä tässä salailemaan. Täältä pesee! :D
   Rakennettu -73.
   27neliötä.
   Vastike 3,7€/neliö + rahoitusvastiketta, (jonka tarkkaa määrää en tiedä kun isännöitsitodistusta ei annetta ennenkuin hinnasta päästään johonkin järkevään sopuun...en oikein arvostanut) mutta oletus on että n. 140€
   Pk-seutu. Vantaahan tämä. Kehäradan varrella.
   Vuokrataso yksiössä n. 600€
   Remonttitarpeet: lattiat uusittava, seinät ja katto maalattava. hankittava uudet kaihtimet, vaatekaappi, kylpyhuoneen lavuaari, peilikaappi, uuni ja pakastin. Lisäksi ikkunat tiivistettävä.
   Kylppäri aivan alkuperäinen istuma-ammeineen ja muovimattoineen. Jopa suihkun suutin on seitkytluvulta!?!

   Niin että ilman putkiremonttiakin olisi haastavaa myydä tuolla hinnalla remontoi-mieleiseksesi-periaatteella. Näin siis mun mielestä.

   Poista
  3. Sovitaan hinta ensin niin saat isännöitsijäntodistuksen? Mitä vit***? Tuo on täyttä pelleilyä, totta hemmetissä se pitää nähdä.

   Poista
  4. Jopa minun mielestäni on kyllä haastava myyjä-osapuoli kaupanteon toisella puolen!

   Poista
  5. Todella outoa - myyjä ei tule kenenkään kanssa pääsemään eteenpäin ilman isännöitsijäntodistusta, joten sinäkin voit aivan rauhallisesti todeta, että voidaan neuvotella kun ensin on isännöitsijäntodistus. Aivan a ja o perusasia!

   Poista
 4. Höh, no ehkä tuo pattitilanne vielä raukeaa tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 5. Kylmän viileenä vain jatkamaan! Vastapuoli käyttää klassisia neuvottelutaktiikoita, ei kannata hämääntyä. Eikä puhua siitä mihin on varaa - vaan siitä minkä arvoinen asunto on ja minkä yli et halua maksaa.

  Hienosti olet jo argumentoinut, kannattaa jatkaa tuomalla edelleen esiin, että budjetoit luonnollisesti itse tuon putkiremppahinnan ja pintaremonttihinnan tähän, ja että tässähän olisi joka tapauksessa heille välittäjän säästö.

  Toivotan onnea ja jään seuraamaan!

  VastaaPoista
 6. Mitä tuo rahoitusvastike 140 e/kk tarkoittaa? Kerätäänkö sitä siis nyt tällä tilikaudella pelkästään vai vakiintuneena jatkuvasti (maksetaan sillä sitten eteen tulevia pienempiä remppoja) vai onko se vain tämän osakkeen kulu jostain jo toteutuneesta rempasta. Pikku juttu, mutta pisti vain silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vastike on yhteensä ilmeisesti 140€ sisältäen hoito ja rahoitusvastikkeet.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Tämä on niin mielenkiintoinen tilanne, että toivotan tsemppiä ja kylmähermoisuutta ostotilanteeseen sedän kanssa!

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä!

  Tuo isännöitsijäntodistuksen panttaaminen on kyllä aika outo veto tässä tilanteessa kun ei käytetä välittäjää. Välittäjähän pyytää sen isännöitsijältä heti ensimmäisenä kun alkaa kohdetta myymään joten miksi se muka olisi vähempiarvoinen tässä tilanteessa jossa osapuolet neuvottelevat suoraan keskenään. Ainuttakaan sitovaa tarjousta ei kuitenkaan tule tehdä ennen kuin taloyhtiön paperit on nenän edessä tarkasteltavana joten miksi vitkutella...

  VastaaPoista
 9. Mitä hel... Jos mina olisin tuossa tilanteessa, niin voisin todeta myyjälle että jos hän ei tiedä asuntokaupan etenemisestä tuon enempää, niin menköön joko opiskelemaan tai hankkikoon sitten välittäjän, jolle joutuu joka tapauksessa maksamaan. Eihän kukaan tee ostotarjousta sokkona hapuillen; sulla pitää olla isännöitsijäntodistus (MUUN MUASSA se) käytössäsi, että pystyt tekemään oikeita ratkaisuja. Maksaahan se todistus, mutta kun se on vähän niin kuin pakollinen, myös pankin suuntaan.

  Ihme touhua. Jos en nyt suoraan sano että yrittävät kusettaa niin ainakin ajattelen siihen suuntaan.

  VastaaPoista
 10. Puuh. Ei ole helppoa.
  Alleviivaten luin tekstistä sanan VELATON. VELATON!!!!! HIENOA! 10.3 KILISTÄN SULLE!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen ihan häkeltynyt, kun siivosin koko asian maton alle kaikkien asuntoasioiden tieltä, niin voi olla että tuntuu ihann vähän hyvältä sitten silloin! O_O Prosessi tapahtuu vasta siksi ensi kuussa , koska haluan pitää puskurissa kunnollisen rahasumman, enkä siis vain kykene syytämään melkein kaikkea heti visaan. Ja jos yhtäkkiä osuukin silmiin kalliimpi asunto jonka haluan hetinyteilen-mentaliteetillä niin puskurista siirtyy asap 700euroa aspiin.

   Poista