Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

torstai 16. helmikuuta 2017

Projekti pommikämppä etenee

Ainakin  muutaman askeleen verran!

* Pankista lähetettiin uusi lainatarjous, jossa luoton määrä on ostettu 108 000 euroon ja korko alennettu 0,9% + euribor 12kk.

* Asunnon omistajille soitettu ja pyydetty isännöitsijätodistus ja hintapyyntö.
Ilmaisin söpösti olevani arka sanomaan mitään lukuja vielä omalta osaltani, ennen kuin kuulen kuolinpesän vaatimukset. Sitten alkaakin kovat neuvottelut :D
Pyysin huomioinmaan hintapyynnössä putkarin ja pintaremontin.
Perukirjaan on kuitenkin joku hinta-arvio asunnosta merkitty, joten bring it on!

* Osallistuttu eilen "muiden osakkeenomistajien" kanssa taloyhtiön ja isännöitsijän järjestämään putkiremontin hankesuunnittelutilaisuuteen. Soitin ensin isännöitsijälle ja varmistin saanko osallistua, vaikka olenkin vielä (toistaiseksi) vain ankea vuokralainen.
Tutustuin reissulla laajemmin naapureihin ja yksikin joka oli puoli vuotta sitten ostanut 4h+k:n taloyhtiöstä kertoi saaneensa tingittyä 30k asunnon pyyntihinnasta juurikin putkarin takia ja toivotti onnea ja lupasi liittyä naisten lenkkisaunajuorukerhoon sunnuntaina :D

Lisäksi taisin olla ainut, joka ei poistunut salista paniikissa vaan vieläkin innostuneenpana!
Muiden keskuudessa paniikkia ilmeni lähes kaikesta mitä siellä selvisi.

Putkarin kustannusarvio 650-900€/neliö
"Miten todennäköisesti pysyisimme tuossa alemmassa arviossa?"
" Tämä on vain esimerkkiarvio, eikä kustannuksista voida siis sanoa mitään varmaa. On tapauksia joissa kustannukset ovat kivunneet jopa tonniin per neliö."
-> Paniikki

 Remonttiaika
" Mikäli kaikki menisi ihanteellisesti ja käytämme tällaista uutta ydinmallia suunniteluprosessissa, voivat suunnitelmat olla valmiina jo syksyllä ja työt voidaan aloittaa vuodenvaihteessa."
-> Paniikki

Remonttiaika 2
" Asunnot ovat asuinkelvottomassa kunnossa arviolta noin kolme kuukautta."
-> Paniikki

Vesimittari
" Kaikkiin asuntoihin asennetaan määräysten mukaan samalla vesimittarit ja vedestä laskutetaankin nyt kulutuksen mukaan, eikä enää kiinteän vesimaksun muodossa."
-> Paniikki

Kylpyhuoneremontti
"Jos kylypuone on jo uusittu, niin miksi seinät pitäisi avata taas? En aio maksaa siitä, että toiset saavat uudet kylpyhuoneet!"
" Uusittujennkin seinien takana on alkuperäiset ja kuluneet putket, joiden uusimiseksi seinä on purettava, oli se sitten uusi tai vanha. Mikäli yläkerran alkuperäiseen kylpyhuoneeseen tulee vesivahinko ja vesi valuu alas remontoituun kylpyhuoneeseen, ovat molemmat kämpät kuitenkin remontissa. Lisäksi mikäli rakenteet pettävät maksaa taloyhtiö viulut, jolloin kaikki asukkaat joutuvat kuitnekin maksumiehiksi."
-> Paniikki

Ja tätä rataa...
Itse sain paljon tietoa ja oli ihan hiton hyvä, että osallistuin!

Remppaprosessissa kestää kuitenkin vielä vähintään ensi vuoteen, kun asiasta seuraa väistämättä väittelyjä yms.

Ainut mikä vähän alkoi mietityttämään oli se, että kun alkuperäinen kylppäri on niiiiiiiiin vanha ja huonokuntoinen, että mitä jos ostohetken ja putkiremontin välissä sattuisi vesivahinko?

Ratkaisu:
Kotivakuutus pitää olla kunnossa, joten tarkistanpa sen oston yhteydessä tältäki osalta viimeisen päälle ja mikäli vika on rakenteissa, maksaa tosiaan taloyhtiö (eli kaikki muut asukkaat mukana) viulut.
-> Ei paniikkia

Noniin! Nyt jätän hetkeksi nämä jännitystä tihkuvat kuviot ja suuntaan huomenna kälyn kanssa Tukholmanristeilylle rentoutumaan. Eli käytännössä kyselen koko reissun ajan broidilan asuntolaina-asioista. Yritän sentään tehdä sen drinkki kourassa. Luau!

Mitähän jännää ensi viikolle järkkäytyy? :)

7 kommenttia:

 1. Ei kuulostanut miltään ihan kauheilta nuo jutut, perussettiä tollasessa rempassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-i! Mua vähän jo nauratti noi reaktiot. En tiedä sitten mitä ne siellä odotti kuulevansa. Kaikki muut oli saanu infopakettina monistenivaskan paitsi mä ja silti osasin odottaa noita juttuja.

   Poista
 2. "En aio maksaa siitä, että toiset saavat uudet kylpyhuoneet!", siinä on oikeaa asennetta :D Juuri näitä tietämättömiä on joka hemmetin taloyhtiössä, vaikka saattaneet asua jo vuosikymmeniä niin eivät vieläkään ymmärrä miten asiat hoidetaan.

  VastaaPoista
 3. Jänniä vaiheita sulla tuon asunnon oston kanssa!
  Ja osuvan humoristisesti kuvasit noita naapurien paniikkireaktioita...:)

  VastaaPoista
 4. Lukaisin blogisi läpi ja jään jännittyneenä seuraamaan, miten asuntoasiasi etenevät. :)

  VastaaPoista
 5. Olen niin koukussa tähän sun pommiprojektiin!

  VastaaPoista
 6. Tietäjät tietää! Wuhuu, kelaa vähän että sä tiesit parhaiten :)

  VastaaPoista