Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Hintaneuvottelut alkakoon!

Tää on jännää! Tää on jännää! Tää on jännää!

Sain hintapyynnön pommiasunnosta: 110 000 euroa.

Huihai!
Tiedän. Asunnon pyyntihinnassa on ilmaa yleensä 10-15%, koska tinkimisvara.
Pointsit myyjille kyllä, koska ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa!

Eivät saa tosin ikinä sitä myytyä tuolla hinnalla tässä putkarin luomassa varjossa, eivätkä varsinkaan ilman välittäjää.

Huomenna käydään peuhelinneuvottelua asiasta kuolinpesänosakkaan kanssa.

Tilanne: 

Jännittää ihan sikana! Tarvitsen neuvojanne!

Seuraus:

Annan ymmärtää että tuollaiseen summaan ei edes ole varaa, ja että se on aika kohtuuton tämän alueen neliöhinnan JA putkarin läheisyyden huomioiden.

Kysymys:

Lähdenkö julkeasti tarjoamaan 80k vai 85k?
Se on luonnollisesti tinginnän alku ja asetan katoksi 92-95k.

Blogiyhteisön apua kaivataan! Mitä FemmaDonna nyt tekee?
Soitan neuvottelupuhelun maanantaina n. klo 16.

P.S.
Laivakuulumisia! Olin tosiaan kälyn kanssa Ruotsinlaivalla. Tuhlasin hieman yli budjetin, koska oltiin rentoutumislomalla, mutta koska käly on raitis, ei rahaa palanut totuttuun tapaan baariin, joten kun tilitapahtumat ma-ti-akselilla päivittyvät, osaan kertoa kuinka paljon törsäsin hyvinvointiin (lue: ruokaa, kosmetiikkaan ja kodin viinavarastoihin...).
Palatakaamme silloin tähän asiaan.

Nyt jään pureskelemaan kynsiä ja soitan broidille... 

12 kommenttia:

 1. Lähtisin puhelimessa alustavasti neuvottelemaan hinnasta, mutta tarjous kannattaa jättää kirjallisesti ja mainita kuinka kauan tarjous on voimassa, voimassaoloaika laittaa paineita myyjille miettiä tarjousta eikä asiaa voi vetkutella loputtomasti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos erittäin hyvästä neuvosta!

  VastaaPoista
 3. Jännää! Pää vaan kylmänä ja itsevarmana oma tarjous pöytään. Positiivisia viboja sulle päin! :)

  -Neiti Nuukailija

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! On vaikea sanoa mitään tarkkaa summaa, mutta oma mottoni on että jos eka tarjous menee läpi niin se on pettymys. Eli sen verran alas pitää tarjota.

  VastaaPoista
 5. Hintaneuvottelu on pelin suola ja ihan hauskaakin =)

  VastaaPoista
 6. Mekin tarjousta tehtäessä päädyttiin ekaksi tarjoukseksi laittamaan niin alhainen että itseäkin melkein nolotti... =)
  Lopputulema oli aika tarkkaan puolivälissä pyyntihinnan ja tuon ensimmäisen tarjouksemme väliltä, eli mitä alempaa lähdet liikkeelle niin sitä parempi on lopullinen hintakin.

  VastaaPoista
 7. Ota huutokauppakeisari Akin vinkit kauppaneuvotteluun ;) Itsekin tarjoaisin ensin alhaisinta, koska jokuhan sen asunnon on jo perunkirjoitusta varten arvioinut ja uskon, ettei kukaan pesänjakaja halua maksaa enää yhtään enempää myyntiveroa eikä myöskään ottaa tappiota. Ehkä pyytäisin heiltä suoraan numerot tiskiin ennen kuin heittäisin oman summan. Ja varmaan omaa tarjousta voisi pohjustaa sillä, että asuntoon on tulossa putkiremontti ja asunto itsessään vaatii jo remonttia...

  VastaaPoista
 8. Sun myyntivaltit:
  -olet lähellä ja tunnet jo taloyhtiön -> kaupat ja muutto nopeasti -> he pääsevät kuolinpesän tyhjäämään ja hoitamaan nopsaan pois alta ja rahat varmasti nopeasti
  -lainalupaus on -> nopeuttaa lisäksi
  - putkiremppa ei ole sulle este (vetoa siihen, että kaupanteko tulee kestämään tosi kauan koska ei kukaan osta tuossa tilanteessa)

  Tsempit!

  VastaaPoista
 9. Huh!
  Kiitos hirmuisesti kaikille tähän mennessä vastanneille!!
  Soittelin monet sukulaiset ja kaverit läpi ja teidän kommenteilla oli myös erittäin painava osuus siinä että tällä hetkellä olen tarjoamassa huomenna 83k.
  Tarjouksen arvo saattaa muuttua huomiseen mennessä ja lisää neuvoja otetaan vielä mielellään vastaan!

  VastaaPoista
 10. Itse en mainitsisi mitään siitä, millaisen lainalupauksen olet saanut, eli mihin sinulla on "varaa". Se ei oikeastaan myyjälle kuulu tai häntä kiinnosta; hänhän saa rahat joka tapauksessa. Myyjä tietää, että olet erittäin kiinnostunut, joten luultavasti yrittävät siitä "hyötyä" lyömällä hintaan extraa. Kannattaa pysyä faktoissa, eli alueen toteutuneissa neliöhinnoissa ja putkiremontissa. Myyjä säästää myös useita tuhansia euroja (sekä hermoja ja aikaa), kun ei tarvitse välittäjää, joten tämäkin huomioitava hinnassa. Sinullahan ei ole kiire mihinkään (?), joten kauppojen nopeudesta koituva hyöty menee kaikki myyjälle. Tapausta tarkemmin tuntematta on vaikea sanoa luvuista mitään.

  VastaaPoista
 11. Hintoja on aika vaikea sanoa kuten moni on tässä maininnut. Mutta jos oletetaan, että tuossa heidän pyynnissä on se normaali 10-15% ekstraa kuten välittäjä meillekin kertoi tarjousta tehdessämme niin asunnon hinta olisi oikeasti 95-100k€. Välittäjä vetää useamman tonnin eli kun välittäjän kustannukset pudotetaan pois he voisivat myydä asunnon noin 90-92k€ hinnalla ja saada saman tuoton kuin välittäjän avulla hintaan 95k€. Tuosta summasta voi tinkiä vielä sen perusteella, että asunto tarvitsee tosiaan täyden remontin pelkkien taloyhtiön tulevien korjausten lisäksi, niihin menee useampi tonni. Jäljelle jäävästä summasta lähtisin itse tekemään tarjousta noin 10% alempaa. 80 000€ kuulostaa omaan korvaan kivalta tasaluvulta, siitä sitten seuraava pykälä 86 000€ ja viimeinen sinne 92-95k€ kohdalle. Toisaalta alkutarjouksen laittaminen 81-82k€ kohdalle voi jotain myyjää lämmittää, koska myihän aikoinaan huonekaluliikkeetkin satasen kamppeita hintaan 99.99€ ja se sai ihmiset ajattelemaan miten halpoja ne sohvat olivatkaan verrattuna naapuriliikkeen tarjoukseen 101€:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mä vähän mietinkin, koska tasan 80k tuntuu niin pirun pieneltä ja 82-83 jo heti paljon yhteistyökykyisemmältä, vaikka oikeeasti ei niinkään asuntolainassa tunnu.

   Poista