Pizzaonline

Pizza-onlinesta tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi!

tiistai 15. elokuuta 2017

Käyttörahojen pihtailua ja tuhlailua

Koska odotan hermot riekaleina remonttikustannusten todellista loppusummaa, pihistelen tämän kuun käyttörahoissa ihan urakalla.

Ruokakauppaan on mennyt palkkapäivän (10.8.) jälkeen kirjanpitoni mukaan 35 euroa, mikä on omasta mielestäni kyllä ihan liikaa viideltä päivältä, mutta olen syönyt kevyesti ja yltiöterveellisesti ja laihtunut (!) lisää.

Mutta miksi sitten käyttörahatilillä on tällä hetkellä enää 212 euroa, jos lähtötilanne kerran oli 310?!
No kun viiteen päivään mahtui kaksi suurta menoerää.

Tapaus ravintola

Kävin kälyn kanssa ravintolassa syömässä, koska se on meidän jokavuotinen perinne hänen syntymäpäivänsä kunniaksi on mennä kaupungille vähän pörräämään.
(Viime vuonna käytiin leffassa.)

Tänä vuonna kävimme ravintola Cavernan illallisbuffetissa.
Illallinen kustansi 38 euroa. Pysyin vesi/limulinjalla, joten ylimääräisiä kustannuksia laskuun ei tullut. Vyöryin raflasta kotiin vatsa rantapallon kokoisena, mutta koska jatkoin dieettilinjaani heti seuraavana päivänä ei se vaikuttanut kuntokuuriini.
Illallinen oli upea ja sisälsi lounasbuffettiin verrattuna kaksi erikoisuutta:
1. Kokit tulevat tasaisin väliajoin tarjoilemaan pöytiin erilaisia lihavaihtoehtoja suoraan vartaista.
2. Teppanyaki-pöydän, josta kerätään raaka-aineet oman mielen mukaan ja kokki sitten paistaa ne samantien ja tuo pöytään.

Kerta kaikkiaan upeita kokemuksia molemmat, mutta jäin miettimään, että jos lounasbuffa maksaa 12,90 ja sisältää muuten koko muun buffetin, niin ovatko nämä kaksi erikoisuutta todella 25 euron arvoisia?
Joten..koska miehenikin on aiemmin vieraillut illallisbuffetissa, päätimme lomallani mennä herkuttelemaan paikkaan uudestaan, mutta tällä kertaa lounasaikaan ja säästää siinäkin.

Huom!
Tapojeni vastaisesti paljastin ravintolan nimen, koska olen vieläkin aivan haltioissani sen ruokavalikoimasta ja palvelusta ja häpeän, että silti tarjoilijan silmien edessä kieltäydyin maksamasta tippiä maksupäätteen sitä kysyessä, mutta siis pointtina: En todellakaan saa tästä provikkaa, eikä minulla ole yhteyksiä kyseisen ravintolan henkilökuntaan tai omistajiin, vaikka melkein joka maailmankolkasta jonkun tunnenkin

No niin eli sinne meni siis 38 egeä.

Tapaus kummityttö <3

Veljentyttöni A.K.A kummityttöni täyttää ensi viikonloppuna kaksi vuotta ja pikkuprinsessa on hyvin kiinnostunut muumiasioista, joten synttärilahjaksi toivottiin Muumipehmolelua.
Valitsin Niiskuneidin, koska olemme tytsyn kanssa kummatkin (olevinamme) niin prinsessoja...
Suuntasin Forumin Muumikauppaan aikeenani ostaa niin iso Niiskuneiti kuin ikinä löytyy ja löytyihän sieltä melkein synttäritytön kokoinen pehmo, mutta jonka jalassa roikkui hintalappu 45 euroa. Siis NELJÄKYMMENTÄVIISIEUROA?!??!
Joo..
Silloin iski maailman parhaseen tätiin piheys ja mukaan lähti se vähän pienempi Niiskis, joka maksoi "vain" 25 euroa.

Remonttikuulumiset

Alkuperäisen suunnitleman mukainen remppa alkaa valmistua ja tänään asennetaan myös ne viimein ne kolme viikkoa sitten tilatut kaihtimet. Vaatekaapin liukuovista neuvotellaan vielä, mutta kylppärikalusteiden asennus saatiin sovittua, joten todennäköisesti ensi viikonloppuna kämppä on muuttovalmis!!!! Jupii!!!
Koin jo vähän turhautuneisuuden tunnetta, koska käytännössä ostin asunnon jo noin 1,5 kuukautta sitten, enkä vieläkään asu siellä. Tuntuu että siitä on jo sata viikkoa...
Odottavan aika on pitkä. Mutta ihan kohta siitä tulee todellista!

Huihai!

7 kommenttia:

 1. Ja mun mielestä toi Niiskuneiti oli edullinen ollakseen myynnissä Muumikaupasa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätin etten mene katsomaan markettien hintoja, koska sieltä löytyy kuitenkin halvemmalla ja sitten v*tuttaa.

   Poista
 2. Älä häpeile, oikein teit! Toivottavasti tippikulttuuri ei ikinä saa kunnollista vahvaa jalansijaa täällä...

  VastaaPoista
 3. Vai että tippiä pitäisi jättää vielä sen jälkeen kun maksaa melkeen 40€ iltapalasta. Eikö tuo ole jo ihan tarpeeksi kallista? :D

  VastaaPoista
 4. Käly kommentoi asiaa lähtiessä hyvin: "Ei Suomes oo tapana."
  Koska Tipsuthan on meillä hinnoissa mukana!

  VastaaPoista
 5. Jenkeissä tottumaton suomalaisturisti hämmentyy hinnoista. 15 dollarin burgerista tuleekin 25 dollarin burgeri, kun päälle isketään verot ja tippi.

  VastaaPoista
 6. Tippaaminen ahdistaa! Siis nykyään stadissakin on drinkkimestoja, joissa korttipääte kysyy tippiä.

  VastaaPoista